والیبال جام ملتهای زنان آسیا – ویتنام؛
چهارمین دوره مسابقات والیبال چلنجکاپ زنان آسیا از ۱۸ تا ۲۵ خرداد به میزبانی ویتنام و با نام جدید «جام ملتهای زنان آسیا» برگزار میشود.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، تیم ملی والیبال بانوان ایران که جوانگرایی را با سرمربی کرهای خود تجربه میکند، در مسیر آماده سازی برای مسابقات پیش رو و با هدف پشتوانه سازی و سرمایه گذاری، در لیگ برتر والیبال بانوان سال ۱۴۰۳ شرکت کرد و با بازیکنان زیر ۲۰ سال خود در رقابت با بزرگسالان کشورمان به مقام مشترک سوم دست یافت.
لی دو هی در یک سال گذشته تمرینات آماده سازی خود را هدفمندتر از گذشته و با استراتژی بلند مدت به منظور ارتقای جایگاه والیبال زنان ایران در آسیا و حضور در لیگ ملتهای زنان دنبال میکند و ملیپوشان جوان در مسیر آماده سازی خود امسال در چهارمین دوره مسابقات والیبال چلنجکاپ زنان آسیا از ۱۸ تا ۲۵ خرداد به میزبانی ویتنام و با نام جدید «جام ملتهای زنان آسیا» برگزار میشود.
ایده برگزاری مسابقات والیبال چلنجکاپ زنان آسیا از سال ۲۰۱۸ در کنفدراسیون والیبال آسیا مطرح شد، اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و موانع موجود، نخستین دوره این رقابتها سال ۲۰۲۲ به میزبانی هنگ کنگ و با حضور تیمهای هند، مالزی، سنگاپور و ازبکستان برگزار شد تا پنج تیم شرکت کننده برای قهرمانی به مصاف یکدیگر بروند.
در نهایت تیم هنگ گنک (میزبان) به قهرمانی دست یافت و تیمهای هند، مالزی و ازبکستان در رتبههای دوم تا چهارم قرار گرفتند.
حضور ایران از دومین دوره
دومین دوره مسابقات والیبال چلنجکاپ زنان آسیا از ۲۸ خرداد تا چهار تیر سال ۱۴۰۲ با حضور ۱۱ تیم به میزبانی اندونزی در شهر گریسک برگزار شد و تیم ملی والیبال زنان ایران برای نخستین بار در این مسابقات شرکت کرد و به مقام پنجمی دست یافت.
تیم ملی والیبال زنان ایران با کسب مقام پنجمی موفق به ثبت رکورد تازهای شد. این تیم از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در ۱۳ دوره رقابتهای قهرمانی زنان آسیا (۷ دوره) و جام کنفدراسیون آسیا (۶ دوره) شرکت کرده است و بهترین رتبهاش به جایگاه ششم در سال ۲۰۱۶ و در مسابقات AVC CUP برمیگردد.
در سال ۲۰۲۳ تیمهای ویتنام، اندونزی، چینتایپه و هند مقامهای اول تا چهارم این رقابتها را به دست آوردند.
تیمهای ایران، استرالیا، فیلیپین، ازبکستان، هنگکنگ، مغولستان و ماکائو نیز در رتبههای پنجم تا یازدهم قرار گرفتند.
ملیپوشان ایران در مسابقات سال ۲۰۲۳ شش دیدار انجام دادند که چهار برد و دو شکست به همراه داشت. تیم ایران مقابل تیمهای هنگکنگ، ازبکستان، فیلیپین و استرالیا به پیروزی دست یافت و در دو مسابقه با چین تایپه و ویتنام نتیجه را به حریف واگذار کرد.
سومین دوره در یک نگاه
سومین دوره مسابقات والیبال چلنج کاپ زنان آسیا روزهای دوم تا نهم خردادماه سال ۱۴۰۳ به میزبانی شهر مانیل فیلیپین برگزار شد.
آیتک سلامت (کاپیتان)، درسا فلاح کردخیلی، هدیه طالعی فرخنده، محدثه مشتاقی خوزانی، شقایق حسن خانی، ریحانه کریمی، زهرا کریمی، نگار هاشمی، ریحانه فاضلی، فاطمه خلیلی، الهه پورصالح، دیانا رشیدی مهرآبادی، سپینود دست برجن و مبینا غفاریان انبرانی بازیکنان اعزامی ایران به این مسابقات بودند
پدیده بلوری زاده به عنوان سرمربی، اکرم قهرمانی و مریم مطلبی (مربیان)، سارا کیانیفر (فیزیوتراپ)، نازنین کمالوند (ماساژور)، راضیه دوستی (آنالیزور) و مژگان حسنزاده به عنوان سرپرست، کادر فنی تیم ایران در این رقابتها را تشکیل دادند.
۱۰ تیم در این رقابتها شرکت کردند که مسابقات دور مقدماتی را در دو گروه زیر شروع کردند:
گروه A: فیلیپین، چینتایپه، هند، ایران و استرالیا
گروه B: ویتنام، اندونزی، قزاقستان، سنگاپور و هنگکنگ
تیم ملی والیبال زنان ایران در مرحله مقدماتی برابر هند، استرالیا و فیلیپین متحمل شکست شدند و مقابل چینتایپه به برتری رسیدند تا با یک برد و سه امتیاز در رتبه چهارم جدول قرار گیرند.
ملی پوشان ایران در مراحل بعدی مسابقات برابر هنگ کنگ به پیروزی رسیدند و در آخرین مسابقه نتیجه را به هند واگذار کردند تا به رتبه ششمی این مسابقات اکتفا کنند.
ردهبندی نهایی مسابقات والیبال چلنجکاپ ۲۰۲۴ زنان آسیا به قرار زیر است:
۱ – ویتنام
۲ – قزاقستان
۳ – فیلیپین
۴ – استرالیا
۵ – هند
۶ – ایران
۷ – اندونزی
۸ – هنگکنگ
۹ – چینتایپه
۱۰ – سنگاپور
کنفدراسیون والیبال آسیا (AVC) چهارمین دوره این رقابتها را در راستای اهداف و استراتژیهای جدید خود برای توسعه و گسترش والیبال به سوی حرفهایتر شدن در قاره کهن از سال ۲۰۲۵ با نام جدید برگزار خواهد کرد.
هنوز زمان ثبت نام تیمها، روش برگزاری و گروه بندی مسابقات از سوی کنفدراسیون والیبال آسیا اعلام نشده است، اما تیم ملی والیبال زنان ایران از نهم فروردین تمرینات خود را برای حضور شایسته در رویدادهای پیش رو از جمله جام ملتهای زنان آسیا با حضور ۱۹ بازیکن شروع کرده است.
source