Wp Header Logo 1012.png

امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی مردم و مدیریت بهتر قیمت‌ها، ثباتی در بازار ایجاد شود

رئیس اتحادیه طلا و جواهر: شرایط بازار بحرانی است

دیدارنیوز: قیمت طلا و سکه طی هفته‌های اخیر به قدری رشد کرده که کاهش قیمت روز گذشته چندان تاثیری بر بازار نداشته است. این روند افزایشی، متقاضیان مصرفی و سرمایه‌ای طلا و سکه را محتاط‌تر و از خرید منصرف کرده است. نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تاکید کرده که بازار طلا با بحران رکود دست و پنجه نرم می‌‎کند.

اگرچه قیمت طلا و سکه روز گذشته تحت تاثیر کاهش قیمت دلار و افت قیمت اونس جهانی طلا، اندکی عقب‌نشینی کرد، اما همچنان در قله‌هایی قرار دارد که ماه‌ها قبل از شروع روند افزایشی جدید، غیرقابل دسترس بود.

چنین روندی این روز‌ها اثر خود را بر بازار طلا گذاشته و خریداران را وادار به عقب‌نشینی کرده است. اما این رکود تا چه زمانی ادامه دارد و چه بر سر بازار طلا آورده است؟

رکود دامن‌گیر بازار طلا شده است

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با «تجارت‌نیوز» بیان کرد: «طی روز‌های گذشته در بازار‌های جهانی، نوسانات چندان چشمگیری نداشته‌ایم. نوسانات قیمت‌ها در این بازار‌ها بین ۵ تا ۱۵ دلار بوده است.»

رئیس اتحادیه طلا و جواهر: شرایط بازار بحرانی است

او تاکید کرد: «با این حال، در بازار‌های داخلی، به دلیل افزایش قیمت ارز در هفته‌های اخیر، شاهد نوسانات افزایشی در قیمت طلا و سکه بودیم. این در حالی است که شرایط بازار از لحاظ تقاضا بسیار رکودی و بحرانی است.»

واحد‌های تولیدی طلا دچار آسیب‌های اقتصادی شده‌اند

بذرافشان بیان کرد: «امسال یکی از سال‌هایی بود که در ایام شب یلدا و روز مادر، که معمولاً افزایش تقاضا را تجربه می‌کردیم، هیچ واکنشی نسبت به این تقاضا مشاهده نکردیم. متأسفانه، بازار همچنان در رکود و کاهش تقاضا باقی مانده است، و این رکود به خصوص در صنایع طلا و سکه محسوس است.»

او اضافه کرد: «واحد‌های تولیدی ما در این مدت دچار آسیب‌های مالی و اقتصادی شده‌اند، مخصوصاً تولیدکنندگان طلا که به دلیل افزایش قیمت‌ها در ماه‌های اخیر و کاهش قدرت خرید مردم، با مشکلات جدی روبرو شده‌اند.»

مدیریت بانک مرکزی در کنترل قیمت ارز طی روز‌های اخیر مناسب بوده است

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: «متأسفانه تجربه تلخی در شب یلدا و روز مادر داشتیم که تقاضای مورد انتظار برای خرید طلا و سکه وجود نداشت و بازار همان‌طور که در ماه‌های گذشته رکود را تجربه کرده بود، به همین وضعیت ادامه داد.»

بذرافشان بیان کرد: «امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی مردم و مدیریت بهتر قیمت‌ها، ثباتی در بازار ایجاد شود که مردم بتوانند بدون دغدغه تصمیمات خرید خود را بگیرند.»

او افزود: «در این زمینه، نظارت و مدیریت بانک مرکزی در کنترل قیمت ارز در روز‌های اخیر خوب بوده و در یک یا دو روز، شاهد کاهش دو یا سه هزار تومانی قیمت ارز نسبت به اوج قبلی بودیم.»

بازار طلا و سکه به قیمت ارز چشم دوخته است

بذرافشان اظهار کرد: «اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که در صورت مدیریت صحیح قیمت ارز توسط بانک مرکزی، قطعاً تاثیر زیادی بر کاهش قیمت طلا و سکه خواهد گذاشت.»

او توضیح داد: «قیمت جهانی طلا هم به طور طبیعی بر بازار داخلی تاثیرگذار است، اما در حال حاضر بازار داخلی بیشتر تحت تاثیر قیمت ارز قرار دارد.»

این مقام صنفی بیان کرد: «به عبارت دیگر، افزایش قیمت ارز باعث افزایش قیمت طلا و سکه شده است و اگر ارز در کشور تحت کنترل بیشتری قرار بگیرد، این امر می‌تواند موجب کاهش قیمت طلا و سکه در بازار داخلی شود.»

اگر طلای جهانی ۳۰۰۰ دلاری شود، بازار داخلی هم تاثیر می‌پذیرد

رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: «در خصوص پیش‌بینی‌ها برای آینده، قیمت طلا در سطح جهانی از ابتدای سال میلادی گذشته روند افزایشی داشته است و تا امروز قیمت آن در حدود ۷۰۰ دلار افزایش یافته است.»

بذرافشان افزود: «تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۴، قیمت طلا به ۳۰۰۰ دلار خواهد رسید؛ اگرچه قیمت اونس طلا در حال حاضر حدود ۲۶۰۰ دلار است. اگر این روند ادامه یابد، قطعاً بازار‌های داخلی هم از این افزایش تاثیر خواهند پذیرفت.»

او تاکید کرد: «در عین حال، تقاضا در بازار داخلی هنوز به اندازه‌ای نیست که بتواند بر افزایش قیمت‌ها تاثیر زیادی بگذارد. همچنین، کنترل قیمت ارز توسط بانک مرکزی می‌تواند کمک زیادی به کاهش فشار بر بازار طلا و سکه کند.»

بذرافشان بیان کرد: «اما باید منتظر ماند و دید که آیا در هفته‌های آینده بازار‌های جهانی افزایش قیمت طلا را تجربه خواهند کرد یا خیر. در صورتی که چنین افزایش قیمت جهانی اتفاق بیفتد، بازار داخلی هم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.»

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *