در چشمانداز اقتصاد رقابتی امروز، بهبود انگیزه شغلی نیروی کار برای حفظ رشد و دستیابی به اهداف سازمانی ضروری است. یکی از راهبردهای مؤثر برای دستیابی به این مهم، اجرای برنامههای ورزشی و فعالیت بدنی است که سلامت، روحیه و کارایی کارگران را افزایش میدهد.
به گزارش آتیه آنلاین، به باور کارشناسان، افزایش همبستگی و انسجام کارگری و بازدهی مثبت در فعالیتها، مهمترین اثر ورزش بر وضعیت شغلی کارگران است. در همین رابطه و بر اساس ماده ۱۵۴ قانون کار، همه کارگاههای تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی در راستای اجرای این ماده قانونی و اصلاحیه آن، موظف به فراهم کردن شرایط و امکانات ورزشی مناسب برای کارگران و کارفرمایان مشمول این قانون هستند و باید همکاری لازم را با ادارات تعاون کار و رفاه اجتماعی به عمل آوردند.
برنامههای ورزشی به سلامت جسمی و روانی کمک میکند و به طور مستقیم با ارتقاء سطح انگیزه شغلی در ارتباط است. تحقیقات نشان میدهد که فعالیت بدنی منظم باعث کاهش بروز بیماریهای مزمن مانند فشار خون بالا، دیابت و اختلالات اسکلتی عضلانی میشود. ورزش استرس، اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد و منجر به تصمیمگیری و تمرکز بهتر در محل کار میشود. در عین حال، کارمندان فعال هوشیارترند و قادر به انجام وظایف سخت فیزیکی و ذهنی هستند.
مزایای ارائه برنامههای ورزشی برای سازمانها
ایجاد برنامههای ورزشی در درجه نخست منجر به این میشود که کارکنان شرکتکننده در فعالیت ورزشی، حس رفاقت و کار گروهی را در خود پرورش میدهند. از طرفی، کارکنان سالمتر، هزینههای پزشکی کمتری به سازمانها تحمیل میکنند. علاوه بر این، شرکتهایی که برنامههای ورزشی ارائه میدهند برای کارگران در جستجوی شغل، جذابترند و فعالیت شغلی در این سازمانها خستهکننده و آزاردهنده نیست.
همچنین بهبود سلامت و روحیه کارگران شرکتکننده در برنامههای ورزشی مستقیماً بر سطوح تولید تأثیر میگذارد. کارگران سالم میتوانند با کارایی بیشتر کار کنند. این موضوع مدت زمان توقف کار به دلیل خستگی یا بیماری را کاهش میدهد. کاهش استرس و افزایش فعالیت مثبت ذهنی منجر به خطاهای کمتر و خروجیهای با کیفیت بالاتر میشود. ورزش همینطور، کار تیمی و همکاری را که برای فرآیندهای تولید ضروری است، تقویت میکند.
طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، افراد باید حداقل ۳۰ دقیقه در روز ورزش کنند؛ اگرچه یک چهارم بزرگسالان در سراسر جهان به این توصیه توجه نمیکنند، اما در ژاپن، شرکتها به این فراخوان توجه کرده و جلسات تمرینی را در برنامههای کاری روزانه خود قرار میدهند. براساس اعلام شرکتهایی مانند «آمازون ژاپن» و «ژاپن ایرلاینز» برنامه سلامتی برای کارمندان و کسبوکارها سودمند است.
«یوشیهیرو یامائوکا» مدیر ارشد سلامت شرکت هواپیمایی ژاپن، میگوید که پنج سال پس از شروع این برنامه، نه تنها کارمندان سالمترند، بلکه شرکت اکنون مرخصیهای ناشی از بیماری و هزینههای بیمه درمانی کمتری را ثبت میکند.
به گفته او، کارکنان سالم کسب و کار را رونق میبخشد و بازدهی را افزایش میدهد. ضمن اینکه به این شکل میتوانیم کارمندان را برای مدت طولانیتری در شرکت خود نگه داریم و در عین حال، خدمات بهتری به مشتریان ارائه دهیم.
علاوه بر اینها، شرکتهایی مانند Google و Deloitte (یکی از ۵ شرکت بزرگ حسابداری و ارزیابی ریسک در جهان) هم با راهاندازی سالنهای ورزشی، برنامههای ورزشی را در محل ارائه میدهند که منجر به رشد بازدهی شغلی و کاهش تعداد مرخصیهای شغلی شده است.
مطالعات انجام شده توسط هاروارد بیزینس ریویو نشان داد که هر دلاری که برای برنامههای سلامتی از جمله ورزش اختصاص داده میشود، ۶ دلار سود به دنبال دارد.
بنابراین، سازمانها میتوانند مزایای برنامههای ورزشی را با سفارشی کردن برنامهها برحسب علایق کارگران، ارائه تسهیلات (ایجاد سالنهای بدنسازی، زمین ورزشی و غیره) و تشویق به مشارکت از طریق ایجاد مشوقهایی مانند کاهش حق بیمه مراقبتهای بهداشتی یا مرخصی اضافی برای شرکتکنندگان فعال، ارتقا دهند.
مطالعات انجام شده نشان میدهد که سرمایهگذاری در برنامههای ورزشی یک حرکت استراتژیک و سودمند برای کارکنان و سازمانها است. این برنامهها با بهبود سلامت، کاهش غیبت و افزایش کار گروهی، بازدهی را به میزان قابل توجهی افزایش میدهند و به سطوح بالاتر تولید کمک میکنند. از آنجایی که کسبوکارها برای پایداری و تعالی تلاش میکنند، ادغام ورزش در فرهنگ محل کار راهی ثابت شده برای موفقیت است.
source