Wp Header Logo 1470.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

چاقی، مصرف الکل و عوامل دیگر موجب افزایش شیوع بیماری کبد چرب در میان بزرگسالان آمریکایی شده است، طبق تحقیقی جدید، بر اساس داده‌های فدرال تا سال 2018، 42 درصد از بزرگسالان به نوعی از بیماری کبد چرب مبتلا بودند که این نرخ بالاتر از برآوردهای قبلی است. این نتایج توسط تیمی به رهبری دکتر خوان پابلو عرب، متخصص بیماری‌های کبد از موسسه بیماری‌های کبد و سلامت متابولیک دانشگاه ایالتی ویرجینیا در ریچموند به دست آمده است.

به گزارش انتخاب به نقل از هلث دی؛ بزرگسالان اسپانیایی‌تبار در معرض خطر بالاتری بودند، به طوری که نزدیک به نیمی از آنها (47 درصد) به بیماری کبد چرب مبتلا بودند.

این یافته‌ها اخیراً در مجله Nature Communications Medicine منتشر شده است.

طبق توضیحات تیم دکتر عرب، بیماری کبد چرب به اشکال مختلفی دیده می‌شود، اما به طور کلی شامل تجمع تدریجی چربی در کبد است. سه نوع اصلی از بیماری کبد چرب وجود دارد: بیماری کبد چرب مرتبط با اختلالات متابولیک (MASLD، که ناشی از عواملی مانند چاقی و دیابت است)، بیماری کبد الکلی (ALD)، و ترکیبی از هر دو این عوامل که به آن MetALD گفته می‌شود.

طبق گفته بنیاد کبد آمریکا، بیماری پیشرفته کبد می‌تواند منجر به زردی، احتباس مایعات، مشکلات چشمی و اختلالات مغزی شود. در طول زمان، نارسایی کبد و مشکلات مرگبار کلیوی نیز ممکن است رخ دهند.

این مطالعه جدید بر اساس داده‌های سال‌های 2017-2018 از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه انجام شده است که وضعیت سلامت 5,523 بزرگسال را بررسی کرده است.

MASLD شایع‌ترین نوع بیماری کبد چرب است و 42 درصد از بزرگسالان به آن مبتلا هستند. بیماری کبد الکلی (ALD) و ترکیب هر دو عامل (MetALD) به ترتیب 1.7 درصد و 0.6 درصد از بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

شیوع بیماری کبد چرب در مردان بیشتر از زنان بود و با افزایش سن نیز بیشتر می‌شود.

نرخ بالای MASLD در میان اسپانیایی‌تبارها قابل توجه است، چرا که یک مطالعه در سال 2014 نشان داده بود که تنها 29 درصد از اسپانیایی‌تبارها به این بیماری مبتلا بودند.

محققان دانشگاه ایالتی ویرجینیا معتقدند که ژنتیک و همچنین نرخ بالای چاقی و دیابت می‌تواند توضیح دهد که چرا اسپانیایی‌تبارها به ویژه در معرض MASLD هستند.

برای دلایلی که هنوز به طور کامل مشخص نیست، بزرگسالان سیاه‌پوست کمترین میزان ابتلا به بیماری کبد چرب را دارند.

چه عواملی موجب افزایش شیوع MASLD در بزرگسالان شده است؟ طبق گفته محققان، چاقی و دیابت نوع 2 از عوامل اصلی هستند.

حدود 65 درصد از بزرگسالان دارای اضافه‌وزن مبتلا به MASLD هستند و این رقم در افرادی که دچار چاقی شدید هستند، به 90 درصد می‌رسد. در عین حال، تا 70 درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 نیز به MASLD مبتلا هستند.

دکتر عرب در این باره گفت: این مطالعه یک مشکل بهداشتی مهم را نشان می‌دهد که بخش بزرگی از جمعیت ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می‌دهد و همچنین نشان می‌دهد که برخی گروه‌ها در معرض خطر بیشتری هستند. ما امیدواریم که این یافته‌ها به راهنمایی برای مداخلات بهداشتی هدفمندتر برای کاهش بار بیماری کبد، به ویژه در جوامع پرخطر تبدیل شود.

 

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *