Wp Header Logo 3329.png

محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور، خطاب به نخبگان کشور، نمایندگان مجلس و دولتی‌ها با بیان اینکه برای حل ناترازی انرژی باید چاره اندیشی اساسی کنیم، گفت: در حال حاضر وزارت نیرو و نفت دو وظیفه در این خصوص دارند، نخست اینکه انرژی پایدار را برای مصرف تأمین کنند.

وی  با اشاره به دومین وظیفه مهم وزارتخانه‌های نفت و نیرو در حوزه ناترازی انرژی، گفت: در وهله دوم باید بدانیم که نفت و گاز و فراورده‌ها در حوزه انرژی مهمترین پیشران‌های اقتصادی ما هستند و ما در این زمینه تولیدی انجام نمی‌دهیم چرا که آنها انفال خدادادی هستند و ما فقط باید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنیم؛ از این رو وظیفه دوم این وزارتخان‌ها ایجاد ارزش افزوده و تضمین رشد اقتصادی کشور بوده و باید GDP(تولید ناخالص داخلی) را بالا ببرند.

قالیباف همچنین با بیان اینکه انرژی از فرصت‌های بزرگ کشور است اما ببینید که امروز در چه شرایطی قرار داریم، عنوان کرد: تابستان امسال بیش از 15 هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم و گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در این خصوص نشان داد صنایع ما در تابستان امسال 1.5 درصد در تولید و در نتیجه در رشد اقتصادی خود افت داشتند که به معنای خسارت هم به تولید کننده و هم به دولت است که نمی تواند از محل سود آنها مالیات دریافت کند لذا هم تولیدکننده و هم دولت زمین خورد.

 رئیس مجلس با اشاره به حوزه گاز خاطرنشان کرد: در حوزه گاز در زمستان 1402 ، ما 250 میلیون متر مکعب ناترازی انرژی پیدا کردیم آن هم در شرایطی که صنعت را تعطیل کرده و افت فشار داشتیم.

قالیباف همچنین با اشاره به خسارت‌های وارده شده در عرصه بین‌المللی گفت: یک روزی در مواجهه با تهدیدات دشمنان می‌گفتیم نفت‌ را روی شما می‌بندیم و اهرم تهدید ما بود اما امروز کدام نفت را می‌بندیم و کدام بازار را داریم، اگر هم تحریم نباشیم وضعیت تولیدمان معلوم است آیا این خسارت نیست و نباید توجه کنیم؟ در این رابطه دولت ها و مجلس مسئول نیستند؟

وی افزود: آقای وزیر به این موضوع اشاره داشت که حتی اگر تولید هم داشته باشیم معضل ما حمل و نقل است لذا موضوعات ما پیچیده‌تر از آن است که در این باره بحث کنیم که مازوت سوزانده شود و یا نشود؟ البته دوستان قول دادند با هماهنگی بین وزارت نیرو و نفت قطعی برق نداشته و سوخت را برسانند.

رئیس مجلس بیان کرد: این‌ وضعیت عمق ناترازی و مشکلات را نشان می‌دهد؛ این چالش در عرصه بین‌المللی و در عرصه داخلی روشن است لذا باید مجلس، دولت و مردم، عزم و اراده ای برای حل این مشکل داشته باشند البته مردم همواره نشان دادند که اگر دولتمردان پای کار باشند مردم همراهی می‌کنند و سختی را در کوتاه مدت تحمل می‌کنند. باید حداقل در سال اول 20 تا 30 درصد مشکل حل شود.

قالیباف در توضیح راهکار رفع مشکل ناترازی تصریح کرد: یک اشکال نهادی در حوزه بحث انرژی در کشور داریم که باید این مشکل نهادی را حل کنیم؛ باید مرکز پژوهش‌های مجلس، دولت و مجلس با استفاده از نظرات کارشناسی نخبگان جامعه، به طور اساسی به این بحث نهادی توجه کرده و بپذیریم بین این دو تا وزارتخانه تعارض منافع وجود دارد و آنقدر این دو وزارت خانه توسعه پیدا کرده که هماهنگی آن دیگر دست مدیران ارشد و مسئولین عالی وزارتخانه نیست.

وی افزود: روزانه بین 25 تا 30 میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق می‌شود؛ تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است و مراکز تولید و مصرف‌کننده‌های اصلی اولین تهیه‌کننده‌های این قاچاق هستند. این حرف را با اطلاع بیان می‌کنیم پس آیا نباید چاره اندیشی کرد؟ مهم این است که مسئله را به رسمیت بشناسیم.

انتهای پیام/

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *