گروه بینالملل دفاعپرس: سقوط جنگندههای آمریکایی در دریای سرخ یکی از مشکلاتی است که در هفتههای اخیر ارتش آمریکا و فرماندهی مرکز ارتش این کشور در منطقه غرب آسیا با آن مواجه شده است.
سقوط جنگندههای آمریکایی نشان میدهد که جنگ یمن وارد مرحله جدیدی شده است و در آن یمنیها مسیر مقابله با جنگندههای گران قیمت آمریکایی را آموختهاند. دو روز گذشته نیز یک فروند جنگنده «اف ۱۸ سوپر هورنت» آمریکا به دلیل عدم توانایی کاربر یدک کش و سهلانگاری پرسنل ناوهواپیمابر «هری ترومن» به دریای سرخ سقوط کرد.
چند روز پیش هم یک فروند جنگنده «اف ۱۸ سوپر هورنت» به دنبال حمله موشکی و پهپادی نیروی دریایی یمن، ناو هواپیمابر «هری ترومن» فرار را بر قرار ترجیح میدهد و با انجام مانورهای زیگزاگی تلاش میکند از آتش موشکهای رزمندگان یمنی در امان بماند که در همین حین این جنگنده به همراه خودروی یدککش از آشیانه خارج میشود و به اعماق دریای سرخ سقوط میکند. خدمه جنگنده آمریکایی برای نجات جان خود پیش از سقوط، بیرون پریدهاند؛ با این حال گفته میشود یک نفر زخمی شده بود.
قبل از این هم یک فروند جنگنده «اف ۱۸» با آتش خودی از بین رفته بود؛ این حادثهٔ نیز در دسامبر گذشته رخ داد، زمانی که بازهم به ادعای ارتش آمریکا یک جنگنده بهطور اشتباهی توسط ناو جنگی «یواساس گتیسبورگ» مورد هدف قرار گرفت و سرنگون شد.
بررسی محتوای گزارش «سی ان ان» نشان میدهد که ناو هواپیمابر هری ترومن و خدمههای آن در حدود ده روز گذشته با خطاهای انسانی دهها میلیونها دلار به ارتش این کشور ضرر مالی وارد کردهاند.
همچنین «دونالد ترامپ» در پیامی مدعی شده بود که با حملات ارتش آمریکا یمنیها قول دادند که دیگر به کشتیهای ما حمله نکنند و من هم این قول آنها را پذیرفتم، اما ساعاتی بعد از این ادعا یک جنگنده آمریکایی در اثر حمله موشکی یمن و دستپاچگی ناو «یو اس اس هری ترومن» سقوط کرد.
گزارش منابع میدانی نشان میدهد که جنبش انصار الله در جنگ با ارتش آمریکا به توفیقاتی دست یافته که بیشتر آن با محوریت نبرد موشکی و پهپادی بوده است؛ لذا همین موفقیتها موجب شده تا ناو جنگی هری ترومن از نظر میدانی با تغییر موضع در لوکیشن دیگری در دریای سرخ مستقر شود.
تصویری از استقرار دقیق ناو هواپیمابر «هری ترومن» (منبع: نیوزویک)
علیرغم ادعاهای ارتش آمریکا این کشور در جنگ یمن خروجی موفقیتآمیزی نداشته و همچنان حملات یمنیها به مواضع و کشتیهای آمریکایی ادامه دارد؛ این در حالی است که روزانه دهها بار حملات هوایی به مناطقی همچون «صنعا»، «صعده»، «الحدیده» و … ادامه دارد و بندر «راس العیسی» هم مرتب توسط جنگندههای آمریکایی هدف قرار میگیرد.
به نظر میرسد توانمندی یمنیها نهتنها در جنگ با آمریکا و اسرائیل کاهش نیافته، بلکه با گسترش حملات سنتکام؛ دامنه قدرتنمایی انصار الله نیز افزایش چشمگیری یافته است. منابع میدانی رژیم صهیونیستی گزارش دادند که نیروهای انصارالله، همچنان موشکهای بالستیک زیادی در اختیار دارند؛ اظهارنظری که نشان میدهد آمریکاییها با حملات خود، نتوانستهاند موشکهای انصارالله را از بین ببرند.
این نهادها با اشاره به اینکه نیروهای انصارالله با این حجم از موشک، همچنان میتوانند به سمت اراضی اشغالی فلسطین شلیک کنند، ادامه دادند: حوثیها همچنین صدها پهپاد در اختیار دارند که تولید انبوه آن، بسیار ساده و کم هزینه است.
همچنین جنبش انصار الله در ساخت راکت ها، موشکها و پهپادها به خودکفایی رسیده است و همین موضوع نیز مورد تایید صهیونیستها است؛ چرا که منابع امنیتی آنها به این موضوع اذعان دارند.
به نظر میرسد که جنگ یمن طولانی مدت و فرسایشی خواهد بود و ادعاهای آمریکا و «دونالد ترامپ» درباره جنگ یمن گزافه گویی است؛ همانگونه که ادعاهای وی درباره حماس و جهاد اسلامی هم گزافه گویی بود و همچنین درباره جنگ روسیه و اوکراین هم به نظر گزافه میرسید. در حقیقت رئیس جمهور آمریکا در ماههای اخیر میخواهد طوری وانمود کند که منجی کل جهان است؛ حال آنکه فعلا در میدان نبرد از جنبش انصار الله که از نظر امکانات و تجهیزات قابل قیاس با سنتکام (فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در منطقه غرب آسیا) نیست، شکست خورده است.
انتهای پیام/281
source