Wp Header Logo 352.png

راهکارهای رونق بازار سهام در سایه جنگ از زبان کارشناسان

راه نجات بورس چیست؟

دیدارنیوز: بازار سهام به عنوان یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین بخش‌های اقتصاد کشور که نقش کلیدی در جذب سرمایه و هدایت منابع مالی به سمت تولید و توسعه داشته است، چه پیش از جنگ و چه پس از برقراری آتش‌بس، حال چندان خوشی نداشته و ندارد.

سرمایه‌گذاران خرد و حقوقی، تحلیلگران و کارشناسان مالی، با توجه به نوسانات و چالش‌های اخیر، انتظارات خاصی از رئیس سازمان بورس دارند تا با اتخاذ سیاست‌ها و تصمیمات هوشمندانه، اعتماد از دست رفته را بازسازی کرده و زمینه‌های رونق پایدار بازار را فراهم آورد.

سازمان بورس باید برنامه‌ریزی جدی‌تری داشته باشد

محمدرضا جواهری، سرپرست هلدینگ توسعه کسب و کار سبا درباره اقداماتی که سازمان بورس در دوران پسا آتش‌بس برای رونق این بازار باید انجام دهد، به اقتصاد ۲۴ گفت: «در این شرایط خاص باید بسته‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی از سوی دولت ارائه شود. احساس من این است که این وضعیت موقت و گذراست و انشاالله بازار به شرایط عادی خود باز می‌گردد، اما در همین بازه کوتاه اقدامات موثری می‌تواند صورت گیرد. البته به نظر می‌رسد وزیر اقتصاد جدید هم برنامه‌هایی در دست اقدام دارد و یکشنبه شب هم در مورد تعدادی از این تمهیدات اطلاع‌رسانی شد.»

وی ادامه داد: «مواردی که مدنی‌زاده عنوان کرد، می‌تواند موثر باشد ولی سازمان بورس هم باید جدی‌تر ورود کند و برنامه‌ریزی داشته باشد. در حال حاضر سرمایه‌گذاران در بورس این احساس را دارند که بازار در نوسان است. باید توجه داشته باشیم که ثبات در این بازار توسط بخش خصوصی نمی‌تواند شکل گیرد. باید به بخش خصوصی حق بدهیم که در این شرایط نمی‌تواند تصمیم جدی بگیرد و دولت باید تنظیم بازار را انجام دهد.»

مسیر رونق بورس از دیپلماسی می‌گذرد

سعید کرداری، کارشناس بازار سرمایه نیز درباره راهکار‌های پیشنهادی خود به سازمان بورس برای رشد این بازار گفت: «در همه جای دنیا هنگام شرایط جنگی بورس تعطیل می‌شود و این امر طبیعی است؛ اما در مورد بورس تهران، فارغ از مشکلات اقتصادی که با آن مواجه هستیم، افزایش ریسک‌های سیاسی و مسئله جنگ، اولویت اصلی سرمایه‌گذاران این بازار است.»

وی با اشاره به تجربه جهانی بورس در زمان جنگ، عنوان کرد: «سه سال قبل که جنگ روسیه آغاز شد، بورس‌های جهانی به شدت ریزش داشتند. در آن زمان کسی انتظار حمایت نداشت تا جایی که خود بازار به نقطه تعادلی رسید و آنقدر قیمت سهام‌ها جذاب شد که خرید‌ها شکل گرفت. با این حال تا یک الی یک سال و نیم در همان محدوده رنج می‌زد یعنی نه پایین می‌آمد و نه به نقطه قبل باز می‌گشت. اکنون وضعیت بورس ایران هم همین است.»

این کارشناس بازار سهام افزود: «اگر وضعیت سیاسی ثبات پیدا کند و جنگ هم برطرف شود، قیمت‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. باید اول بحث فرسایش شرکت‌ها و تجهیزات کارخانه‌ها را برطرف کنیم که این هم با توجه به تحریم و نبود سرمایه گذار، کار غیرممکنی است. درواقع اگر بخواهیم به بخش اقتصادی بورس نگاه کنیم، از مسیر دیپلماسی رد می‌شود.»

کرداری با تاکید براینکه سیاست اولویت اصلی است و می‌تواند بازار را نجات دهد، گفت: «در این شرایط کار خاصی نمی‌توان انجام داد. دامنه نوسان هم دامنه معقولی است و روی ۳ درصد است که نه خیلی بالاست و نه خیلی پایین. گرچه من معتقدم باید روی ۵ و حتی ۱۰ درصد باشد تا زودتر به تعادل برسد ولی در شرایط فعلی نمی‌توان انتظار خاصی از تصمیم‌گیران داشت چراکه شدت خروج سرمایه آنقدر بالاست که نمی‌توان جلویش را گرفت. صرفا باید به نقطه تعادلی برسد یا اینکه اگر ارزیابی بر تداوم شرایط جنگی است، مجدد بازار را تعطیل کنند.»

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *