Wp Header Logo 2523.png

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: در شرایطی که همچنان شاهد تداوم حملات و تجاوزات آمریکا به اماکن و زیرساخت‌های نظامی و غیرنظامی یمن هستیم، مسئولان یمنی درباره نشت گسترده نفت در دریای سرخ به دنبال حملات مکرر و ادامه دار آمریکا هشدار دادند. زنگ خطری بسیار جدی و فوری که نشان از وخامت وضعیت زیست محیطی بنادر یمن و دریای سرخ دارد.

نشت گسترده نفت در دریای سرخ

«روسیا الیوم» روز گذشته در گزارشی فوری خبر داد که مسئولان یمنی درباره نشت نفت گسترده در دریای سرخ در اثر حملات اخیر آمریکا به بندر نفتی «رأس عیسی» در استان حدیده هشدار دادند. موضوعی که نشان می‌دهد آسیب فراوانی به تاسیسات نفتی این بندر نفتی یمنی‌ها وارد شده است و هر لحظه این احتمال وجود دارد که شاهد نشت نفت به داخل دریای سرخ باشیم.

«جمال عامر» وزیر خارجه یمن، در نامه‌ای به سازمان ملل متحد اعلام کرد آمریکا تاکنون نزدیک به ۱۰۰۰ حمله هوایی علیه یمن انجام داده که در اثر آن ده‌ها زیرساخت غیرنظامی از جمله بنادر، فرودگاه‌ها، مزارع، تاسیسات بهداشتی، مخازن آب و اماکن باستانی مورد هدف قرار گرفته شده است. از جمله جدیدترین این جنایات هدف قرار دادن بندر «راس عیسی» بود که منجر به شهادت ۸۰ غیرنظامی و زخمی شدن ۱۵۰ تن دیگر شده است.

وزیر خارجه یمن، در نامه خود خطاب به سازمان ملل متحد آورده که این حملات زیرساخت‌های غیرنظامی بندر را تخریب کرده و احتمال نشت مقادیر زیادی مشتقات نفتی به آب‌های دریای سرخ را ایجاد کرده است. علاوه بر این، فرسودگی زیرساخت‌های نفتی و نبود نگهداری مناسب به دلیل جنگ داخلی یمن و تحریم‌های اقتصادی، خطر نشت نفت را تشدید کرده است.

از طرف دیگر، نشت نفت در دریای سرخ تهدیدی پیامد‌های زیست‌محیطی خطرناکی برای اکوسیستم حساس این منطقه است. زیرا دریای سرخ به دلیل وجود صخره‌های مرجانی، تنوع زیستی بالا و اهمیت آن به‌عنوان یکی از مسیر‌های اصلی تجارت جهانی، از نظر زیست‌محیطی و اقتصادی بسیار حساس است.

موضوع مهم دیگر اینکه، نفت و مشتقات آن به راحتی می‌توانند در آب پخش شده و لایه‌ای روی سطح آب تشکیل بدهند که مانع رسیدن اکسیژن به موجودات دریایی می‌شود. این امر می‌تواند به مرگ ماهی‌ها، پرندگان دریایی و سایر گونه‌های جانوری منجر شود.

نشت نفت در دریای سرخ تهدیدی بسیار جدی برای صخره‌های مرجانی نیز هستند. زیرا صخره‌های مرجانی دریای سرخ که یکی از غنی‌ترین اکوسیستم‌های جهان هستند، در برابر آلودگی نفتی بسیار آسیب‌پذیرند. تخریب این صخره‌ها زنجیره غذایی منطقه را مختل می‌کند. موضوعی که عوارض و آسیب‌های طولانی مدت و جبران ناپذیری را به محیط زیست دریای سرخ وارد می‌کند.

البته این تمام ماجرا نیست و دریای سرخ یکی از مهم‌ترین مسیر‌های انتقال نفت و گاز جهان است که حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد از ترافیک جهانی حمل‌ونقل از طریق کانال سوئز از آن عبور می‌کند. نشت نفت و اختلال در این مسیر می‌تواند پیامدهایی، چون «افزایش قیمت نفت و گاز»، «اختلال در تجارت جهانی» و «تنش‌های سیاسی» را به همراه خود داشته باشد.

از طرف دیگر، بر اساس تحقیقات منتشرشده، نشت نفت در مقیاس بزرگ می‌تواند بندر کلیدی همچون «الحدیده» را تعطیل کند، دسترسی به آب جاری را برای ۸ میلیون نفر قطع کند و تا ۸۵ درصد از فعالیت‌های ماهیگیری در منطقه را در عرض چند هفته متوقف سازد. ضمن اینکه، نشت نفت می‌تواند ذخایر ماهی را نابود کرده و معیشت میلیون‌ها نفر را به خطر بیندازد.

حال در این میان باید گفت، دیپلماسی منطقه‌ای نقش بسیار مهم و حیاتی در پیشگیری از وقوع چنین وقایع و حوادثی دارد. کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی از طریق مذاکره و آتش‌بس می‌تواند از تکرار چنین حوادثی جلوگیری کند. نقش سازمان ملل در میانجی‌گری بین طرف‌های درگیر، به‌ویژه انصارالله و ائتلاف غربی، کلیدی است.

و در آخر، نشت گسترده نفت در دریای سرخ در بندر رأس عیسی یمن، زنگ خطری برای جامعه جهانی است که نشان‌دهنده ارتباط تنگاتنگ مسائل زیست‌محیطی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی است. این حادثه نه‌تنها اکوسیستم شکننده دریای سرخ را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند تجارت جهانی و معیشت میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار دهد.

انتهای پیام/ ۱۳۴

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *