علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و آخرین تحولات منطقه به گفتگو پرداخت.
وی در ابتدای این برنامه در ارتباط با شهید سردار سلیمانی و ویژگیهای آن شهید اظهار کرد: شهید سلیمانی فرماندهای زیرک بود و در کارهای نظامی بسیار شجاع و دلباخته ایران اسلامی بود. سردار نسبت به مسائل انقلاب اسلامی بسیار حساس بود و همه ابعاد را توجه میکرد. شهید سلیمانی هنرمند زمان بود و پیش بینیهای دقیقی داشت و شرایط را تغییر میداد و همه اینها برای سیاستمدار نظامی ویژگیهای دقیقی بود. این خصوصیات برای همه جوانان میتواند درسآموز باشد.
ایران همیشه از محور مقاومت حمایت میکند
به گفته علی لاریجانی یک دلیلی در منطقه وجود دارد که جریانهای مقاومت به وجود آمد و ایران آنها را تنها حمایت کرد و ما آن را به وجود نیاوردیم. حزب الله نمونهای از آن است. در عراق این مقاومت بعد از اشغال عراق توسط آمریکا به وجود آمد ما تنها از آنها حمایت میکنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: درباره سوریه نکتهای وجود دارد که باید به آن توجه کرد. در سوریه زمانی مقاومت به وجود آمد که داعش را در آنجا دیدیم. داعش را آمریکاییها ایجاد کردند. اینجا مسئله دفاع به وجود آمد و سوریه هم باید از خود دفاع میکرد.
لاریجانی تاکید کرد: اکنون میگویند آیا رفتار و حضور ما در سوریه درست بوده و اگر دهه گذشته آنجا کمک کردیم اکنون چه اتفاقی افتاده؟ باید عنوان کنیم که ما با حضور داعش در زمینه امنیت ملی مشکل جدی داشتیم و همه این گروهها نقطه پیکانشان ایران بود. سوال این است که اگر یک موضوعی مشکل امنیت ملی چند کشور باشد آیا عقلانی است که با هم کار کنند یا خیر.. موضوع آن بود که ما با روسیه، عراق و سوریه هماهنگ شدیم و همه با هم هزینه دادیم. این به معنای آن نبود که هیچ اختلافی با این حکومتها نداشتیم، اما این همکاری باعث شد همه گروهای تروریستی را شکست دهیم تا حدی که همین اکنون تروریستهایی که در سوریه روی کار میآمدند عنوان میکنند که دیگر کارهای گذشته را انجام نمیدهیم و کشتاری نداریم.
همیشه مسائل سوریه را تحت نظر داشتیم
لاریجانی معتقد است که اکنون باید صبر کنیم و ببینیم حاکمان جدید چه میکنند. اشتباه بزرگ آنها سکوت درباره اشغالگری آمریکا و صهیونیستها است. کشوری که میخواهد موفق باشد اول باید تمامیت ارضی را حفظ کند. اظهاراتشان نسبت به اسرائیل دقیق نیست و همه چیز به رفتار حاکمان جدید برمیگردد.
وی درباره سفر به سوریه قبل از سقوط دولت بشار اسد اظهار کرد: ما همیشه مسائل آنجا را تحت نظر داشتیم و ارزیابیهایی را داشتیم، اما کسی فکر نمیکرد با این سرعت این تغییرات را ببینیم، در این رابطه چند نوع نگاه وجود داشت. مثلاً عنوان میشد با کردها باید تعاملاتی بهتری داشته باشند و این را بارها به آنها گفته بودیم که باید به اقوام مختلف مجال بیشتری دهند و آنها نیز سلایق خود را داشتند.
علی لاریجانی درباره حاشیههای این موضوع که چرا ایران در سوریه باید با تروریستها میجنگید، بیان کرد: آیا اگر ما ترورستها را در سوریه و عراق بی خیال میشدیم برای ما هزینهای نداشت؟ آیا به ایران نمیآمدند و جنایات خود را در ایران عملی نمیکردند؟ رفتار عاقلانه این بود که دشمن را در خارج از مرز سرکوب کنیم و تا داخل مرز. اگر دشمن به مرزهای شما بیایید هزینههای بیشتری میدهید.
درست است که هزینه دادیم، اما دستاوردی به معنی امنیت کشور داشتیم
او افزود: بهترین تصمیم این بود که دشمن را در جای دیگر سرکوب کنیم و این اتفاق شهید دارد و هزینه میطلبد، اما اتفاق درست آن بود که کشور ما در تمام این مسائل امن بماند. درست است که هزینه دادیم، اما دستاوردی به معنی امنیت کشور داشتیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره محور مقاومت ادامه داد: به حزب الله ضربه وارد شده است. رهبر آنها را به شهادت رساندند، اما نکتهای وجود دارد. با تمام این اتفاقها حزب الله بازسازی شده است و این افرادی که جایگزین شدند را باید شناخت و این سازمان به بهترین شکل چند هزار نفر را جایگزین کرده است. من از نزدیک نحوه رفتاری آنها را دیدهام. افرادی از تبار شهید سلیمانی در میان آنها هستند و بسیار به آینده امیدوار هستند. به همین دلیل اسرائیل را زمین گیر کردند. یادمان نرود پیشنهاد آتش بس را صهیونیستها دادند. باید عنوان کنیم که حزبالله خود را بازسازی کرده است.
آینده سوریه بستگی به رفتار حاکمانش دارد
لاریجانی تاکید کرد در عراق هنوز نیروهای مقاومت وجود دارند و در یمن هم به همین شکل. شهید سلیمانی سنگ بنایی را برای همه محور مقاومت ایجاد کرده است که این محور نابودشدنی نخواهد بود. اینکه میگویند مقاومت نابود شده دروغی بنیادین است.
وی در انتها درباره ملاقاتهای الجولانی بیان کرد: این ملاقاتها ژستهای سیاسی است. جامعه سوریه وضعیت ناآرامی دارد. هر طرف آن دست کسی است و حالت عادی ندارد و آنجا گروههای مختلفی وجود دارند و آینده این کشور بستگی به رفتار حاکمانشان دارد. اگر رفتارشان عقلانی باشد ما هم با آنها مشکلی نداریم. مسئله این است که آیا به حرفهای خود عمل میکند یا خیر.
source