Wp Header Logo 435.png

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» در دو بخش مجازی و حضوری از نوزدهم روز چهارشنبه تا روز شنبه بیست و نهم اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

۱۹ اردیبهشت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افتتاح می‌شودبه گزارش عصرپرس، نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با حضور یاسر احمدوند رئیس این دوره نمایشگاه کتاب و علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب برگزار شد.

یاسر احمدوند با اشاره به اینکه سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی برگزار خواهد شد، گفت: این نمایشگاه با اهتمام دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در شهر تهران برگزار می‌شود. حضور ناشران در دو بخش مجازی و حضوری این رویداد نقطه عطفی در پیشرفت حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور تبدیل شود.

رئیس سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب گفت: نمایشگاه کتاب بعد از گذشت ۳۵ دوره به استقرار رسیده و جایگاه ویژه‌ای را در تقویم خانواده‌های ایرانی به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه تلاش شده ضعف‌ها و کاستی‌های دوره‌های پیشین پوشش داده شود، ادامه داد: تلاش می شود شرایط برگزاری نمایشگاه کتاب ارتقا پیدا کند. به همین‌ دلیل در زمینه اطلاع‌رسانی دقیق‌تر از قبل اعلام می‌شود. به این منظور تا فردا نقشه کامل غرفه‌ها در اختیار رسانه‌ها قرار می‌گیرد تا به مردم اطلاع‌رسانی کنند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تلاش شد که واگذاری غرفه‌ها به ناشرانی که ساخت و ساز دارند زودتر انجام شود، ناشران از بعد از ظهر امروز می‌توانند اقلامی را که در غرفه قرار می‌گیرد به نمایشگاه منتقل کنند.

ویژه‌برنامه «غزه» در نمایشگاه کتاب تهران

احمدوند با اشاره به برنامه‌های فرهنگی متعددی که برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در نظر گرفته شده ایت، بیان کرد: در این دوره دو ویژه برنامه در نظر گرفته شده است، یکی برنامه‌های مرتبط با مردم غزه است و برای این برنامه‌هایی با اصحاب فرهنگ و قلم تدارک دیده شده است، همچنین به مناسبت همزمانی دهه کرامت برنامه‌هایی برای زنان و دختران در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: نمایشگاه در دو بخش حضوری و مجازی برگزار می‌شود و تعداد قابل توجهی از ناشران در بخش مجازی علاوه بر حضوری فعال خواهند بود. با همکاری پست خدمات مناسبی به مردم انجام بگیرد.

احمدوند افزود: در این دوره حضور کتاب‌فروشان به صورت تکمیلی و براساس قوانین خواهد بود؛ پیش‌بینی می‌کنیم حجم استقبال بیش از دوره‌های قبل باشد، لذا از مخاطبان می‌خواهیم حضور خود را در روزهای برگزاری نمایشگاه تقسیم کنند تا شاهد ازدحام در روزهای پایانی نباشیم.

حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب تهران

رئیس سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران، با بیان اینکه حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر خواهند بود، گفت: این ناشران حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی به نمایشگاه می‌آورند. سال گذشته ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی در نمایشگاه کتاب ارائه شد. پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۷۰ تن کتاب خارجی در نمایشگاه عرضه خواهد شد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فعالیت بین‌المللی این دوره از نمایشگاه اعلام کرد: در روزهای روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت میزبان رویدادی با عنوان نشر ایران در بخش خارجی خواهیم بود. این رویداد به منظور معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرح‌ریزی شده است، حدود ۲۰ ناشر و کارگزار ادبی(آژانس ادبی) در این مراسم حضور خواهند داشت. آنها در دراین مدت از مراکز چاپ و کتاب‌فروشی ها بازدید خواهند داشت. امیدواریم این رویداد سرآغاز آشنایی بیشتر با نشر و کتاب ایران باشد.

رئیس سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران با تاکید بر اینکه برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب، تلاش کردند تا پایان دولت، نمایشگاه تمام هزینه‌ها را خودش تامین کنند، گفت: قبل از این دولت بیش از ۷۰ درصد هزینه مالی نمایشگاه را دولت می‌پرداخت، اما برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب در سه دوره اخیر، تلاش کردند تا پایان دولت، نمایشگاه تمام هزینه‌ها را خودش تامین کند.

نمایشگاه کتاب تهران هیچ ردیف بودجه‌ای در مجلس ندارد

احمدوند با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تهران هیچ ردیف بودجه‌ای در مجلس ندارد، گفت: گرچه پیشنهاد دادیم اما مودفق نشدیم برای نمایشگاه کتاب بودجه دریافت کنیم. به همین دلیل از ردیف بودجه معاونت فرهنگی برای نمایشگاه کتاب استفاده می‌شود. قبل از این دولت بیش از ۷۰ درصد هزینه مالی نمایشگاه را دولت می‌پرداخت، فاصله زیادی بین درآمدهای نمایشگاه و هزینه‌های دولت وجود داشت.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در طی دو سه دوره گذشته حجم حمایت دولت و بودجه‌ای که برای حمایت‌های کتاب و کتابخوانی انجام می‌شود، کمتر شد، ادامه داد: بنابراین برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب، تلاش کردند تا پایان دولت، نمایشگاه تمام هزینه‌ها را خودش تامین کند. سال گذشته ۸۰ درصد هزینه نمایشگاه را خود نمایشگاه تامین کرد و ۲۰ درصد بار نمایشگاه بر دوش دولت بود. این اتفاق با توجه به تورم، وسعت کار و اضافه شدن بخش نمایشگاه مجازی که بخش هزینه‌بری است، اتفاق افتاد.

به گفته او نمایشگاه از رویدادی در حال تعطیلی به نمایشگاه خودکفا تغییر کرد. در این سال‌ها هر چه دولت کمک کند، این کمک‌ها به سمت یارانه هدایت می‌شود.

احمدوند با تاکید بر شفاف بودن اقدامات مالی نمایشگاه کتاب تهران، توضیح داد: تمام هزینه‌های دولت زیر نظر دیوان محاسبات و موسسه حسابرسی سالانه بررسی می‌رشود، مسئولان این بخش‌ها حضور و نظارت دارند. عملکرد نمایشگاه در این سال‌ها روشن و مطلوب ارزیابی شده است.

دو ناشر امکان حضور در نمایشگاه کتاب را ندارند

احمدوند درباره اقدامات سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای جلوگیری از آثار کتاب‌سازی شده، توضیح داد: امسال تلاش کردیم اگر روشن شد که ناشری آثار ناشران دیگر را کپی، استفاده نادرست و غیرقانونی کرده است، در نمایشگاه حضور پیدا نکند. تدارک برای تدابیر قانونی درنظر گرفته شده است.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره ناشرانی که در نتیجه احکام صادره در دوره قبلی نمایشگاه، امکان حضور دراین دوره را نخواهند داشت، اعلام کرد: فقط دو ناشر اجازه ورود به این دوره از نمایشگاه را پیدا نکردند. امیدواریم امسال اقداماتی توسط ناشران انجام نشود که مجبور به صدور حکم برای ناشران نباشیم.

به سازمان‌ها و نهادها بن رایگان اعطا نمی‌شود

احمدوند با تاکید بر اینکه به سازمان‌ها و نهادها بن رایگان اعطا نمی‌شود، توضیح داد: بر اساس اقداماتی که سازمان‌ها و نهادها در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انجام می‌دهند، طبق آیین نامه نحوه مصرف بن، نهادها و سازمان‌ها می‌توانند تا ۲۰ درصد بن دریافت کنند، حداکثر مبلغ این بن یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است.

رئیس سی‌و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره نبود یارانه خرید کتاب در حوزه کودک و نوجوان، گفت: افرادی که بن‌هایی در دیگر بخش‌ها دارند می‌توانند از بخش کودک خرید کنند. همچنین برای ۱۰۰۰ مدرسه یارانه خرید در نظر گرفته شده است. برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده تا برای کودکانی که از مدارس به نمایشگاه کتاب می‌آیند یارانه تعلق بگیرد. مشکل اصلی منابع تامین عدد یارانه برای دانش‌آموزان است، زیرساخت فنی این کار را فراهم کردیم و چنانچه منابع تامین شود، می‌توانند از امکانات استفاده کنند.

تلاش‌های حداکثری برای حضور هند انجام شد

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اتفاق‌های درارتباط با مهمان ویژه خارج از پیش‌بینی هر فردی بود، گفت: حضور کشور هند به عنوان مهمان ویژه سی‌و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حتمی بود، بعد از حمله رژیم صهیونیستی و اقدام تنبیهی ایران، دولت هند بیانیه‌ای صادر و فعالیت در دو کشور را ممنوع کرد، سفیر هند از مسئولان نمایشگاه فرصت خواست تا محدودیت را بردارد اما تا این لحظه ممکن نشده است. تلاش‌های حداکثری برای حضور هند انجام شد اما اتفاق‌ها خارج از پیش‌بینی بود، در نتیجه کشور یمن به عنوان جایگزین اعلام شد.

او با اعلام اینکه نمایشگاه می‌تواند مهمان ویژه نداشته باشد، ادامه داد: حضور مهمان ویژه سنت خوبی است، برخی از نمایشگاه‌ها در یک دوره مهمان ویژه دارند و در دوره‌ای ندارند.

به گفته رئیس سی‌و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ارتباط ایران با یمن، ارتباطی فرهنگی و طولانی مدت است، یمن سرزمین اندیشمندان و متفکران بوده است به همین دلیل نباید کوچک شمرده شود.

وی افزود: می‌توانیم از ظرفیت‌های یمن استفاده کنیم و آن‌ها هم می‌توانند از ظرفیت‌های ایران استفاده کنند. البته همه کشورهای منطقه با فاصله از نشر ایران عقب‌تر هستند و همه می‌توانند از ظرفیت‌های ایران بهرمند شوند.

احمدوند درباره چرایی برگزاری همزمان نمایشگاه حضوری و مجازی توضیح داد: ما می‌دانیم برگزاری هم‌زمان دو نمایشگاه مشکلاتی دارد اما همزمانی را ترجیح می‌دهیم .باید توجه داشت فواید همزمانی برگزاری نمایشگاه حضوری و مجازی بیش از مشکلاتی است که ایجاد می‌کند. از جمله فواید اینکه امکان استفاده از بن را رد فضای مجازی داریم، فضای رسانه‌ای کشور در زمان نمایشگاه معطوف به کتاب است، همچنین برخی ناشران تمرکز را می‌پسندند.

 نمایشگاه کتاب تهران محل گردهمایی دوستداران فرهنگ است

در ادامه این نشست خبری علی رمضانی با اشاره به ارزیابی اقدامات دوره‌های قبلی نمایشگاه کتاب تهران، گفت: پس از پایان نمایشگاه سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه کتاب ارزیابی‌های انجام شد و تحت کمیته‌های ۱۵ گانه نمایشگاه، برای خدمات به مردم برنامه‌ریزی شد.

سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه نمایشگاه به وسعت مرزهای ایران برگزار می‌شود، ادامه داد: نمایشگاه کتاب تهران محل گردهمایی دوستداران فرهنگ است و تلاش داریم همه دوستداران فرهنگ بتوانند از این رویداد استفاده کنند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اعلام اینکه بیش از ۷۰ دستگاه اجرایی در نمایشگاه کتاب فعال هستند، افزود: مجموعه دستگاه‌ها از جمله شهرداری، سازمان‌های مرتبط با ایمنی، نیروی انتظامی، شرکت پست، مجموعه مصلی، بانک ملی ایران و دیگر دستگاه‌ها در حال فعالیت هستند تا مصلی بتواند خدمات بهتری ارائه دهد.

هیچ سازه موقتی در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب وجود ندارد

رمضانی با تاکید بر اینکه هیچ سازه موقتی در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب وجود ندارد، گفت: متراژ نمایشگاه افزایش پیدا کرده است. بیشتر کارگاه‌ها با همت مصلی جمع‌آوری شده است.

سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره همکاری مترو با برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب توضیح داد: مسئولان مترو اعلام کردند فاصله بین قطارها را برای دسترسی ساده‌تر مردم، کمتر می‌کنند. همچنین دو ورودی برای افراد و یک ورودی برای خودرو به ورودی‌های نمایشگاه کتاب افزوده شده است. به این ترتیب از همه جهت‌های جغرافیایی امکان ورود به نمایشگاه داریم.

او با اعلام اینکه نمایشگاه کتاب را می‌توان به عنوان گردشگاه ادبی درنظر گرفت، ادامه داد: میزان یارانه اختصاصی برای دانشجویان از ۶۰۰ هزار تومان به ۷۰۰ هزار تومان و برای اساتید به ۸۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است، بخشی از این یارانه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می‌شود.

حضور ۳۰ خبرنگار از رسانه‌های خارجی در نمایشگاه کتاب

رمضانی با اشاره به اینکه خبرنگاران از حوزه‌هایی غیر از فرهنگ هم در این دوره نمایشگاه کتاب ثبت نام کردند، گفت: حدود ۶۱۰ خبرنگار برای این دوره ثبت‌نام کردند، ۲۷۵ نفر کارت شناسایی ثابت می‌گیرند، در این دوره ۸۴ نفر از شهروند خبرنگاران به تولید محتوا می‌پردازند، همچنین ۳۰ خبرنگار از رسانه‌های خارجی هم سازمان‌دهی شدند تا رخدادهای این دوره از نمایشگاه را منعکس کنند.

مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: مرکز پاسخگویی نمایشگاه مثل گذشته به مردم درباره نمایشگاه فیزیکی و مجازی پاسخگو است. همچنین ۱۲۰ نفر برای راهنمایی و توزیع نقشه در نمایشگاه حضور خواهند داشت.

رمضانی با تاکید بر اینکه هنوز تعداد ناشران قطعی نشده است، اعلام کرد: مجموع ناشران در دو بخش حضوری و مجازی نهایی نشده و امکان افزایش آن ممکن است، تا به امروز ۲هزار و ۶۱۹ ناشر ثبت نام کردند. ۲۵۰ ناشر هم در مراحل مختلف هستند که به بخش مجازی اضافه خواهند شد.

به گفته سخنگوی نمایشگاه کتاب، ناشران دیجیتال در سالن مجزا در رواق دوم شرقی قرار دارند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود./ایرنا

 

 

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *