گروه بینالملل دفاعپرس: بیانیه مشترک ۸۰ کشور جهان مبنی بر اینکه نوار غزه با بدترین بحران انسانی از زمان آغاز این جنگ روبهرو است نشان از این واقعیت دارد که تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه، این باریکه را با وخیمترین بحران انسانی در تاریخ جهان روبهرو کرده است.
اما ان چیزی که موجب شده تا بار دیگر شاهد جلب توجه جامعه جهانی نسبت به بحران غزه باشیم، تشدید درگیریها، افزایش تلفات غیرنظامیان، تخریب زیرساختهای حیاتی و کمبود شدید کمکهای انساندوستانه است که همگی موجب شده تا وضعیت فاجعهباری را در این منطقه شاهد باشیم.
بر همین اساس هم شاهد محکومیت بحران انسانی جنگ غزه توسط ۸۰ کشور جهان هستیم که این موضوع خود نشاندهنده اجماع گسترده بینالمللی نسبت به فوریت حل این بحران است. زیرا با گذشت بیش از یک سال و نیم از آغاز جنگ غزه و حتی در حال حاضر هیچ امیدی به حل و فصل بحران جنگ غزه وجود ندارد.
از طرف دیگر، تشدید درگیریها در غزه و افزایش تعداد قابل توجه شهدا و مجروحان، میزان بی سابقهای از خشونت و کشتار را در غزه توسط رژیم صهیونیستی به تصویر کشیده است. ضمن اینکه، شاهد هستیم که حملات هوایی، موشکبارانها و عملیاتهای زمینی منجر به کشته و زخمی شدن هزاران غیرنظامی شده است.
موضوع مهم دیگری که موجب وقوع و گسترش بحران انسانی در غزه شده فقدان امنیت غذایی و بهداشتی در این باریکه است. بنا بر گزارش سازمانهای بینالمللی، نوار غزه با کمبود شدید غذا، آب آشامیدنی، دارو و برق مواجه است. ضمن اینکه، محاصره طولانیمدت این منطقه، دسترسی به کمکهای خارجی را محدود کرده است.
از طرف دیگر، انبوه آوارگان و تخریب گسترده و وحشتناک اماکن مسکونی در نوار غزه نیز عامل مهم دیگری است که زمینه ساز بسط و گسترش بحران انسانی در این باریکه شده است. زیرا در حال حاضر و با گذشت بیش از یک سال و نیم از آغاز جنگ غزه، بیش از نیمی از جمعیت غزه آواره شدهاند و بسیاری از خانهها، مدارس و بیمارستانها در اثر حملات تخریب شدهاند.
اما اتحاد ۸۰ کشور برای محکوم کردن بحران انسانی غزه بیانگر این واقعیت است که شاهد افزایش روزافزون و رو به رشد فشار جامعه جهانی بر رژیم صهیونیستی هستیم. بر همین اساس، این محکومیت میتواند به عنوان ابزار سیاسی برای وادار کردن این رژیم اشغالگر و کودککش به پذیرش آتشبس یا کاهش عملیاتهای نظامی تفسیر شود.
موضوع مهم دیگر در این رابطه این است که بسیاری از کشورهای امضاکننده این بیانیه علیه رژیم صهیونیستی بر نقض حقوق غیرنظامیان، به ویژه کودکان و زنان، تأکید دارند و خواستار مداخله نهادهای بینالمللی مانند سازمان ملل هستند. امری که میتواند مانع از وقوع بیش از پیش جنایات بیشتر توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بیگناه غزه شود.
حال در این میان و در کمال تعجب و شگفتی شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی به جای اینکه ماشین کشتار و جنایات خود را متوقف کند، بیانیه ۸۰ کشور جهان علیه بحران انسانی در غزه را محکوم کرده است. سران و مقامات این رژیم حتی کار را به آنجایی رساندند که برای مشروع جلوه دادن جنایات خود علیه مردم فلسطین به بهانه پوچ و واهی دفاع از خود در برابر گروههای مقاومت و جهادی همچون جنبش حماس متوسل شدند.
از طرف دیگر، در صورتی که هرگونه توافقی برای آتشبس میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس انجام نشود، شاهد افزایش و تعمیق بحران انسانی در نوار غزه خواهیم بود؛ موضوعی که میتواند موجب سرایت و گسترش این بحران بشری در سایر نقاط سرزمینهای فلسطین اشغالی شود.
و در آخر، محکومیت بحران غزه توسط ۸۰ کشور جهان، اگرچه یک اقدام بسیار مهم است. جامعه جهانی باید از این فرصت باقی مانده برای افزایش فشار بر سران و مقامات رژیم صهیونیستی استفاده کند تا راهحلی انساندوستانه و عادلانه برای این بحران بیش از ۸۰ ساله پیدا شود. زیرا بدون اقدام عملی و یا محکومیتهای بینالمللی نخواهد توانست مانع از درد و رنج روزافزون مردم غزه شود.
انتهای پیام/ ۱۳۴
source