به گزارش روزپلاس، دومین همایش بینالمللی حضرت زینب (س) به همت اندیشکده زنان و خانواده اندیشگاه عالی تجربه نگاری انقلاب اسلامی در دانشگاه جامع امام حسین (ع) در تهران برگزار شد.این همایش در چارچوب معرفی «الگوی سوم زن» و با عنوان «حضرت زینب سلام الله علیها؛ تجلی هویت زن مسلمان» برگزار شد.
اندیشگاه عالی تجربه نگاری انقلاب اسلامی که بانی برپایی همایش الگوی سوم زن است، در پی فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی به سپاه پاسداران مبنی بر جمع آوری تجارب متراکم انقلاب تشکیل شده است و به عنوان یکی از مراکز زیرمجموعه دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام از سال 1399 در قالب 15 اندیشکده موضوعی فعالیت میکند.
مینو اصلانی رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) در خصوص این همایش به خبرنگار تسنیم گفت: «در دانشگاه جامع امام حسین تصمیم بر این شد که برنامه ریزی بلند مدتی در خصوص سیره حضرت زینب سلام الله علیها داشته باشیم تا بتوانیم مبتنی بر کار علمی و برای زن امروز و سبک زندگی امروز یک الگوی رفتاری و عملی استخراج کنیم. سال گذشته، با توجه به شرایط و بحث طوفان الاقصی، محور همایش را “حضرت زینب، اسوه بانوان محور مقاومت” قرار دادیم و در این چارچوب به مفهوم “تربیت مقاومتمحور” رسیدیم. در این همایش، گزارشهای علمی و پژوهشهای ارائهشده در مفهوم تربیت مقاومتمحور متبلور شد و ابعاد مختلف آن و نقش مقاومت در تربیت نسل امروز مورد تبیین قرار گرفت. نتیجه چنین تربیتی، بالندگی، رشد و نشاط است که در ایستادگی مردم غزه متجلی شده است. امسال نیز موضوع هویت در سیره حضرت زینب (س) را بررسی کردیم تا الگوی زن مسلمان یا همان الگوی سوم را تبیین کنیم.»
همایش با قرائت قرآن و سخنرانی دکتر رجبی دوانی شروع شد. دختر شهید آقازاده دل نوشته خود را قرائت کرد. سپس نتایج پژوهشی که توسط اندیشگاه عالی تجربه نگاری انقلاب اسلامی در دانشگاه جامع امام حسین (ع) انجام گرفته بود ارائه شد.
در ادامه هشت پنل تخصصی با موضوع«سیره تعبد؛ بندگی و ولایت مداری»، «سیره سیاسی؛ خردورزی، تدبیر، روایتگری و جهاد تبیین»، «سیره اجتماعی؛ نقش حمایتگری»، «سیره مجاهدت؛ صبر، مقاومت و تاب آوری»، «سیره خانوادگی؛ در نقش فرزندی، خواهری، مادری و همسری»، «مرجعیت علمی»، «حضرت زینب در کلام امامین» و «سازوکارهای معاصرسازی از شخصیت حضرت زینب (س)» آغاز به کار کردند و کارشناسان و اساتید حوزه و دانشگاه در هر کارگروه ذیل موضوع هویت به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در هر پنل تخصصی دو کارشناس به ارائه نظرات خود پیرامون موضوع تخصصی پنل پرداختند و سپس مقالهای مرتبط با موضوع ارائه شد و جمعبندی نهایی توسط دبیر کارگروه صورت گرفت.
در اختتامیه این همایش ابتدا دکتر فریبا علاسوند به واکاوی جایگاه انسان، تاریخ و جامعه در اندیشه سیاسی الهی حضرت زینب کبری سلام الله علیها پرداخت. سپس دبیر هشت کارگروه چکیدهای از نتایج کارگروههای تخصصی ارئه دادند.
سپس از کتاب «حیات طیبه به سبک زندگی حضرت زینب سلام الله علیها»تألیف دکتر طاهره محسنی رونمایی شد.
در انتهای همایش از حدود 20 نفر از خانمهای فعال و شاخص در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی و مصداق الگوی سوم و خانواده معظم شهدای محور مقاومت تجلیل به عمل آمد.
source