
رئیس انجمن بیسبال ایران گفت: بیسبال در این سالها به صورت خودگردان مدیریت میشد و میتوان گفت این رشته بدون حمایت مالی مسیر خود را گذرانده است.
هومن منصوریان در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تشریح شرایط انجمن بیسبال اظهار داشت: نخستین مسابقات بیسبال غرب آسیا قرار بود سال ۹۹ برگزار شود که به علت کرونا امکان میزبانی مسابقات از ما سلب شد.
وی در ادامه افزود: پیام تشکر رئیس کنفدراسیون بیسبال آسیا را بابت برگزاری مسابقات امسال غرب آسیا دریافت کردیم و انتظار چنین میزبانی با وجود ۷ تیم را نداشتند. از نظر فنی تیمها خیلی به هم نزدیک بودند و برخی اتفاقات چالشی موجب نتایج غیرقابل انتظاری شد.
رئیس انجمن بیسبال تصریح کرد: استادیوم بیسبال کرج ۲۰ سال پیش افتتاح شده بود و هیچگونه بازسازی در آن صورت نگرفته بود و بعد از تعطیلات نوروز استادیوم را تخلیه کردیم و آن را تحویل گرفتیم و با همت استاندار البرز و مدیرکل ورزش و جوانان استان شرایط استادیوم را برای این رشته ایدهآل کردیم.
وی اضافه کرد: برنامه بیسبال در خصوص راهاندازی آکادمیها با توجه به تخلیه شدن محل استادیوم البرز، جدی است و تمایل داریم از کشورهای همسایه در رویدادهایمان دعوت کنیم و دورههای مختلفی برگزار کنیم و یک پایگاه قهرمانی ویژه در آن ایجاد کنیم.
منصوریان مطرح کرد: بیسبال در این سالها به صورت خودگردان مدیریت میشد و میتوان گفت این رشته بدون حمایت مالی مسیر خود را گذرانده؛ احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان حمایت ویژهای از بیسبال صورت داده و امیدواریم با توجه به برنامه ۱۰ سالهای که داریم و حمایتی که قرار است از سوی وزارت ورزش و جوانان صورت گیرد، آینده خوبی برای این رشته متصور باشیم.
وی در ادامه گفت: بازیکنان فلسطین در فلسطین زندگی نمیکنند و تمام افراد آن از کشور کانادا و آمریکا بودند و سطح فنی بسیار بالایی دارند. دو رگه بودن بازیکنان فلسطینی باعث قهرمانی آنها شد. از ۲ بازیکن دو رگه و ایرانیالاصل در تیم ملی استفاده کردیم و مثل بقیه کشورها چنین برنامهای داریم. متأسفانه تعدادی هم بودند که نتوانستیم اضافه کنیم.
منصوریان ادامه داد: تنها زمین بیسبال تخصصی در غرب آسیا را فقط ایران دارد، اما در آینده نزدیک کشورهایی مثل عربستان که ۴ زمین در حال احداث دارند، این پیشرفت را در غرب آسیا خواهند داشت و آنها نیز به زودی وارد مدار توسعه خواهند شد.
وی با بیان اینکه عضو هیئت رئیسه فدراسیون انجمنهای ورزشی نیز هست، گفت: با توجه به اطلاعاتی که از برنامههای فدراسیون دارم، ۳۰، ۴۰ درصد از هزینههای انجمن را از طریق بودجه تأمین کردیم. در هر اردوی بیسبال حداقل ۵۵ نفر بازیکن و مربی حضور دارند. به دختران بیسبال امید بیشتری داریم، زیرا سن پایینتری دارند.
وی با گلایه از کمیته ملی المپیک گفت: چرا نمایندهای از کمیته ملی المپیک در افتتاحیه مسابقات غرب آسیا حضور پیدا نکرد؟ این موضوع برای ما باعث تعجب بود، با این حال احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان هم حمایت مادی و هم حمایت معنوی داشتند و در مسابقات حضور پیدا کرد و ۴ جلسه نیز با او برگزار کردیم. امیدوارم کمیته ملی المپیک نگاهش به رشته بیسبال تغییر پیدا کند، چون هیچگونه حمایتی از کمیته نداشتیم و امیدوارم به چشم دیگر رشتهها به ما نگاه کنند.
وی ادامه داد: انشاالله قولهایی که از وزارت ورزش و جوانان و ردیف بودجهای که برای فدراسیون انجمنهای ورزشی و برای رشته بیسبال در نظر گرفتند عملی شود و پرداختیها به ما برسد تا بتوانیم بیش از پیش فعالیتهایمان را گسترده کنیم. عباس ناطقنوری رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی حمایت کافی را از ما داشته است.
منصوریان ادامه داد: فدراسیون انجمنهای ورزشی ۶ رشته المپیکی دارد و بودجهای که از سوی کمیته ملی المپیک به فدراسیون داده شده کمتر از ۴ میلیارد تومان بوده است. در جلسهای که با خسرویوفا داشتم میگفت که یکسری از رشتهها باید مصوبات هیئت اجرایی را داشته باشد. طبیعتاً بیسبال، چون نمایندهای ندارد مصوبهای هم در هیئت اجرایی به تصویب نخواهد رسید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با ۵ – ۶ میلیارد سالانه حمایت مالی از سوی کمیته ملی المپیک مشکل بیسبال حل خواهد شد و باقی هزینهها را خودمان مثل سالهای گذشته تأمین میکنیم، اما انتظار داریم این اتفاق رخ دهد.
کیوان صفاییان، دبیر انجمن بیسبال نیز گفت: نخستین دوره مسابقات غرب آسیا در سال ۱۹۹۵ و در کشور هند برگزار شد. سطح شرق و غرب آسیا بسیار متفاوت است و اختلاف فاحشی میان سطح دو طرف وجود دارد.
وی ادامه داد: امیدوارم بیسبال در بازیهای آسیایی ناگویا حضور داشته باشد. احتمال دارد بیسبال از دوره بعدی بازیهای کشورهای اسلامی در این مسابقات حضور داشته باشد.
صفاییان همچنین گفت: جاناتان نماینده کنفدراسیون آسیایی از میزبانی مسابقات بیسبال غرب آسیا بسیار تمجید کرد و بالاترین نمره را به انجمن داد. لیگمان را با ۵ تیم برگزار کردیم و از سال ۶۹ این رشته در ایران وجود داشته است. تعداد ورزشکارانمان در حال حاضر حدود هزار نفر است.
وی خاطرنشان کرد: رشته ورزشی بیسبال لوازم و تجهیزات و زمین خاص خود را میطلبد. زمینهای ما زمین فوتبال است و هیئتهای فوتبال، زمینهایشان را به انجمن و کمیتههای زیرمجموعه در ساعات خوبی در نظر نمیگیرند.
فرهاد عشوندی، نایب رئیس انجمن بیسبال ایران مطرح کرد: کمیته ملی المپیک باید مشخص کند که چرا حمایتی از رشته المپیکی بیسبال ندارد. واقعاً جای تعجب دارد که چرا میان رشتهها تفاوت میگذراند. از حمایتهای وزیر ورزش و جوانان تشکر میکنیم.
وی ادامه داد: بیسبال در ایران همچنان نوپاست و امیدواریم این رشته در سالهای آینده بیش از وضعیت فعلی در ورزش کشور جا بیافتد. سند چشمانداز برای توسعه بیسبال با افق ۱۰ ساله را به زودی طراحی میکنیم و به دنبال اضافه کردن بازیکنان ایرانیالاصل دو رگه و برگزاری لیگهای ردههای سنی و پایه هستیم. همچنین به دنبال نوشتن تفاهمنامه با وزارت آموزش و پرورش هستیم.
انتهای پیام/
source