Wp Header Logo 2590.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

میزان مرگ و میر ناشی از سرطان روده بزرگ در افراد زیر ۵۵ سال از اواسط دهه ۲۰۰۰ به طور سالانه حدود ۱ درصد افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود که تعداد تشخیص‌ها در افراد زیر ۵۰ سال تا سال ۲۰۳۰ دو برابر شود.

به گزارش انتخاب و به نقل از nypost؛ در حالی که کارشناسان هنوز در مورد علت این افزایش نگران‌کننده بحث می‌کنند، یکی از راه‌های مقابله می‌تواند در رژیم غذایی شما نهفته باشد.

دکتر جوزف سالهاب، متخصص گوارش، اخیراً در اینستاگرام خود به مطالعه‌ای از سال ۲۰۲۳ اشاره کرده و میوه‌هایی را معرفی کرده است که نشان داده‌اند می‌توانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهند.

هندوانه

این میوه‌های خوشمزه تابستانی علاوه بر اینکه سالاد میوه‌ای عالی می‌سازند، می‌توانند در مبارزه با سرطان روده بزرگ به عنوان سرباز عمل کنند.

سالهاب اشاره می‌کند که این میوه‌ها می‌توانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۲۶ درصد کاهش دهند و می‌گوید هندوانه «حاوی لیکوپن است، آنتی‌اکسیدانی که ممکن است از آسیب به سلول‌ها جلوگیری کند» و «محتوای بالای آب آن موجب تنظیم عملکرد روده‌ها می‌شود.»

هندوانه تنها یک خوراکی تابستانی نیست — بلکه یک منبع فوق‌العاده از آب‌رسانی و آنتی‌اکسیدان‌هاست. علاوه بر سلامت روده، ویتامین‌های C و A موجود در هندوانه به تقویت سیستم ایمنی و حمایت از پوست سالم کمک می‌کنند.

سیب‌ها

یک سیب در روز ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد — یا حداقل آن را تا ۲۵ درصد کاهش دهد.

سیب‌ها «غنی از فیبر هستند که باعث ترویج حرکات سالم روده می‌شود و ممکن است از تماس روده با مواد سرطان‌زا بکاهد» و «حاوی پلی‌فنول‌ها هستند که اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی دارند»، سالهاب نوشت.

سیب‌ها همچنین می‌توانند از شما در برابر بیماری‌های جدی دیگری مانند بیماری‌های قلبی و دیابت محافظت کنند.

تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف این میوه ترد سه تا شش بار در هفته می‌تواند خطر مرگ زودرس را به میزان تقریبی ۳۰ درصد کاهش دهد.

کیوی‌ها

سالهاب اشاره می‌کند که کیوی‌ها «منبع عالی فیبر هستند که به سلامت گوارشی کمک می‌کنند»، که احتمالاً دلیل پیوند آن‌ها با کاهش ۱۳ درصدی خطر سرطان روده بزرگ است.

آن‌ها همچنین «غنی از ویتامین C و سایر آنتی‌اکسیدان‌ها هستند»، او اضافه می‌کند، که از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو که می‌تواند منجر به سرطان شود، محافظت می‌کنند.

مطالعات همچنین نشان داده‌اند که مصرف منظم کیوی می‌تواند به تنظیم حرکات روده و کاهش ناراحتی‌های گوارشی کمک کند، که این میوه را انتخابی عالی برای بهبود سلامت گوارش به طور کلی می‌سازد.

میوه‌های مرکباتی

میوه‌های مرکباتی «حاوی فلاونوئیدها هستند که ممکن است خواص ضد التهابی و ضد سرطانی داشته باشند»، سالهاب نوشت.

پرتقال‌ها، گریپ‌فروت‌ها، لیموها و لایم‌ها نه تنها می‌توانند بشقاب شما را روشن کنند — بلکه ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۹ درصد کاهش دهند.

دوباره، بخش عمده‌ای از این محافظت به دلیل محتوای بالای ویتامین C آن‌هاست، اگرچه آن‌ها همچنین «حاوی فلاونوئیدها هستند که ممکن است خواص ضد التهابی و ضد سرطانی داشته باشند»، سالهاب نوشت.

به علاوه، یک مطالعه اخیر نشان داده است که پرتقال‌ها همچنین می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را تا ۲۰ درصد کاهش دهند.

یک مطالعه جدید و پیشگامانه نشان می‌دهد که یک باکتری که در روده سکونت دارد، ممکن است عامل افزایش اخیر موارد سرطان روده بزرگ با شروع زودهنگام باشد.

دکتر لودمیل آلکساندروف، نویسنده ارشد مطالعه و استاد دانشگاه کالیفرنیا سن دیه‌گو، گفت: «ما معتقدیم که این مواجهه احتمالاً خیلی زود در زندگی اتفاق می‌افتد — احتمالاً در دهه اول — زمانی که کودکان آلوده می‌شوند»، و افزود که عواملی مانند «رژیم غذایی، التهاب و ژنتیک» نیز احتمالاً از عوامل مؤثر هستند.

 

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *