شعارسال: کشور در شرایط بسیار حساسی از نظر اثرپذیری از حوادث و تغییرات داخلی و خارجی قرار دارد. شرایطی که مسئولیت رسانهها را برای ایفای وظایف حرفهای خود، چند برابر میکند. مرجعیت پذیری رسانههای داخلی با رویکردی تحلیلی در شرایط ورود به دنیای هوش مصنوعی، دنیای واقعیت افزوده و متاورس، دنیای پلتفرمها و فضای مجازی، همچنین در شرایط خاص تثبیتی کشور در گام دوم انقلاب و ضرورت برخی جراحیهای ساختاری، مدیریتی، توسعهای و غیره، جایگاه رسانهها بشدت خاص خواهد بود.
دشمن خارجی وارد جنگ ترکیبی (یکی از جبهههای آن جنگ شناختی و جنگ روانی است) با ما شده است. جوان ما الگو و اطلاعات میخواهد. متخصص و فعال اقتصادی ما، جهت گیری کلان نیاز دارد و هزاران نیاز دیگر، که میبایست توسط رسانهها بعنوان خط اول این نبرد، پاسخ داده شود. اما جناب وزیر، به صراحت عرض میشود که حال رسانههای کشور، به هیچ وجه خوب نیست و ضرورت مداخله گری سریع برای بازیابی توانمندی حضور در خط اول جبهه، احساس میشود.
وقتی رسانه در دنیا بعنوان رکن چهارم دموکراسی (بعد از قانون اساسی، مجلس و احزاب) تعریف شده و فعالیتش بعنوان عاملی اثرگذار روی توسعه حوزه حکمرانی (تعادل بخشی بین سیاستگذاری دولتی، تامین منافع بخش خصوصی و تضمین بخش به احیای حقوق عامه) تلقی میشود، چرا باید در کشور خوبمان از جانب برخیها بعنوان عامل ایجاد اختلال، در نظر گرفته شود و نقد منصفانه بعنوان تعارض و عناد، پنداشته شود؟
وقتی رسانهها با قصور، تقصیر، ترک فعل و اهمال مدیران اجرایی و دولتی برخورد میکنند، متاسفانه در برخی موارد با پروندههای قضایی با اتهاماتی نظیر تشویش، توهین، افترا، نشر اکاذیب مواجه میگردندو قانون مرده و بی اثر مطبوعات و سایر ظرفیتهای قانونی موجود، توان حمایت از اهالی رسانه را ندارند، شما اگر جای رسانهها بودید، توان و انگیزه خدمت در چنین شرایطی داشتید؟
وقتی هستند گروهی از متهمان که خود را به بخشی از هسته سخت کشور و نهادهای امنیتی متصل نموده و با کمال صدها تاسف و شرمندگی تقاضای پیگیری (شما بخوانید پرونده سازی منجر به افزایش فشار برای خفه کردن صدای برخی از اصحاب رسانه) را میکنند، چه میتوانیم بگوییم (در صورت نیاز درباره پرونده شرکت مس، میتوانیم با شما یا مراجع امنیتی و قضایی کشور، صحبت کنیم)؟
وقتی حداقل امنیت شغلی برای یک خبرنگار مهیا نیست و رسانهها فاقد حمایت لازم مالی هستند و مدیران رسانه، خانه و ماشین میفروشند تا به کار خود ادامه دهند، از کدام توان صحبت کنیم (فروش خانه و ماشین برای پرداخت دیون را جدی بگیرید، تعارف نیست)؟ لازم به توضیح است که در این بین هستند رسانههایی که از خان نعمت بی حد و حصر، وزارت ارشاد بهره مند میباشند. طرحی شکسته و بسته و کاملا زیر سوال در معاونت مطبوعاتی وزارت تحت امر شما برای مثلا رتبه بندی حمایتی از رسانهها در حال اجرا است که حاضریم بشکل داوطلبانه، نقدش را خدمت تان ارسال داریم. جناب وزیر، باید از حمایت دو میلیون تومانی از رسانهای که حداقل ۲۵ میلیون تومان هزینه ماهیانه سخت افزاری (سرور و هاست و ..) دارد خجالت کشید. هزینه نیروی انسانی، اجاره مکان و ..، جای خود. آیا نباید از رسانهای با بازدید ۲۰۰ هزارتایی در روز، حداقل حمایتهای موثر ماهیانه، صورت بگیرد؟ جناب وزیر، متوسط هزینه راهبری یک رسانه متوسط به حدود ۱۰۰ میلیون تومان در ماه رسیده است.
در شرایط فعلی، برخی از فعالان و مدیران رسانهای کشور همان ژنرالهای لباس بسیجی پوشیده و ناشناسی هستند که فقط برای اعتقاد و عشق خود در خدمت رسانی به میهن میجنگند و حتی شاید دیگران آنها را افراد بی تدبیر، خود بزرگ بین، کله خراب، جاه طلب و …، فرض میکنند. متاسفیم برای مرگ منافع ملی مان. اما باور بفرمائید ما تا آخرین نفسهای مان با غیرت در حال جنگ منجر به تامین منافع ملی مان بوده و هستیم. برای نسلهای بعدی مان تعریف میکنیم که ما خسته از جنگ، طراحی و تحلیل نشدیم، بالادستی ما در نقش مقامات دولتی (نظیر شخص شما)، پشت جبهه را خالی کرده بودند. میگوییم که ما از جهت تامین و توانمندسازی نیروی انسانی فعال در جبهه رسانه شکست نخوردیم. ما از سازمان دهی و بعد ساختاری شکست نخوردیم. ما در سیاستگذاریهای بخش دولتی شکست خوردیم. همان جایی که روی دیوار شما یادگاری نوشتیم و به حمایت تان امید بستیم، پاشنه آشیل خودمان را رقم زدیم و از همان جا، ضربه خوردیم.
استرس حرفهای دستیابی به خبر، تلاش و فشار انعکاس سازمان دهی شده و درست خبر، فشار مضاعف برای ارایه تحلیل متن، فشارهای بالای مالی وارد بر رسانه و اهل رسانه، فشارهای قانونی مستمر از جانب شاکیان خصوصی (حتی بعضا و بشکل ناپیدا، از طرف برخی دوستان که در صورت لزوم باید با شما و دادستان محترم کل کشور درباره عملکرد کارگروه مصادیق مجرمانه صحبت شود)، فشارهای سیاسی وارده بر اهل رسانه،. تنها بخشی از رنجنامه فعالان این حوزه است.
تصمیم با شماست، صراحتا، مختصر و بدون کمترین ملاحظه و پرده پوشی، بیان داشتیم آنچه را که باید بدانید. حال شما میمانید و آیندهای که میتواند خوب رقم بخورد و یا، بی تفاوتیهایی که میتواند جریان را از مسیر خارج کند.
اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال
source