رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت به مراکز جامع خدمات سلامت از ۱۹ گروه اولویتدار دریافت واکسن آنفلوآنزا برای امسال، ۱۲ گروه مشمول دریافت رایگان این واکسن هستند.
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، دکتر زهرا نهبندانی افزود: همه ساله دستورالعمل واکسیناسیون گروههای اولویتدار دریافت واکسن آنفلوانزا توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به روزرسانی میشود که ۱۹ گروه در اولویت دریافت این واکسن برای سال ۱۴۰۳ اعلام شده است.
وی ادامه داد: ۱۲ گروه اولویتدار به صورت رایگان واکسن آنفلوانزا را دریافت می کنند و برای هفت گروه دیگر از جمله بیماران پرخطر با تجویز پزشک معالج و پرداخت هزینه انجام میشود که این گروه بایستی واکسن را از داروخانه تهیه و به واحد تزریقات درمانگاهها مراجعه کنند.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افراد واجد دریافت واکسن رایگان آنفلوآنزا شامل کارکنان بیمارستان با اولویت بخشهای ایزوله تنفسی، آی.سی.یو، سی.سی.یو، ویژه تنفسی و آزمایشگاه، کارکنان بخشهای خصوصی، خیریهای و غیردولتی بیمارستانی، کارکنان شبکههای بهداشت و درمان، پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی، دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی، مادران باردار، پرسنل سازمان حفاظت از محیط زیست، پرسنل سازمان دامپزشکی فعال در بخش طیور، بیماران اچ.آی.وی مثبت، گروههای پرخطر جامعه ایثارگران، نیروهای نظامی و انتظامی و سالمندان بستری در مراکز نگهداری سالمندان هستند.
وی بیان کرد: گروه اولویت دار دوم شامل بیماران پر خطر در سنین ۶ ماه تا ۶۵ سال دارای بیماریهای زمینهای و مزمن، بیماران ریوی، آسم کنترل نشده، قلبی و عروقی، فشار خون، مبتلایان به دیابت، ضایعات نخاعی، بیماریهای عضلانی عصبی، سوء تغذیه شدید، بیماران با مشکل سیستم ایمنی و بیماران دارای مشکل طحال هستند که با تجویز پزشک و پرداخت هزینه واکسیناسیون آنها انجام میشود.
نهبندانی افزود: هم اینک بخش نخست واکسن آنفلوآنزا در میان مراکز جامع خدمات سلامت توزیع شده و واکسیناسیون آنفلوآنزای آنان آغاز شده است.
وی تأکید کرد: به گروههای اولویتدار و تمامی کسانی که دچار نقص در سیستم ایمنی بدن هستند، توصیه میشود که در نخستین روزها و هفتههای فصل پائیز و قبل از رسیدن به روزهای سرد سال نسبت به دریافت واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.
امسال ۸۰ هزار دز واکسن آنفلوانزا در داروخانه های روزانه، نیمه وقت و شبانه روزی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی توزیع شده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.
source