رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان گفت: سرشماری عمومی کشاورزی در سراسر کشور از ۱۲ آبانماه به مدت ۴۵ روز آغاز میشود همچنین احصا فهرست همه بهرهبرداران و سن، جنس و سواد آنها از جمله اهداف این سرشماری است.
به گزارش گفتارنو، محمدرضا وحیدی پیش از ظهر امروز چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه با بیان این که بخش کشاورزی از مهمترین بخشهای کشور است که مستقیما با سلامت افراد در ارتباط میباشد، اظهارداشت: امنیت و سلامت جامعه مرتبط با بخش کشاورزی است که نیازمند سرشماری دقیقی هستیم.
وی افزود: استان کرمان ۴۰ درصد شاغلین را در بخش کشاورزی در کشور به خود اختصاص داده است.
وحیدی با بیان این که ۶۵۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی کشور در استان کرمان وجود دارد خاطرنشان ساخت: استان کرمان ۴۰ درصد شاغلین را در بخش کشاورزی در کشور به خود اختصاص داده که سهم استان ما به لحاظ ارزش افزوده در این بخش ۱۶ درصد است.
وی به جایگاه کشاورزی استان کرمان اشاره کرد و یادآور شد: استان به لحاظ ارزش افزوده در بخش کشاورزی حدود ۸ درصد از سهم کشور را به خود اختصاص داده که در این رابطه در جایگاه دوم کشوری قرار داریم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان تعداد بهرهبرداران را ۲۷۵ نفر و بهرهبرداریهای کشاورزی استان را ۶.۲ درصد از سهم کشور اعلام کرد و بیان داشت: به لحاظ تعداد بهرهبرداری کشاورزی استان در رتبه چهارم واقع شده همچنین شاغلین بخش کشاورزی کرمان ۹.۷ درصد و در رتبه دوم کشوری قرار دارد.
وحیدی مقدار تولید محصولات کشاورزی سالانه استان را ۷.۹ درصد بیان کرد و افزود: استان ما در رتبه دوم کشور از لحاظ تولید محصول است در حالیکه مقدار تولیدات گلخانهای ما ۱۶.۸ درصد است که آمار استانی بیانگر رشد هر ساله اشتغال بخش کشاورزی استان به دلیل پا نگرفتن بخش خدمات و صنعت در استان و نقش مهم استان در این بخش است.
وی ادامه داد: کرمان با سهم ۲.۴ درصد تولیدات گوشت قرمز و چهار درصدی تولید شیر به ترتیب در جایگاه سیزدهم و نهم کشور قرار دارد.
وحیدی تصریح کرد: نقش بخش کشاورزی در اقتصاد کشور بسیار مهم است و با توجه به دستور ریاست جمهور این طرح در مناطق شهری و روستایی در سراسر کشور انجام میشود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان گفت: در ایران تاکنون ۵ سرشماری صورت گرفته که اولین سرشماری در سال ۱۳۵۲ و آخرین سرشماری در سال ۹۳ انجام گرفته ضمن این که مقایسه سرشماریهای کشاورزی در کشورها نشان میدهد که کشور ما به لحاظ تعداد سرشماری در منطقه آسیا با ۵ سرشماری جزو کشورهای پیشرو است.
وی در بخشی از سخنان خود افزود: از اهداف سرشماری میتوان به تهیه چارچوب آماری، تولید اطلاعات ساختاری در سطوح جغرافیایی کوچک با قابلیت ارائه در طبقهبندیهای چند بعدی؛ فراهم کردن سرجمعها و اطلاعات کلی برای سنجش برآوردهای بین سرشماریها و طبقهبندی اطلاعات لازم برای طبقهبندی تفصیلی از خصوصیات ساختاری واحدهای کشاورزی اشاره کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اظهار داشت: گردآوری آمار مربوط به سطح کشت و میزان تولید محصول زراعی و باغی و پرورش دام و پرورش طیور به روش سنتی و آبزی پروری، زنبور پروری و … از دیگر اهداف این سرشماری است.
وی خاطرنشان ساخت: این سرشماری به مالیات و بحث یارانه ربطی ندارد و ما از این اطلاعات صرفا برای برنامهریزی بخش کشاورزی استفاده میکنیم.
وحیدینیا تصریح کرد: یکی از دغدغههای کشاورزان انتقال محصولات خود به بازارهای هدف است که با این سرشماری میتوانیم برنامهریزی دقیقی انجام دهیم.
source