Wp Header Logo 1705.png

اولین مستند فارسی‌‌زبان درباره

به گزارش روزپلاس، نشست خبری مستند «کی پاپ» عصر امروز در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

مستند «کی‌پاپ» به کارگردانی و نویسندگی علی کوثری و تهیه‌کنندگی محمدحسین جعفریان روایتی از پدیده کی پاپ در ایران و هواداری از آن است. این فیلم مستند در هجدهمین جشنواره سینما حقیقت حضور داشت و اولین تجربه فیلمسازی مستند بلند کوثری به شمار می‌رود.

پس از نمایش این مستند، کوثری کارگردان اثر در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره ایده‌ ساخت این مستند توضیح داد: ماجرای ساخت این فیلم مستند به اواخر سال 1400 و 1401 برمی‌گردد و ایده آن از همان زمان در ذهنم شکل گرفت. در ابتدا می‌خواستم از مدیریت فرهنگی کره جنوبی الهام بگیرم و به شیوه مدیریت فرهنگی در داخل ایران برسم و آن را مورد بررسی قرار بدهم، اما پس از تحقیق و پژوهش‌هایی که داشتم به موضوعات ریزتری رسیدم که یکی از آنها سوژه این مستند شد. سوژه این مستند درباره هواداری دختران و پسران کره‌ای از «کی‌پاپ» است.

وی ادامه داد: در زمان تحقیق و پژوهش این مستند با حدود 50 نفر بین سنین 7 تا 31 ساله که هوادار کی‌پاپ در ایران بودند، صحبت کردم. مسئله‌ای که در این بین برایم جای سوال داشت، این بود که نوع برخورد با پدیده‌های این چنینی در کشورمان سلبی است. برای مثال در مدارس ایران وقتی متوجه می‌شوند که یک نوجوان طرفدار BTS است، او را مورد بازخواست قرار می‌دهند؛ اجازه نمی‌دهند هودی بپوشد، لباس بنفش بپوشد و مویش را چتری بزند!

این فیلمساز مستند در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه مستند روایتی کارت پستالی از کی‌پاپ ارائه کرده و وارد لایه‌های عمیق‌تر نشده است، گفت: نگاه‌ها نسبت به طرفداران کی‌پاپ در رسانه‌ها ما منفی است؛ مثلا آنها را طرفدار شیطان‌پرستی یا همجنس‌گرایی معرفی می‌کنند و یک روایت منفی از آن ارائه می‌دهند؛ به همین دلیل مجبور شدیم روایت کارت پستالی داشته باشم، چرا که احساس می‌کردم خیلی‌ها اطلاعات زیادی از آن ندارند. به نظرم حرف این مستند باید سال 1393 زده می‌شد و اکنون در مرحله پست بحران هستیم. جالب است بدانید که هواداران کی‌پاپ که در دوره‌هایی دختران دانشگاهی و سپس نوجوانان دبیرستانی بودند، اکنون به دوران دبستان رسیده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: این فیلم مستند، اولین فیلم فارسی زبان درباره کی پاپ است. عمیق هست اما عمیق نشده است. دلیل عمیق نشدن این است که بسیاری از خانواده‌ها هیچ شناختی از وجوهات کی‌پاپ ندارند و به همین دلیل نمی‌شد وارد لایه‌های عمیق‌تر شد. در این مستند سعی کردیم سرنخ را بدهیم تا بقیه پژوهشگران بروند و سرچ کنند. مخاطب اصلی این فیلم خانواده‌ها، فعالین فرهنگی و مربیان پرورشی مدارس هستند؛ مربیان پرورشی مدارس به صورت مستقیم با نوجوانان در تعامل‌اند و باید به جهان آنها نزدیک شوند و برخورد چکشی نکنند.

او با اشاره به اینکه خانواده‌ها از علاقه فرهنگی نوجوانان خود بی‌خبراند و همین موضوع می‌تواند زمینه‌ساز چالش‌های جدی بشود، گفت: جالب است بدانید خیلی از سوژه‌های این فیلم که در دورهمی کی‌پاپرها سراغشان رفتیم بدون اطلاع خانواده‌هایشان به آنجا آمده بودند و والدین‌ آنها اصلا نمی‌دانستند. این موضوع بسیار خطرناک است و خانواده‌ها باید در چنین موضوعاتی در کنار فرزندان‌شان قرار بگیرند.

کوثری بیان کرد: این مستند 3 ضلع اساسی دارد؛ خانواده، حکمرانان فرهنگی و فعالان فرهنگی. بسیاری از خانواده‌ها اصلا نمی‌دانند این پدیده چیست و از علاقه فرهنگی نوجوانان خود بی‌خبراند، فعالان فرهنگی از دغدغه‌های نسل جوان بی‌خبراند و حکمرانان فرهنگی نیز به این چنین موضوعات توجه نمی‌کنند. باید اشاره کنم که موسیقی کی پاپ سومین صادرات فرهنگی کره جنوبی است که در ایران نیز طرفداران زیادی دارد؛ از این نظر پرداخت به این موضوع اهمیت زیادی دارد.

این فیلمساز مستند درباره برخی واکنش‌ها به این مستند که آن را قبح‌زدایی توصیف کرده بودند، گفت: به نظرم اکنون در مرحله‌ای هستیم که از هشدار گذشته‌ایم؛ شاید اگر سال 1393 این حرف را بیان می‌کردیم، می‌شد نامش را قبح‌زدایی بگذاریم اما اکنون هواداری از کی‌پاپ در ایران به دختران ابتدایی رسیده است. من نمی‌گویم به سمت و سویی که کره‌ای رفتند برویم و قصدم تبلیغ کی‌پاپ در ایران نیست، بلکه حرف من این است که باید از این مدل الهام بگیریم. حرف من این است که تولیدات فرهنگی بسیار کمی درباره نوجوانان داریم. بروید و ببینید که چند فیلم سینمایی یا موسیقی درباره‌ی نوجوان ساخته‌ایم. چیزهایی هم که تولید می‌شود، جریان‌ساز نیست و کشور را از نظر تمدنی به سمت و سوی نامشخصی می‌برد.

محمدحسین جعفریان تهیه‌کننده این فیلم مستند در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این فیلم اکران تلویزیونی دارد یا خیر، گفت: بعید است چنین فیلمی اجازه پخش در ساختار پخش تلویزیون را داشته باشد. البته یکی دو نسخه برای برخی از مدیران سازمان فرستاده‌ایم. با این حال، پخش اصلی این مستند در فضای مجازی و وی‌او‌دی‌هاست.

تهیه‌کننده این فیلم مستند گفت: مراسم رونمایی از مستند «کی‌پاپ» روز جمعه 5 بهمن ماه در سینما بهمن برگزار می‌شود. این مراسم بزرگترین میتینگ خانوادگی کی‌پاپ است و هواداران کی‌پاپ می‌توانند با خانواده‌شان به این مراسم بیانند. پس از رونمایی از این مستند، تریبون آزاد  نیز برگزار می‌شود تا نوجوانان دغدغه‌های خود را خطاب به خانواده‌ها و مسئولین بزنند. پس از این مراسم رونمایی، اکران‌های سیار در جمع نوجوانان برقرار خواهد شد و پس از آن این مستند در روبیکا عرضه می‌شود.

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *