در آستانه هشتمین سالگرد ارتحال هاشمی رفسنجانی؛
محسن هاشمی رفسنجانی در آستانه هشتمین سالگرد ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی در این زمینه، گفت: واقعا روز تلخی بود، ایشان کاملا سرحال بودند. شب قبل آن مراسم ازدواج نوه حاج آقا (دختر یاسر) بود و همه منزل یاسر بودیم. ایشان هم تشریف آوردند فیلم آن روز هست واقعاً سرحال بودند، میخندیدند و همه چیز خوب بود. فردا صبح رفتند مجمع تشخیص مصلحت نظام و جلسه مجمع را هم عالی برگزار کردند، ناهار خوردند و نزدیک غروب این اتفاق افتاد که همه را به بهت فرو برد و اصلاً نمیتوانستیم باور کنیم که چنین اتفاقی افتاده است. هضم این موضوع هنوز هم مشکل است.
وی افزود: طبق گفته وزیر بهداشت وقت (سید حسین قاضی زاده هاشمی) که ظهر همان روز مهمان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بودند،ایشان همچنان پرکار و فعال بودند و لذا شنیدن خبر فوت ناگهانی ایشان هم برای خانواده و هم مردم و جامعه بسیار شوک آور بود.
محسن هاشمی درخصوص برخی اظهارات مطرح شده بعد از فوت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی،گفت: هنوز هم بعد از گذشت این مدت چیزی روشن نشده است، در آن زمان شورای امنیت هم پیگیری هایی کرد البته در نهایت گزارشی تهیه شد که خدمت رییس جمهور وقت ( حسن روحانی) هم داده شد و دلیل اصلی فوت را سکته مطرح کردند. البته حرف های مختلفی زده شد که این موارد هم بررسی شد اما در نهایت گزارشی که داده شد آقای روحانی رئیس جمهور وقت روی آن نوشت که گزارش استحکام کامل ندارد و خواستند که بررسیها ادامه پیدا کند که ادامه پیدا نکرد.
وی درخصوص ویژگی های شخصیتی آیت الله هاشمی رفسنجانی و شخصیت معتدل وی در مواجهه با بحران های کشور و خالی بودن جای چنین سیاستمداری در شرایط امروز کشور، گفت: در پیام رهبر انقلاب هم این موضوع بود. ایشان گفتند آیت الله هاشمی رفسنجانی ۶۰ سال برای کشور چه در دوران مبارزه چه در دوران تثبیت انقلاب، چه در دوران سازندگی و چه در دورانی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود زحمت کشیدند و وقت گذاشتند.
محسن هاشمی افزود: پدر روستازادهای بود که در ۱۴ سالگی سال ۱۳۲۷ از رفسنجان به قم رفت. برای رسیدن به قم از روستا تا جاده اصلی، را بامرکب حیوانی آمدند و بعد به همراه خانواده سوار ماشین شدند که قصد هم کربلا بوده و خانواده عازم زیارت کربلا بودند و با ماشین میرفتند، در مسیر او را در قم نزد آیت الله مرعشی می برند و از همان سال درس طلبگی را در قم شروع میکند. در همان دوران که هنوز آیت الله بروجردی زنده بودند خدمت ایشان امتحان می دهند و از ایشان جایزه معروفی میگیرند.
وی ادامه داد: از همان موقع آیت الله هاشمی در شهر قم مشغول درس و مبارزه می شود و از طرف دیگر همسایه حضرت امام خمینی (ره) هم بودند و از این طریق با امام راحل آشنا میشود و بعد هم در کلاس درس ایشان شرکت میکند و بعد از فوت آیت الله بروجردی، تبلیغات زیادی برای مرجعیت امام انجام می دهد. نخستین دستگیری مرحوم پدر هم مربوط به سال ۱۳۳۷ است که در سفری به همدان آنجا صحبتهایی میکند. آن سخنرانی همزمان با سقوط نظام شاهنشاهی در عراق بوده است و اینکه که «اگر به مردم و به معیشت مردم نرسید، مشکلات مردم را حل نکنید چنین اتفاقی برایتان می افتد»، بنابر این همین صحبتهای ایشان باعث دستگیری می شود و زمانی که ایشان را به بازداشتگاه می برند علمای همدان اعتراض میکنند تقاضای آزادی میکنند، حتی نامهای به نخست وزیری می نویسند که چرا ایشان را بازداشت کرده اند.
محسن هاشمی ادامه داد: در نخستین برگ پرونده ساواک ایشان همین نامه هست که نخست وزیر به آنجا نوشته ایشان را آزاد کنید. چون به درخواست علمای همدان است که اتفاقاً پدر بنی صدر هم آن زمان جزو علمای همدان بوده است و ایشان را آزاد میکنند و به تهران میفرستند. از آن به بعد پرونده ساواک شروع می شود و به طور جدی تر وارد مبارزات می شوند که هفت بار در طول مبارزات تا انقلاب دستگیر میشوند و مجموعاً بیش از پنج سال زندان رفتند و خیلی زیاد شکنجه شدند که البته خودشان از شکنجهها اصلاً حرف نمیزنند اما دوستان و همکارانش می گویند که شکنجه ها خیلی شدید بوده است. سه سال مانده به پیروزی انقلاب ایشان با بزرگانی مثل آیتالله طالقانی، منتظری، لاهوتی و مهدوی کنی در زندان اوین بودند.
وی در ادامه با اشاره به نقش مرحوم هاشمی رفسنجانی در پیروزی انقلاب، تاکید کرد: ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی، هم در تامین نقدینگی برای مبارزه و هم هماهنگی مبارزه در داخل و در خارج نقش اساسی داشتند، سفرهایی به خارج از کشور از جمله اروپا، ژاپن، آمریکا، عراق و لبنان داشتند و با همه این بزرگانی که در خارج و داخل مبارزه میکردند ملاقات هایی داشتند و در تماس بودند. با پیروزی انقلاب هم فعالیت هایشان را جدی تر آغاز کردند و سعی شان این بود که در کنار امام خمینی (ره) اعتدال را در جامعه حاکم کنند.
محسن هاشمی تصریح کرد: مرحوم پدر همواره با سیاست اعتدالی پیش رفتند و نظرشان این بود که ایران کشوری است که باید توسعه یافته و ام القراء مسلمین شود، باید کشوری را به جهان نشان دهیم که نمونه مدیریت اسلامی بارزی داشته باشد نه اینکه ایران را کشور فقیری نشان دهیم که همه پشیمان شوند از اینکه انقلاب کردند و با همین هدف بود که سعی کردند جنگ را پایان دهند و به امام (ره) نیز همین را توصیه کردند.
وی در ادامه به موضوع پایان جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: یکی از تصمیمات خیلی جدی که آیت الله هاشمی گرفتند پایان دادن به جنگ بود که با کمک حضرت امام خمینی (ره) کار را پیش بردند و بعد هم وارد سازندگی کشور شدند و اثرات بسیار خوبی در سازندگی به جا گذاشتند که همین سیاست در دولت اصلاحات آقای خاتمی هم ادامه پیدا کرد و شاهد ثبات نسبی در کشور بودیم. بعد از سال ۱۳۸۴ و به ویژه از سال ۸۶ و ۸۷ به بعد که کشور دچار بحران تحریمهای آمریکا و غرب شد و بعد آن هم بحث فعالیتهای فرامرزی، پیش آمد و کشور به سمت مشکلات ویژهای رفت که اثر سوء تحریمها، امروز هم در جامعه خود را نشان می دهد.
محسن هاشمی با اشاره به اثرگذاری مرحوم هاشمی در مقاطع مختلف کشور،گفت: یکی از اثرگذاریهای ایشان زمان حضور آقای حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بود بود که بعد از رد صلاحیت شان با نظام قهر نکردند و ورود پیدا کردند. در آن سالها رهبر معظم انقلاب دنبال انتخابات پرشور بودند و انتخابات اصلاً شور و حالی نداشت، بعد از رد صلاحیتشان یک رکودی در عرصه سیاسی و انتخابات اتفاق افتاد، البته دوباره به میدان آمدند و با حضور آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور، حل مشکلات مربوط به هستهای را دنبال کردند که با کمک آقای ظریف وزیر امور خارجه به برجام منتج شد اما متاسفانه با حضور ترامپ در آمریکا مشکلاتی پیش آمد که الان آثارش هنوز در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: آیت الله هاشمی در چند مقطع اثرات خیلی بارزی در نظام داشتند، یکی مقطع خود انقلاب بود که در نهضت حضور جدی داشتند، در تثبیت انقلاب خیلی اثرگذار بودند، در جنگ اثرگذار بودند، در صلح اثرگذار بودند به طوری که فرمانده جنگ و همچنین فرمانده صلح خطاب گرفتند. در مشورت دادن به رهبری در مصلحت نظام و در سازندگی به صورت جدی الان اکثر این مواردی که میبینید پایهگذاری اش در دولت سازندگی انجام شده و در نهایت هم در دولت روحانی اثرگذاری داشتند و کمک کردند به ظریف و روحانی که برجام امضا شود اما اجل فرصت نداد و در دی ماه سال ۱۳۹۵ فوت کردند.
محسن هاشمی درباره تصویب سند چشم انداز ۲۰ ساله در دوره ریاست مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: براساس این سند چشم انداز قرار بود در ۱۴۰۴ ایران کشور اول منطقه در حوزههای مختلف اقتصادی و اجتماعی شود که امروز هم دکتر پزشکیان در صحبتهای خود به این موضوع اشاره می کند.
وی افزود: در آن زمان من سرپرست دفتر مجمع تشخیص مصلحت و مدیرعامل مترو بودم. بحث چشم انداز در سال ۸۲ مطرح شد. آقای خاتمی سفری به مالزی رفته بودند در آنجا دیده بودند که آنها سند چشم انداز ۲۰ ساله دارند طوری که ملکه ذهن همه مردم شده، در تاکسیها، روی دیوارها و در تبلیغاتشان سند چشم انداز ۲۰ ساله را تبلیغ می کردند، بعد از بازگشت آقای خاتمی، دولت تصمیم گرفت که سند چشمانداز بنویسید. البته مجمع هم شروع به نوشتن سند چشم انداز کرده بود که با سند چشم انداز دولت یکی شد، در مجمع تصویب و به تایید رهبری رسید، رهبر معظم انقلاب فرمودند از نظر اقتصادی و فناوری قدرت اول منطقه باشیم.
محسن هاشمی با بیان اینکه باید همه برنامههای پنج ساله توسعه کشور اجرا می شد تا رشد ۸ درصدی داشته باشیم، گفت: متاسفانه اینگونه نشد،مشکلات زیاد شد و می توان گفت چشم انداز محقق نشد، الان هم در آستانه سال ۱۴۰۴ هستیم باید دوباره چشم انداز جدیدی برای سال ۱۴۲۴ نوشته شود. در جلسه ای که با اعضای حزب کارگزاران خدمت دکتر پزشکیان بودم همین موضوع سند چشم انداز را مطرح کردم.
وی درباره شایعات مطرح درمورد دارایی های آیت الله هاشمی رفسنجانی،گفت: وقتی ایشان فوت کردند داراییهایشان به یک صدم کاهش یافته بود، هرچه داشتند را در راه انقلاب، مردم و طلاب خرج کردند، الان هم در قم خیلی از کسانی که خانه دارند از زمینی است که مرحوم هاشمی دادند.
محسن هاشمی درمورد مراسم سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، گفت: پدر ۱۹ دی ماه سال ۹۵ در سالگرد شهادت امیرکبیر رحلت فرموده و الان ما رسیدیم به هشتمین سالگرد ایشان. ما معمولا مراسم میگیریم و از اقصی نقاط ایران هم تماس میگیرند و مراسم برگزار می کنند و ما میگوییم مراسم را به صورت پراکنده در روزهای مختلف بگیرند که ما هم بتوانیم شرکت کنیم و در یک روز نباشد. اگر چه ما ۵ فرزند هستیم و میتوانیم پراکنده حضور پیدا کنیم. تعداد مراسم در ایران معمولاً زیاد میشود. ولی مراسم اصلی را ما در تهران میگیریم.
وی افزود: امسال با افتتاح بیمارستان تخصصی درمان سرطان به نام آیت الله رفسنجانی این مراسم برگزار خواهد شد یعنی هم بیمارستان افتتاح می شود و هم سالگرد ایشان برگزار خواهد شد. از جناب آقای پزشکیان هم دعوت کردیم که تشریف بیاورند هم برای افتتاح بیمارستان و هم اگر صحبت بکنند افتخاریست برای ما. از وزیر بهداشت هم دعوت کردیم؛ خیلیها را دعوت کردیم که انشالله تشریف میآورند. ولی تاریخ نوزدهم نیست؛ بیستم پنجشنبه است تا ترافیک کمتر باشد برای کسانی که میخواهند حضور داشته باشند از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در بیمارستان آیت الله رفسنجانی در اتوبان چمران.
source