Wp Header Logo 2116.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

حتی اندکی افزایش در سرعت راه رفتن می‌تواند به سالمندان کمک کند تا سلامت خود را حفظ کنند. افزایش تنها ۱۴ گام در هر دقیقه، عملکرد سالمندان را در آزمون‌های سنجش توانایی راه‌ رفتن بهبود داده است.اپلیکیشن‌های تلفن هوشمند می‌توانند در شمارش گام‌ها و تنظیم ریتم حرکت کمک‌کننده باشند.

 

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛  تنها اندکی تندتر راه رفتن می‌تواند به سالمندان کمک کند تا سلامت جسمانی خود را بهبود ببخشند و استقلال‌شان را حفظ کنند؛ 

 

بر پایه‌ی این پژوهش، افرادی که سرعت گام‌برداشتن خود را اندکی افزایش داده بودند، بهبود چشم‌گیری در عملکرد فیزیکی خود نشان دادند. 

 

نتایج نشان داد که تنها افزایش ۱۴ گام بیشتر در هر دقیقه، تأثیر محسوسی بر توانایی راه رفتن افراد سالمند دارد.

 

دکتر دانیل روبین، متخصص بیهوشی در مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو و نویسنده‌ی اصلی این مطالعه، در بیانیه‌ای خبری گفت:

«حتی راه رفتن عادی و آرام نیز برای شرکت‌کنندگان مطالعه‌ی ما سودمند بود.»

 

در این پژوهش، ۱۰۲ سالمند ساکن در ۱۴ مجتمع مستقل سالمندان در منطقه‌ی کلان‌شهری شیکاگو مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی این افراد ۷۹ سال بود و همگی در گروه‌های «ضعیف» یا «نزدیک به ضعف» طبقه‌بندی شده بودند.

 

پژوهشگران این افراد را به‌صورت تصادفی در دو گروه قرار دادند:

۵۶ نفر به انجام پیاده‌روی با سرعت عادی تشویق شدند، و ۴۶ نفر در برنامه‌ای با شدت بالا شرکت کردند.

 

در واقع، از گروه دوم خواسته شد که «با بیشترین سرعتی که از نظر ایمنی ممکن است» راه بروند. روبین توضیح می‌دهد که:

 

«راه رفتن سریع، به معنای واقعی کلمه، به این معنا بود که افراد تا جایی که احساس خطر نکنند، تند راه بروند.»

 

در نهایت، افرادی که در برنامه‌ی راه‌ رفتن با شدت بالا شرکت داشتند، توانستند سرعت خود را به حدود ۱۰۰ گام در دقیقه برسانند، در حالی‌که گروه عادی حدود ۷۷ گام در دقیقه قدم می‌زدند.

 

نتایج نشان داد، سالمندانی که توانستند سرعت گام‌برداشتن راحت خود را به‌اندازه‌ی ۱۴ گام در دقیقه افزایش دهند، در آزمون «راه رفتن شش دقیقه‌ای» عملکرد بهتری داشتند.

 

روبین می‌گوید این نوع بهبودها، برای افرادی که با ناتوانی جسمی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

 

«افرادی که هرگز ناتوانی را تجربه نکرده‌اند، نمی‌توانند درک کنند که چقدر مهم است بتوانید بدون خستگی به فروشگاه بروید یا نیازی نداشته باشید که موقع بیرون رفتن مدام بنشینید.»

 

بر پایه‌ی این یافته‌ها، تیم روبین یک اپلیکیشن تلفن همراه به نام Walk Test طراحی کرده‌اند که می‌تواند سرعت گام‌برداشتن را به‌دقت اندازه‌گیری کند. روبین می‌گوید این برنامه به‌گونه‌ای طراحی شده که کار کردن با آن برای سالمندان ساده باشد.

 

«هدف ما این بود که اپلیکیشن تا حد امکان ساده و بدون مانع باشد تا افراد مسن بتوانند بدون نیاز به تجهیزات اضافی از آن استفاده کنند. اغلب، کسانی که بیشترین نیاز را دارند، کم‌ترین امکانات را در اختیار دارند.»

 

روبین توصیه می‌کند که سالمندان ابتدا سرعت راه رفتن عادی خود را اندازه‌ بگیرند و سپس سعی کنند آن را اندکی افزایش دهند؛ به‌طوری‌که تندتر باشد ولی همچنان برایشان راحت و قابل انجام باقی بماند.

 

او همچنین اشاره می‌کند که اپلیکیشن‌های مترونوم (ضرب‌آهنگ) می‌توانند با فراهم کردن ریتمی منظم، به سالمندان کمک کنند تا گام‌های خود را با سرعتی ثابت و بالاتر تنظیم کنند.

 

پروفسور دیوید کانروی، استاد دانشکده‌ی کینزیولوژی در دانشگاه میشیگان و یکی از پژوهشگران این مطالعه، نیز یادآور می‌شود که پیاده‌روی تند فواید بی‌شماری برای سلامت سالمندان دارد:

 

«فعالیت بدنی فواید گسترده‌ای برای بسیاری از سیستم‌های بدن دارد. عمر را افزایش می‌دهد، خطر بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند سرطان، بیماری‌های قلبی-عروقی و دیابت را کاهش می‌دهد. سلامت مغز را بهبود می‌بخشد، عملکرد شناختی را تقویت می‌کند و خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را کم می‌کند. همچنین با کاهش اضطراب و افسردگی، سلامت روان را بهبود می‌بخشد و برای سلامت استخوان نیز مفید است.»

 

او می‌افزاید که مزایای پیاده‌روی تند به‌سرعت خود را نشان می‌دهد:

 

«مهم‌ترین تأثیرات کوتاه‌مدت معمولاً شامل احساس خوشایندتر، شادابی بیشتر، خواب بهتر و وضوح فکری بالاتر است.»

 

 

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *