دیدارنیوز: مرکز آمار ایران در تازهترین گزارش خود، آمار تورم تولیدکننده بخش صنعت را در آذرماه امسال منتشر کرده است. بر اساس این آمار، تورم تولید ماهانه صنعت «وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر» بیشترین سطح و تورم تولید ماهانه صنعت «محصولات غذایی» کمترین سطح را در میان تورم پیشران اجزای بخش صنعت داشته است.
همچنین این آمار نشان میدهد صنعت «وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر» بیشترین افزایش تورم را نیز نسبت به آبان ماه تجربه کرده است. در نقطه مقابل صنعت «محصولات غذایی» قرار گرفته که با کاهش تورم نسبت به آبانماه مواجه شده است.
تورم تولید وسایل نقلیه بالا گرفت
بررسی آمارهای تورم تولیدکننده ماهانه اجزای بخش صنعت در آذرماه امسال حاکی از آن است که بخشهای «وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر»، «فلزات پایه» و «مواد شیمیایی و فرآوردههای آن» بیشترین سطح تورم پیشران ماهانه را تجربه کردهاند. در این میان «وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر» با ۱۰.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت در آذرماه را داشته است. این در حالی است که تورم تولید این بخش در آبان ماه صفر درصد بوده است.
از سوی دیگر تورم پیشران ماهانه در سه بخش «محصولات غذایی»، «ماشینآلات و سایر تجهیزات» و «فرآورده توتون و تنباکو» کمترین سطح را داشته است. در میان این بخشها تورم تولیدکننده «محصولات غذایی» به ۰.۴ درصد رسیده که کمترین میزان افزایش قیمت در آذرماه بوده است. این در حالی است که تورم تولیدکننده این بخش در آبان ماه معادل ۱.۲ درصد بوده است.
مقایسه این بخشها با تورم پیشران کل بخش صنعت نشان میدهد تورم بخش «وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر»، حدود ۵.۶ واحد درصد بیشتر از تورم پیشران کل صنعت و تورم بخش «محصولات غذایی»، حدود ۴.۶ واحد درصد کمتر از تورم پیشران کل صنعت در آذرماه بوده است.
تورم محصولات غذایی از شتاب افتاد
برای درک بهتر تورم تولیدکننده ماهانه بخشهای صنعت در آذرماه، میتوان تورم این ماه را با ماه گذشته خود یعنی آبان مقایسه کرد. مقایسه تورم پیشران ماهانه صنعت در آذرماه نسبت به آبان ماه نشان میدهد تورم تولیدکننده ماهانه کل صنعت افزایش ۲.۶ واحد درصدی داشته است.
اما وضعیت تغییرات تورم پیشران ماهانه در اجزا صنعت کمی متفاوت بوده است. بیشترین میزان افزایش تورم در میان اجزای صنعت به بخش «وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر» تعلق داشته است. بر این اساس بخش «وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر» حدود ۱۰.۶ واحد درصد افزایش تورم پیشران ماهانه را تجربه کرده است. پس از آن بخش «محصولات دارویی» با ۴.۷ واحد درصد و بخش «مواد شیمیایی و فرآوردههای آن» با ۳.۴ واحد درصد قرار گرفته است.
تغییرات تورمی همیشه مثبت نبوده است به عبارتی در برخی بخشهای صنعت میتوان کاهش در تورم تولیدکننده را مشاهده کرد. در آذرماه امسال تنها دو بخش «محصولات غذایی» و «تجهیزات حملونقل» با کاهش در تورم آذرماه نسبت به آبان مواجه بودهاند. این آمارها نشان میدهد بخش «محصولات غذایی» با تغییرات منفی ۰.۸ واحد درصدی بیشترین میزان کاهش را در تورم ماهانه اجزای صنعت تجربه کرده است. پس از آن «تجهیزات حملونقل» قرار گرفته که ۰.۱ واحد درصد کاهش تورم در آذرماه نسبت به آبان ماه داشته است.
source