گزارش|

تیم فوتبال پرسپولیس در سال ۱۴۰۳ با چالشهای گوناگون و بحرانهای مقطعی مختلفی مواجه شد، اما با اتخاذ تغییرات استراتژیک و بازسازی نیمکت، سرخپوشان توانستند بازگشتی قهرمانانه داشته باشند.
تیم فوتبال پرسپولیس در سال ۱۴۰۳ روزهای تلخ و شیرین زیادی را تجربه کرد؛ از قهرمانی در هفته پایانی لیگ با لغزش استقلال در خردادماه گرفته تا بازگشت به کورس مدعیان و حتی صدر جدول در روزهای پایانی اسفند. تیم اول فوتبال ایران راه موفقیت را به خوبی یاد گرفته و میداند در بزنگاههای حساس باید به سراغ کدام پلن برود تا از مخمصه خارج شود و مجدد به ریل موفقیت بازگردد؛ اتفاقی که باعث شده این تیم پس از سقوط چند پلهای در فصل جاری دوباره خودش را بازیابی کند و به صدر جدول برساند.
آغاز سال ۱۴۰۳ با طعم قهرمانی به همراه اوسمار
تیم فوتبال پرسپولیس سال ۱۴۰۳ را با قهرمانی شروع کرد. ابتدای سال زمانی که یحیی گلمحمدی از هدایت پرسپولیس استعفا کرد، اوسمار ویرا، دستیار برزیلیاش هدایت سرخپوشان را بر عهده گرفت. شناخت ویرا از شرایط پرسپولیس باعث شد این مربی بتواند مسیر گلمحمدی را ادامه دهد و در نهایت با سرخپوشان به سکوی قهرمانی برسد. ویرا توانست در مدت زمان کوتاهی که هدایت پرسپولیس را بر عهده داشت گوی سبقت را از استقلال در صدر جدول برباید و با فرصت طلبی از لغزش آبیپوشان صدر را به دست آورد و با حفظ آن در نهایت سرخپوشان قهرمان لیگ بیستوسوم شدند.
ادامه سریال تغییرات در مالکیت و کادرفنی و آغاز عصر گاریدو
ابتدای سال ۱۴۰۳ مالکیت پرسپولیس به ۶ بانک دولتی سپرده شد. این اقدام باعث شد تا ۸۵ درصد سهام این باشگاه به این ۶ بانک واگذار شود تا به نوعی در تأمین مالی هزینههای تیم هم کمک شود. در این بین هواداران پرسپولیس انتظار داشتند تا با بروز این اتفاق شرایط باشگاه تغییر کند و مهرههای قدرتمندی به تیم در آینده اضافه شوند؛ اتفاقی که نتوانست در نهایت رضایت آنها را جلب کند.
از سوی دیگر در این میان شایعات زیادی برای تغییرات کادرمدیریتی پرسپولیس و رضا درویش مطرح بود که علیرغم تیم فوتبال استقلال، باشگاه پرسپولیس تغییرات بسیار کمتری و ثبات بیشتری را تجربه کرد، اما عدم توانایی پرسپولیس برای حفظ اوسمار به یک موج انتقادی از سوی هواداران این تیم تبدیل شد.
خروج اوسمار یک شوک به پرسپولیس بود. در حالی که بسیاری از هواداران و پیشکسوتان پرسپولیس خواهان تمدید با اوسمار بودند این مربی برزیلی تصمیم گرفت ایران را به مقصد تایلند ترک کند. پس از آن درویش گزینههای متعددی از جمله مربیان معتبر اروپایی را مطرح کرد تا اینکه در نهایت کارلوس گاریدو به عنوان سرمربی جدید سرخپوشان معرفی شد.
این مربی از ابتدای فصل هدایت پرسپولیس را بر عهده گرفت و به زعم بسیاری از هواداران و پیشکسوتان با توجه به اینکه زمان خوبی هدایت پرسپولیس را بر عهده گرفته بود میتوانست موفقیتهای این تیم را ادامه دهد و راه مربیان موفق گذشت را پیش بگیرد، اما موانعی که سر راه او در ادامه ایجاد شد این مربی اسپانیایی را به چالش بزرگی کشید.
نقل و انتقالات پر سروصدا؛ خروج ۴ ستاره و بازگشت بازیکنان قدیم
پرسپولیس در نقل و انتقالات تابستانی پس از شروع فصل بیستوچهارم لیگ برتر تقریباً موفق عمل کرد و بازیکنان موثر و خوبی جذب کرد، اما پیش از آن خروج بازیکنانی، چون دانیال اسماعیلیفر، علیرضا بیرانوند، عبدالکریم حسن و مهدی ترابی آب سردی بر پیکره سرخ پوشان بود. علاوه بر اینها ۱۲ بازیکن دیگر در پنجره تابستانی از پرسپولیس جدا شدند که به نوعی هواداران این تیم را به شدت نگران کرد.
از سوی دیگر ورودیهای پرسپولیس تقریباً باعث شدند تا آرامش نسبی اردوگاه سرخ را فرا بگیرد. بازیکنانی، چون علی علیپور، ایوب العملود، الکسیس گندوز، فرشاد احمدزاده، براجعه، میلاد محمدی، میلاد سرلک، لوکاس ژوائو و سعید مهری بازیکنانی بودند که به پرسپولیس پیوستند.
هرچند همچنان انتقادات زیادی به عملکرد برخی از این نفرات وجود دارد، اما بازیکنانی مانند علیپور، گندوز و حتی محمدی توانستند سهم به سزایی در بازگشت پرسپولیس به مسیر موفقیت بازی کرده و انتظارات هواداران را برآورده کنند.
فصل پر فراز و نشیب و البته بن بست گاریدو
شروع فصل بیستوچهارم برای پرسپولیس همراه با توقف بود؛ آنها در ۲ بازی ابتدایی برابر ذوب آهن و سپس برابر تراکتور تن به تساوی دادند و همین موضوع گاریدو را خیلی زود وارد فشار کرد، اما سرخپوشان خیلی زود به خودشان آمدند و در ۷ بازی بعدی به صورت پیاپی پیروز شدند، اما نبود تاکتیک و خلاقیت در تیم گاریدو و همچنین نبود اتحاد لازم در میان بازیکنان و کادرفنی باعث شد تا این تیم مجدداً به حاشیه برود.
۴ شکست متوالی شاگردان گاریدو برابر استقلال خوزستان، نساجی، سپاهان و مس رفسنجان باعث شد تا یک بحران جدی اردوگاه سرخ را فرا بگیرد. پس از کسب نتایج ضعیف و بروز حواشی متعدد و از همه مهمتر شعارهای اعتراضی هواداران نسبت به مدیریت، کادرفنی و بازیکنان باعث شد تا همکاری با گاریدو به بن بست بخورد و این مربی در نهایت پس از تداوم نتایج ضعیف و ناکامی در آسیا، از پرسپولیس جدا شد و کریم باقری سکان هدایت سرخها را به مدت تقریباً یک ماه در ۵ بازی برعهده گرفت.
از قضا باقری برخلاف تصورات نتایج درخشانی با پرسپولیس در همین مدت کوتاه کسب کرد به طوری که موفق به شکست پرگل هوادار و برتری دو بر صفر برابر تراکتور، صدرنشین لیگ برتر شد.
حذف زود هنگام از گردونه رقابتهای جام حذفی
پرسپولیس که پس از استقلال دومین تیم پرافتخار تورنمنت جام حذفی به شمار میرود و در این فصل از این رقابتها در مرحله یک شانزدهم کارش را با برد برابر مس سونگون آغاز کرد و سپس قرعه آنها به تیم فوتبال سپاهان خورد. پرسپولیس در اصفهان در مرحله یک هشتم برابر سپاهان قرار گرفت و در این دیدار تن به شکست داد تا وداعی زودهنگام با جام حذفی داشته باشد و اینگونه شد تا پرونده سرخپوشان در جام حذفی در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ بسته شود.
البته این تنها شکست سال گذشته پرسپولیس مقابل سپاهان نبود چراکه سرخ پوشان در دی ماه دیدار سوپرجام را نیز با نتیجه یک بر صفر به حریف واگذار کردند تا جام قهرمانی به اصفهان برود.
نتایج بد و بدتر و در نهایت ناکامی در لیگ نخبگان آسیا
پرسپولیس به عنوان قهرمان لیگ برتر موفق شد جواز حضور در لیگ نخبگان آسیا را کسب کند و اولین تجربه حضور در فرمت جدید این تورنمنت را به دست آورد. سرخپوشان در مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا از ۸ مسابقه تنها موفق به کسب یک پیروزی شدند که آن هم برابر الشرطه عراق و در ثانیههای پایانی با پنالتی بود. کسب نتایج فوق ضعیف از سوی نماینده ایران در این تورنمنت باعث شد تا این تیم با کسب حداقل امتیاز از صعود به دور حذفی این تورنمنت باز بماند.
سرخپوشان در دور گروهی رقابتهای لیگ نخبگان آسیا ۴ تساوی، ۳ شکست و یک برد ثبت کردند و با کسب جایگاه نهم جدول با بدشانسی هرچه تمامتر نتوانستند جواز حضور در دور حذفی را کسب کنند و از گردونه رقابتها حذف شدند. شاید از هرچیزی دردناکتر برای آنها صعود رقیب سنتیشان یعنی استقلال به مرحله بعد این مسابقات بود، آنهم در دورانی که پرسپولیسیها در لیگ داخلی یکه تازی میکردند، اما در عرصه بینالمللی گرفتار یک تلخی بیپایان شده بودند.
شوک درویش به اردوگاه سرخ؛ آغاز فعالیت مرد ترکتبار در پرسپولیس
تیم فوتبال پرسپولیس حالا تنها لیگ برتر را در پیش دارد. شوک تغییرات در کادرفنی سرخها باعث شد تا رضا درویش به عنوان مدیرعامل طی مدت زمان طولانی پروسه انتخاب سرمربی جدید را طی کند و با اسامی زیادی برای قبول سکان هدایت تیمش پای میز مذاکره بنشیند که در نهایت به سراغ سرمربی سابق فنرباغچه رفت.
اسماعیل کارتال با کولهباری از تجربه و انگیزه به پرسپولیس آمد و هدایت این تیم را بر عهده گرفت و توانست روحیه پیروزی را به این تیم بازگرداند. پرسپولیس که در میانه لیگ فاصله خود را با صدر جدول زیاد و شانس قهرمانی را از دست رفته میدید خیلی زود به اصل خود بازگشت.
آنها بعد از نتایج ضعیف سپاهان با چاشنی شانس و فرصت طلبی توانستند فاصله امتیازات را با صدر جدول به حداقل برسانند و در روزهای پایانی سال حتی صدر جدول را به صورت موقت به دست بیاورند. کارتال که به تازگی هدایت پرسپولیس را بر عهده گرفته بود توانست خیلی زود در دل هواداران جا باز کند و هر چند سرخپوشان نقل و انتقالات پر سرو صدایی نداشتند، اما با نظر کارتال بازیکنی با نام سردار دورسون به پرسپولیس اضافه شد و عملکرد قابل قبولی تا به اینجا از خود بر جای گذاشت.
نکات آماری پرسپولیس در سال ۱۴۰۳
پرسپولیس ۴۴ بازی در سال ۱۴۰۳ انجام داد و ۸۳ امتیاز کسب کرد. آنها ۲۴ برد، ۱۱ مساوی و ۹ باخت را به دست آوردند. همچنین ۶۴ گل زده و ۳۷ گل خورده در سال گذشته به ثبت رساندند که علاوه بر این، ۱۹ کلین شیت نیز داشتند.
بهترین گلزن پرسولیس در این سال علی علیپور با ۱۳ گل زده بود و پس از آن گولسیانی مجموعاً ۴ گل به ثمر رساند. بهترین برد پرسپولیس در سالی که گذشت نتیجه ۵ بر صفر برابر هوادار بود که در آن بازی علیپور توانست با ثبت هتریک به تنها بازیکن لیگ برتر تبدیل شود که در این سال هتریک کرده است.
البته پرسپولیس بعد از ۱۰ سال توانست استقلال را در هر دو دربی رفت و برگشت شکست دهد و به اصطلاح دبل کند.
قدم به قدم تا قهرمانی در لیگ
پرسپولیس در سال ۱۴۰۳ در کنار تمام اتفاقات تلخی که پشت سر گذاشت؛ موفق شد از یکسری چالشها به خوبی بگذرد و هواداران سرخ را خوشحال کند. از جمله اتفاقات شیرینی که پرسپولیس در این سال رقم زد؛ ۲ پیروزی متوالی برابر استقلال در دربی ۱۰۴ و ۱۰۵ بود و همینطور برد ۲ بر صفر برابر تراکتورِ صدرنشین در ورزشگاه آزادی تحت هدایت کریم باقری که شاید کمتر کسی تصور میکرد پرسپولیس بتواند با وجود بحران در اردوگاهش بدون سرمربی ثابت، تراکتور صدرنشین را با آن همه مهره شکست دهد.
با تمام این تفاسیر پرسپولیس در پایان سال ۱۴۰۳ توانست از تمام این مشکلات ریز و درشت به خوبی عبور کرده و حالا رتبه دومی خود را در جدول تثبیت کند. چند بازی آخر در سال ۱۴۰۴ میتواند حکم قهرمانی را برای پرسپولیس داشته باشد، اما همچنان جایگاه این تیم در خطر است و یک لغزش کوچک میتواند به قیمت از دست رفتن قهرمانی باشد.
انتهای پیام/
source