Wp Header Logo 2578.png

شعارسال: با وجود درگذشت چندین روزه شهرام شاهرختاش (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) و با توجه به انزوای در پیش گرفته شده توسط این شاعر پیشکسوت، تخصیص قبر از قطعه هنرمندان برای این شاعر پیشکسوت با مشکلاتی چند همراه شده و مراسم تدفین او به تعویق افتاد. پس از پیگیری‌های چندروزه اعظم کیان‌افراز، ناشر که مجموعه کامل اشعار شهرام شاهرختاش را در انتشارات افراز منتشر کرده است، شورای شهر تهران مجوز دفن این شاعر پیشکسوت را در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا صادر کرد. مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر شاهرختاش، روز پنجشنبه، اول خرداد از ساعت ۱۱ در قطعه ۲۵۵ (نام‌آوران)، ردیف ۴۳، شماره ۱۵ برگزار شد. این سرنوشت نهایی شاعری است که نیم‌قرن، بی‌هیاهو، برای فرهنگ این سرزمین نوشت؛ مزاری بی‌سنگ.

درگذشت شهرام شاهرختاش شاعر پیشکسوت در ۷۷ سالگی و تدفین در قطعه هنرمندان با هشت روز تاخیر؟

بعد از تماس‌های بسیار و پیگیری، نهایتاً شنبه صبح (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاونت فرهنگی وزارت ارشاد نامه را صادر کرد. البته پیش‌تر گفتند که شورای شهر برای دفن در قطعهٔ نام‌آوران قانون تازه‌ای گذاشته: داشتن نشان درجه‌یک فرهنگی_هنری، جایزهٔ دولتی یا امثال آن. با کلی توضیح که شاهرختاش شاعر پیشکسوتی است، بیش از پنجاه سال کار فرهنگی کرده، و با همراهی و پیگیری برخی، نامه را دادند. بعد از چندین‌بار پیگیری، شورای شهر گفت، چون هیچ‌کدام از شروط مصوب را ندارد، و نامهٔ وزارتخانه هم به‌تن‌هایی کافی نیست، نمی‌توانند مجوز دفن در قطعهٔ نام‌آوران را صادر کنند. مهندس مربوطه نامه را دیده و رد کرده که ضمیمهٔ نامه فقط مجموعهٔ کامل اشعارشان و کتاب‌هایش است و مدارک دیگر مثل جایزهٔ دولتی و نشان درجه‌یک هنری‌فرهنگی و… نیست.

گفته شد او از معدود بازماندگان نسل طلایی شعر معاصر بود، از دههٔ چهل در فردوسی و آیندگان نقد می‌نوشت، سال‌ها در همین خاک ماند، نه رفت، نه حمایتی خواست، نه سهمی مطالبه کرد، و کسی را این‌جا ندارد و…. فقط حالا، در مرگ، دو متر خاک می‌خواهد که آن هم دریغ می‌شود؟!

از شهرام شاهرختاش متولد سال ۱۳۲۷، از شاعران و منتقدان پیشکسوتی بود که از دهه ۴۰ شروع به فعالیت کرد و نقد‌های بسیاری از او در مطبوعات و مجله‌های آن زمان از جمله مجله «آیندگان» و «فردوسی» منتشر شده است. این شاعر اولین کتاب شعرش را در سال ۱۳۴۶ با نام «خواب‌های فلزی» منتشر کرد. «شهر دشوار حنجره‌ها» (۱۳۴۸)، «فصل غلیظ گیسو» (۱۳۵۰)، «از این دریای ناپیدا کرانه» و «دست بر پیشانی ایام» (۱۳۸۶) نیز دیگر کتاب‌های شعر منتشرشده او هستند و مجموعه کامل اشعارش را انتشارات افراز در سال ۱۴۰۱ منتشر کرده است.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *