Wp Header Logo 2896.png

گزارش ایسنا، محمد امین آقامیری ـ رییس مرکز ملی فضای مجازی ـ درباره تصمیم روز گذشته شورای عالی فضای مجازی و مصوبه گفته اظهار کرد: مقدمات این طرح از مهرماه آغاز شد و به دلیل توجه رییس جمهور مکاتبه ای را با اعضای شورای عالی فضای مجازی درخواست شد و مقرر شد دیدگاه ها و طرح های خود را به مرکز ارسال کنند.

وی افزود: تا اینکه اواسط آبان ماه درخواست ها ارسال شد و به طبع ماموریت اصلی آن برعهده وزارت ارتباطات بود که طرح خود را مطرح کرده بود. در جلسه اول شورا طرح ها به اعضا مطرح کردیم و بعد ملاحظاتی مطرح شد و در نهایت وزارت ارتباطات برنامه خود را ارائه کرد و سپس کارگروهی تشکیل و جلسه اول برگزار شد. پس از این اقدام در چند سطح جلسه برگزار شد. با گذشت مدتی البته ۶ طرح دیگر هم به دست ما رسید و جلسات متعددی با خبرگان و کارشناسان برای بررسی طرح برگزار شد.  

آقامیری در یک گفت وگوی تلویزیونی با تاکید بر اینکه ما باید شرایطی را فراهم کنیم که حکمرانی ایجاد شود، تصریح کرد: تا مردم راضی و فضا بهتر شود و دستگاه ها تلاش کردند تا به طرح جامعی دست یابند. در نتیجه  طرح نهایی در جلسه شورای عالی فضای مجازی مورد رضایت اعضا قرار گرفت. وظیفه مرکز ملی فضای مجازی سیاست گذاری است و این موضوعات کلان را باید در همه ابعاد بدانیم چون پیامد دارد بنابراین تصمیمات صفر و یکی نیست. کار سختی است چراکه جریان هارو افکار مختلف را باید با صحبت و بررسی، متحد کرد.  

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: کاری که شورا روز گذشته انجام داد، مسیر راه روشنی بود که دستگاه ها باید بررسی کنند که در نتیجه زیست مردم در فضای مجازی بهتر شود. حرکت دیروز یک راهکار برای تسهیل دسترسی مردم به فضای مجازی و ارتقای حکمرانی قانون مند فضای مجازی است. اسناد اصول کلی دارد که چارچوب ها نهم است. یک بحث سیاست های نازل به فعالیت سکوها نیست بلکه پیاده سازی اصول است.  

وی افزود: از جمله سیاست های کلی ما این است که فضای مجازی تسهیل شود تا افراد فعالیت کنند و تولید محتوا انجام شود. چند مدل فعالیت سکوها در کشور وجود دارد که شایع ترین آن این است که سکوها در چارچوب  قالبی که کشور ها اعلام می کنند، فعالیت می کنند. یکی از اصلی ترین موضوعات این است که ما چارچوب را داشته باشیم آنها می توانند در چارچوب فعالیت می کنند. درباره سکوهای رفع فیلتر شده باید گفت سکوهای خدماتی هستند که چارچوب های خود را رعایت می کنند و با سیاست های کشورهای ما همخوانی داشته است. در سند گفته شده زمان لحاظ شده است و نظرها این است که این فرآیند تسهیل شود تا هرچه زودتر کارها ادامه یابد. در این مصوبه چارچوب هایی تصویب شده که اگر پلتفرم ها در این چارچوب قرار بگیرند بازگشایی و رفع محدودیت می شوند.  

آقامیری تاکید کرد: در دنیا حکمرانی کشورها محترم است و کشورهایی که هویت دارند با سکوها در چارچوب تعامل می کنند. در غیر این صورت ساز و کارهایی تبیین شده و بخش خصوصی می تواند در این زمینه نقش آفرینی کند و با واسطه تفاهم انجام دهد که ما فضا را نسبت به سایر کشورها بازتر کرده ایم.  

رییس مرکز ملی فضای مجازی درباره حمایت از سکوهای داخلی در این مصوبه اظهار کرد: به عنوان یک کارشناس اقداماتی که طی سالها انجام شده حیرت آور و قابل تحسین است. درصد قابل توجهی از مردم انحصارا یا مشترکا از سکوهای داخلی استفاده می کنند که نشان دهنده رشد و بلوغ فنی است و ماهم حمایت های خوبی را در مصوبه برای آنها در نظر گرفته ایم.  

وی با بیان اینکه با سکوهایی که مذاکره می شود چارچوب مشخص است، تشریح کرد: بسیاری از سکوها خود چارچوب های را دارند بنابراین اگر تخلفی صورت بگیرد با توجه به اینکه در چه سطحی باشد مراحل و تدابیر مختلف بررسی و اعمال می شود که آن را تنظیم گران بخشی مشخص می کنند. بنابراین تصمیمات گام به گام انجام می شود تا نقاط قوت و ضعف مشخص شود. در بسته ای که مصوبه شده برای بهبود زیست مردم در فضای مجازی تلاش شده است و ظرفیت های لازم  برای حمایت از کسب و کارها وجود دارد. زیست مردم روز به روز در این فضا بیشتر می شود. مهمترین مزیت این فضا زمان و مکان است و اگر در حوزه خدمات به خوبی کار کنیم می توانیم ظرفیت  اقتصادی بسیار خوبی را برای کشور ایجاد کنیم.  

آقامیری در پاسخ به این سوال که آیا زیر ساخت های لازم برای رفع محدودیت ها وجود دارد یا خیر، توضیح داد: این موضوع را مدیرعامل شرکت ارتباطات زیر ساخت توضیح دادند. آن چیزی که به ما مربوط می شود شبکه ملی اطلاعات است که خدمات گوناگونی بر روی آن پیاده می شود و طی سال ها پیشرفت خوبی داشته است.  

 

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *