سدهای تنگوئیه سیرجان و نساء در استان کرمان، از ابتدای سال آبی جاری (یکم مهر۱۴۰۳) تا شانزدهم فروردین امسال کمتر از ۱۵ درصد پرشدگی دارند.
به گزارش ایرنا، ۱۳ سد مهم و بزرگ کشور از ابتدای سال آبی جاری (یکم مهر۱۴۰۳) تا شانزدهم فروردین امسال کمتر از ۱۵ درصد پرشدگی دارند.
نزدیک به هفت ماه از سال آبی جاری سپری شده و بررسی وضعیت سدهای مهم و بزرگ کشور نشان از ناکافی بودن بارشها برای تامین آب مورد نیاز است و بر همین اساس وضعیت ذخیره آب سدها که از مهمترین منابع تامین آب سطحی به شمار میروند، چندان امیدوارکننده برای روزهای گرم سال نیست.
براساس تازه ترین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران از مجموع حدود ۲۰۰ سد کشور، ۱۳ سد کمتر از ۱۵ درصد پرشدگی دارند؛ همچنین مجموع ۱۳ سد حوضه دریاچه ارومیه و ۱۲ سد دیگر بین ۲۵ تا ۷۵ درصد کاهش حجم آب نسبت به سال گذشته ثبت کردهاند.
سدهای امیرکبیر و لار در استانهای تهران و البرز، سدهای دوستی و طرق در استان خراسان رضوی، سد پانزده خرداد حوضه قمرود، سدهای استقلال، نمیل و شیان و سرنی در استان هرمزگان، سد تهم در استان زنجان، سدهای تنگوئیه سیرجان و نساء در استان کرمان، سد رودبال داراب در استان فارس و سد ساوه در استان مرکزی از جمله سدهایی هستند که کمتر از ۱۵ درصد پرشدگی دارند.
مجموع سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا ۱۶ فروردین ۴۸ درصد پرشدگی دارند.
آب ورودی به سدهای کشور هم ناشی از کاهش بارشها کمتر شده است؛ بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۶ فروردین ۱۳ میلیارد و ۴۹۰ میلیون متر مکعب آب وارد سدها شده در حالی که در سال گذشته آبی و در همین بازه زمانی میزان آبی که وارد سدها شده بود، ۲۱ میلیارد و ۴۷۰ میلیون متر مکعب بوده است.
حجم آب موجود در سدهای کشور هم در همین بازه زمانی ۲۴ میلیارد و ۹۷۰ میلیون متر مکعب اعلام شده در حالی که در سال آبی گذشته ۲۹ میلیارد و ۸۲۰ میلیون متر مکعب بوده است.
حجم آب خروجی از سدها برای مصارف مختلف از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۶ فروردین ۱۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون متر مکعب بوده است؛ این در حالیست که این شاخص در سال گذشته و در همین دوره زمانی ۱۳ میلیارد و ۷۶۰ میلیون متر مکعب بود.
همچنین مجموع ۱۳ سد حوضه آبریز دریاچه ارومیه و سدهای زاینده رود اصفهان، دز، کرخه و مارون در استان خوزستان، سد سردشت در استان آذربایجان غربی، جگین در استان هرمزگان، رئیسعلی دلواری در استان بوشهر، آزاد کردستان، وشمگیر، گلستان و بوستان در استان گلستان، سدهای پیشین و کهیر در استان سیستان و بلوچستان و سد کال صالح در استان مرکزی با کاهش از ۲۵ تا ۷۵ درصد نسبت به سال گذشته همراه شدهاند.
source