Wp Header Logo 2133.png

احمد عزیزی، معاون ارزی پیشین بانک مرکزی بررسی کرد

خسارت نپذیرفتن FATF؛ باند‌های قاچاق و کاسبان تحریم سود می‌برند

دیدارنیوز: مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی مجدد لوایح مرتبط با FATF را آغاز کرده است.

۱۹ دی ماه صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از تشکیل کمیسیون مشترک با حضور نمایندگان سه کمیسیون تخصصی اقتصادی، سیاسی، امنیتی و دفاعی و حقوقی و قضایی خبر داد تا دو لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو و سی اف تی مجدداً بررسی شود.

با انتشار این خبر فعالان اقتصادی امیدوارند با تصویب نهایی این دو لایحه که پیش نیاز عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی است، ۳۰ درصد از هزینه‌های تجارت خارجی کاهش پیدا کند و هزینه اضافی از دوش مردم و اقتصاد برداشته شود.

ستاره صبح در گفتگو با احمد عزیزی، معاون ارزی پیشین بانک مرکزی به بررسی این موضوع پرداخته که در ادامه می‌خوانید:

احمد عزیزی با اشاره به تأثیر منفی عدم پیوستن به پیمان اف‌ای تی اف گفت: به دلایل زیاد و از چند منظر متفاوت می‌توان به این نتیجه رسید که بدون پذیرش اف‌ای تی اف، هزینه‌ای گزاف به کشور تحمیل می‌شود. ماجرا تنها به اینجا ختم نمی‌شود و این هزینه روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد. از این منظر برای جلوگیری از خسارت باید استاندارد‌های اف‌ای تی اف را پذیرفت.

وی افزود: بیش از ۲۰۰ کشور و حوزه قضایی در دنیا این استاندارد‌ها را پذیرفته‌اند و تنها ایران و کره شمالی این رهنمود‌ها را پس می‌زنند. به این می‌ماند که گفته شود می‌خواهیم فوتبال بازی کنیم، ولی با قواعد فدراسیون فوتبال همدل نیستیم، پس نمی‌توانیم در لیگ‌های ملی و بین المللی حضور پیدا کنیم.

این کارشناس اقتصادی با ارائه تصویری از وضعیت ایران اظهار کرد: این که ایران و کره شمالی یک طرف ایستاده‌اند و باقی جهان در سوی دیگر، نتیجه‌اش بدیهی و آشکار است. ایران خلاف جهت رودخانه و خلاف جریان اقیانوس شنا می‌کند.

وی در ادامه گفت: مهم‌ترین ابزار‌های جلوگیری از انواع فساد، همین استاندارد‌ها و رهنمود‌های اف‌ای تی اف در جهان است و رهنمودی مهمتر از این‌ها برای جلوگیری از فساد وجود ندارد.

عزیزی با یادآوری از نقش کاسبان تحریح در عدم تصویب لوایح مربوط به اف‌ای تی اف خاطر نشان کرد: کسانی که خلاف این مطلب را می‌گویند و برای کشور، به شرط پیوستن به اف‌ای تی اف، هزینه‌هایی می‌شمارند به نظر من نعل وارونه می‌زنند. این گروه ذی نفع در منافع فساد هستند یا بر منافع ملی جاهلند، از این موارد خارج نیست. موضوع اف‌ای تی اف بدیهی‌تر از این است که بخواهیم استدلالی بیش از این بیاوریم.

وی افزود: جز جهل و نادانی، یا ذی نفع بودن و کاسبی از محدودیت‌های تحریمی چه علت دیگری می‌تواند کشور را همچنان در گرداب گرفتاری، مشکلات و انزوای جهانی نگه دارد. این مشکلات برای کشور حتی مشکلات امنیتی ایجاد کرده است.

معاون ارزی پیشین بانک مرکزی در تشریح نسبت ایدئولوژی سیاسی با تصمیماتی در این سطح گفت: عامل دیگری نیز قابل طرح است، بعد از پیروزی انقلاب سودای طراحی شیوه جدیدی در اداره جهان را در سر داشتیم. امروز روشن شده که نتوانسته‌ایم عهده این ادعا برآییم و در بسیاری حوزه‌ها سرآمد جهان باشیم و هنوز چیز‌های زیادی مانده که باید از دنیا یاد بگیریم.

وی بیان کرد: در مورد استاندارد‌های بخش مالی جهان، یکی از موارد مهم استاندارد‌های گروه اقدام ویژه مالی یا اف‌ای تی اف است، تمام گروه‌هایی که جمهوری اسلامی در آن‌ها عضویت دارد، مثل بریکس یا پیمان شانگ‌های و دیگر مناسبات دو یا چند جانبه، استاندارد‌های اف‌ای تی اف پذیرفته شده و به عنوان مبنا شناخته می‌شود. یعنی کار با آن گروه کشور‌ها هم با رعایت آن استاندارد‌ها ممکن می‌شود. در نتیجه باید گفت سودای نوآوری در عرصه اداره جهان است که باعث شده امروز جمهوری اسلامی در انزوا قرار بگیرد.

عزیزی گفت: مکانیسم ماشه نیز دیگر تهدیدی است که در کنار نپذیرفتن استاندارد‌های اف‌ای تی اف کشور را دچار مخاطراتی کرده است و این لزوم را ایجاد می‌کند تا هر چه زودتر از مسیر آمده بازگردیم. چرا که در داخل کشور بیش از همه گروه‌های مافیایی فساد، گروه‌های تخلفات مالی، باند‌های قاچاق و کاسبان تحریم از عدم پذیرش اف‌ای تی اف سود می‌برند.

احمد عزیزی در پایان سخنان خود تاکید کرد: کسانی که در دور زدن تحریم‌ها برای خود سیستمی ایجاد کرده و سود می‌برند با عدم تصویب اف‌ای تی اف از منافع نامشروعی که به کسب اش خو گرفته‌اند، زمینه رشد و سود بیشتر حاصل می‌کنند.

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *