Wp Header Logo 518.png

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی شنبه‌شب در مراسم عزاداری شب دهم محرم، مصادف با شب عاشورا، در مسجد شهید حر خسروی با اشاره به عظمت این شب و حوادث تاریخی آن، به تبیین ابعاد معرفتی، اخلاقی و تربیتی عاشورا پرداخت و گفت: باید تلاش کنیم تا بتوانیم با بهره مندی از فرصت ایام محرم، معرفت و شناخت خود را از امام (ع) بیشتر و وظیفه خود را نسبت به آن حضرت انجام دهیم.

امام جمعه گناوه با تسلیت فرارسیدن عاشورای حسینی اظهار کرد: شب عاشورا، شبی بی‌نظیر در تاریخ اسلام و یک شب استثنایی است که اصحاب امام حسین علیه‌السلام در اوج معرفت، ولایت مداری و بصیرت، وفاداری خود را نسبت به امام زمان‌شان اعلام کردند و در برابر پیشنهاد امام برای ترک میدان، با صراحت ایستادگی کردند.

امام جمعه گناوه افزود: امام حسین (ع) در این شب، با آگاهی از سرنوشت قطعی یارانش، خطاب به آن‌ها فرمود: هرکس امشب در کنار من بماند، فردا کشته خواهد شد و از تاریکی شب استفاده کنید و از این صحرا بیرون بروید»، اما یاران وفادار آن حضرت، با شور و شعور حسینی، نه تنها عقب ننشستند بلکه با اخلاص، پای در مسیر شهادت گذاشتند.

وی بیان کرد: امام حسین (ع) مدال افتخاری به یاران خود داد که این مدال افتخار برای همیشه تاریخ برای این یاران باوفا خواهد ماند و فرمود «من یاران و اصحابی، باوفاتر از یاران و اصحاب خودم سراغ ندارم».

وی ادامه داد: حضرت ابوالفضل العباس علیه‌السلام، نخستین فردی بود که بعد از خطبه امام (ع) با صداقت تمام اعلام وفاداری کرد و فرمود: «زندگی بعد از تو برای ما بی‌ارزش است.»

حجت‌الاسلام رکنی حسینی ادامه داد: این وفاداری تنها محدود به اصحاب نبود؛ بلکه حتی خانواده امام نیز، مانند فرزندان حضرت عقیل، حضرت قاسم، علی‌اکبر و حضرت زینب علیهم‌السلام در امتحان عاشورا خوش درخشیدند.

امام حسین (ع) تا آخرین لحظه فرصت هدایت برای مردم فراهم کرد

وی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) در شب عاشورا از دشمن مهلت خواست بیان کرد: یکی از علل اینکه امام حسین (ع) در این شب از دشمن مهلت خواست این بود که اگر جنگ در شب اتفاق می‌افتاد تمام جنایتکاران در واقعه عاشورا در تارکی شب ناشناخته می‌ماندند و لذا یکی از رموز فرصت خواستن در شب عاشورا شناساندن همه جنایتکاران در واقعه عاشورا بود.

وی تصریح کرد: امام مصباح هدایت و سفینه نجات است و لذا مهلت خواست تا آخرین لحظه باز هم فرصتی برای هدایت افراد فراهم شود و با این اقدام، راه هدایت را حتی برای کسانی چون «حر» باز گذاشت و به دشمنان فرصت داد تا بیدار شوند.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه هدف اصلی امام حسین (ع) اقامه نماز و احیای امر به معروف و نهی از منکر بود، اضافه کرد: امام (ع) شب عاشورا از دشمن مهلت خواست تا به عبادت، تلاوت قرآن و شب‌زنده‌داری بپردازد و در آن شب، صدای زمزمه دعا، مناجات، قرائت قرآن و عبادت و رکوع و سجود از خیمه‌های یاران حسین (ع)، همچون صدای زنبور عسل شنیده می‌شد.

وی با اشاره به اهمیت قرآن در نزد امام حسین (ع) گفت: امام حسین (ع) هیچگاه از قرآن جدا نشد و با سر بریده بر نی قرآن تلاوت کرد.

وی با اشاره به گفت‌وگوی تاریخی حضرت زینب (س) با امام حسین (ع) در شب عاشورا، گفت: امام وقتی اشعار وداع با دنیا را می‌خواند، حضرت زینب (س) متوجه شد که زمان شهادت نزدیک است و با بغضی فروخورده، گفت: «بعد از پدرم علی (ع) و برادرم حسن (ع)، دل‌خوشی‌ام فقط تو بودی.» اما باید دید که در روز عاشورا چه بر دل حضرت زینب (س) گذشت.

وی همچنین با نقل ماجرای محمد بن بشیر حضرمی که با وجود اسارت فرزندش، در کربلا ماند و گفت: «اگر قطعه‌قطعه‌ام کنند از حسین جدا نمی‌شوم»، وفاداری یاران امام را ستود و تأکید کرد: این اخلاص و وفا، الگوی ماندگار تاریخ برای همه آزادی‌خواهان جهان است.

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *