
دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: پاداش به ورزشکارانی بود که بیش از یک مدال در یک رویداد کسب میکنند دیگر کاهش نمییابد و تمامی مدالها بهطور کامل مشمول پاداش خواهند شد.
پنجاه و سومین نشست هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک امروز (سهشنبه) با حضور مهدی علینژاد دبیرکل کمیته ملی المپیک در محل کمیته برگزار شد.
مهدی علینژاد پس از این نشست در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره جزئیات این نشست اظهار داشت: مطابق روال سالهای گذشته، جوایز اصلی ورزشکاران معمولاً از سوی وزارت ورزش و جوانان و در قالب مراسمهای سالانه پرداخت میشود. با این حال، کمیته ملی المپیک نیز بر اساس یک عرف و رویه داخلی، همزمان با پایان رویدادها، پاداش پایهای را برای مدالآوران، مربیان و سرپرستان در نظر میگیرد. این پاداشها تا چند سال پیش به صورت دلاری پرداخت میشد، اما اکنون چند دوره است که مبالغ بهصورت ریالی پرداخت میگردد.
وی ادامه داد: در خصوص بازیهای کشورهای اسلامی که به میزبانی ریاض برگزار میشود، کمیته ملی المپیک با بررسی میزان پاداشهای دوره پیشین، تصمیم گرفت رقم مشابهی را بهصورت ریالی تعیین کند. به این ترتیب، برای هر مدال طلا ۲۰۰ میلیون تومان، برای مدال نقره ۱۰۰ میلیون تومان و برای مدال برنز رقمی کمتر از آن در نظر گرفته شده است. این پرداختها علاوه بر ورزشکاران، شامل کادر فنی و سرپرستان نیز میشود، بهطوریکه نیمی از مجموع پاداشهای ورزشکاران هر تیم به تشخیص رئیس فدراسیون میان اعضای کادر فنی و سرپرستی توزیع خواهد شد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در ادامه تصریح کرد: یکی از تصمیمات مهم و قابل توجه این جلسه، تغییر در نحوه پرداخت پاداش به ورزشکارانی بود که بیش از یک مدال در یک رویداد کسب میکنند. در دورههای گذشته، معمولاً مدال دوم و سوم با درصدی کاهش نسبت به مدال اول پاداش میگرفتند، اما با مصوبه جدید هیئت اجرایی، تمامی مدالها بهطور کامل مشمول پاداش خواهند شد؛ اقدامی که بهگفته مسئولان، در راستای افزایش انگیزه قهرمانان و رعایت عدالت در پرداختها انجام شده است.
علینژاد در ادامه گفت: همچنین برای نخستین بار در این دو رویداد، ورزشکاران رشتههای تیمی نیز به همان میزان ورزشکاران انفرادی پاداش دریافت خواهند کرد. این تصمیم که شامل هر دو رقابت بازیهای کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی جوانان میشود، از نگاه مدیران کمیته، گامی مهم در حمایت از ورزشهای گروهی محسوب میشود.
وی در ادامه عنوان داشت: در مورد بازیهای آسیایی جوانان بحرین، با توجه به رده سنی پایه و اهمیت حمایت از استعدادهای آینده، رقم پاداشها متفاوت تعیین شده است. برای مدال طلا ۱۰۰ میلیون تومان، برای مدال نقره ۶۰ میلیون تومان و برای مدال برنز ۴۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد. این میزان، معادل دلاری دو برابر بیشتر از پاداشهای پرداختشده در دوره قبل این بازیها است که در سال ۲۰۱۳ به میزبانی چین برگزار شده بود. پرداخت پاداش کامل به مدالهای متعدد و لحاظ شدن رشتههای تیمی در این بازیها نیز به همان صورت اعمال خواهد شد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در ادامه بیان داشت: در بخش دیگری از نشست امروز، موضوع انتخاب سرپرست کاروان ایران برای حضور در بازیهای آسیایی ساحلی نیز مورد بررسی قرار گرفت. این رقابتها قرار بود در سال ۲۰۲۰ در شهر سانیا چین برگزار شود، اما بهدلیل همهگیری کرونا ابتدا به تعویق افتاد و سپس لغو شد. حال با گذشت شش سال، شورای المپیک آسیا مجدداً زمان برگزاری این رویداد را برای اردیبهشتماه سال آینده اعلام کرده است. به پیشنهاد رئیس کمیته ملی المپیک و با تأیید اعضای هیئت اجرایی، آرش فرهادیان به عنوان سرپرست کاروان اعزامی ایران به بازیهای آسیایی ساحلی چین انتخاب شد.
علینژاد گفت: همچنین مقرر شد مراسم تجلیل از زنان تأثیرگذار ورزش ایران با توجه به شرایط و مقتضیات کشور، در اواخر سال جاری برگزار شود. علینژاد این مراسم را گامی در جهت پاسداشت نقش زنان در توسعه ورزش کشور توصیف کرد.
وی افزود: در بخش دیگری از مصوبات، کمیته ملی المپیک مجاز شد در موارد درمانی خاص برای المپینها و داوران حاضر در بازیهای آسیایی و کشورهای اسلامی، تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان کمکهزینه درمانی پرداخت کند. این اقدام در راستای حمایت از سلامت قهرمانان و اعضای خانواده ورزش ایران ارزیابی میشود.
علینژاد همچنین به تقدیر از مهدی الفتی، ژیمناست نوجوان کشورمان، اشاره کرد و گفت: الفتی که اخیراً موفق شده حرکتی جدید در ژیمناستیک را به نام خود ثبت کند بهعنوان مهمان در این نشست حضور یافت و با اهدای پاداش ۱۰۰ میلیون تومانی مورد تقدیر قرار گرفت. دبیرکل کمیته ملی المپیک این موفقیت را نشاندهنده توان بالای ورزشکاران پایه و اهمیت توجه به استعدادهای نوظهور دانست.
وی افزود: دقیقا در همان روزی که جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران آغاز شد، تیم هندبال ساحلی نوجوانان قرار بود به مسابقات جهانی اعزام شود، اما به دلیل لغو پروازها نشد. فدراسیون جهانی اعلام کرد که این رویداد کسب سهمیه المپیک داکار است، اما با توجه به اینکه بچههای ما این رویداد را از دست دادند فدراسیون ایران مکاتبهای با فدراسیون جهانی کرد تا این موضوع مورد توجه قرار بگیرد که این درخواست رد شد. بعد از آن مکاتبهای با کمیته بینالمللی المپیک انجام دادم. در پاسخ به ما تشریح کردند که براساس سیاستهای کمیته بینالمللی المپیک رویدادی به عنوان کسب سهمیه درباره المپیک داکار نخواهیم داشت و تصمیمگیری درباره این المپیک را کمیته بینالمللی انجام خواهد داد؛ لذا این امیدواری را دادند که فرصت از ایران گرفته نشده و در وقت مناسب درباره این موضوع تصمیمگیری خواهد شد. ما این پیگیریها را ادامه خواهیم داد و امیدوارم بچهها به این سهمیه دست پیدا کنند.
دبیر کمیته ملی المپیک تصریح کرد: درباره بودجه هم ما هفته گذشته ۱۰ درصد به فدراسیونها پرداختی داشتیم. تا الان هم به طور متوسط ۴۳ درصد بودجه فدراسیونها پرداخت شده است. امیدوارم با کمکی که سازمان برنامه بودجه و دولت محترم خواهد کرد به زودی به عددهای بیشتری برسیم.
علینژاد درباره انفعال موجود در عملکرد کمسیون ورزشکاران توضیح داد: دوره این کمسیون در آبانماه به پایان خواهید رسید و ما عملاً باید انتخابات داشته باشیم. البته با توجه به اینکه در آبان درگیر دو رویداد مهم هستیم، شاید کمی با تأخیر این انتخابات برگزار شود اما عملاً در انتهای دوره کمسیون هستیم. همانطور که گفتیم موضوعاتی بوده که شاید مدتهاست کمیسیون عملکرد لازم را نداشته. البته ما با سرپرست کمیسیون مرتب در تماس هستیم، اما حتما همه دوستان اذعان دارند که کار به شکلی که باید پیش نمیرود و آن انسجام وجود ندارد. ما هم با توجه به اینکه بنای برای دخالت نداریم ورود نکردیم. عملاً سه، چهار ماه بیشتر از این دوره نمانده و امیدواریم در دوره بعد کمسیون ورزشکاران یکی از کمسیونهای فعال کمیته ملی المپیک باشد.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از موضوعاتی که باعث افتخار جامعه ورزش بود، همدلی، اتحاد و یکانگی جامعه ورزش در دفاع از وطن بود. بسیاری از ورزشکاران، مسئولان و … یک صدا مقابل این دشمن کودک کش ایستادگی کردند. هر کسی وظیفه خودش را انجام داد و ما هم در کمیته المپیک وظیفه داشتیم که علاوه بر اقدامات داخلی، در خارج از ایران هم دست به روشنگری و تبیین رویدادها بزنیم. این اتفاق هم از روز اول به طور مرتب در حال انجام بود. در نامه نگاری که با کمیته بین المللی المپیک تأکید شد که رژیم غاصب هیچ خط قرمزی ندارد و حتی به نزدیکی کمیته المپیک ایران حمله شده و آسیبها به طور مستند ارائه شد. در نهایت در نامهای که خانم کاونتری به کمیته المپیک ایران زدند به نظرم یک نامه تاریخی بود. او علاوه بر ابراز تسلیت و همدردی، ابراز حمایت و همبستگی کردند. این خیلی اتفاق مهمی است، وقتی جنگی رخ میدهد با یک طرف اعلام همبستگی میشود یعنی طرف خودت را نشان دادی. این در حالی است که سازمانهای بینالمللی دیگر که وظیفه داشتند این حرکت رژیم اشغالگر را محکوم کنند، ساکت بودند. تقریبا میتوانم بگویم کمیته بین المللی المپیک تنها سازمان بینالمللی بود که جنبه قارهای نداشت و رئیس آن چنین موضعی گرفت. من از ایشان تشکر میکنم بابت حمایتشان و ارسال چنین نامهای.
علینژاد در پاسخ به این پرسش که کمیته ملی المپیک ورودی به ماجرای پرونده دوومیدانیکاران ایران در کره جنوبی داشته است، گفت: حادثه تلخ بود و باعث ناراحتی و تاسف جامعه ورزش شد. با وزارت خارجه هماهنگ کردیم و فدراسیون را با وزارت امور خارجه متصل کردیم. سفارت ایران هم درگیر شد. وکلا و فدراسیون دوومیدانی هم به سفارت وصل شدند. ما اتصال اولیه را برقرار کردیم. خود کمیته ملی المپیک عملا نقشی ندارد و وکلا پیگیری میکنند. قانون هر کشور متفاوت هست و بر اساس شواهد و مستندات تصمیم میگیرند و رایزنی و گفتوگو خیلی تاثیر ندارد.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات خیلی خوبی که امروز در هیئت اجرایی صورت گرفت، دعوت از مهدی الفتی بود؛ قهرمان خوب ژیمناستیک. او یک حرکت جدید را با عنوان «الفتی ۱» به نام خود ثبت کرد که بسیار ارزنده بود. همچنین او برای اولین بار مدال طلا در مسابقات قهرمانی آسیا را کسب کرد که امروز از او تقدیر و پاداش ۱۰۰ میلیون تومانی پرداخت شد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک تصریح کرد: فرآیند کسب سهمیه ادامه داد و ما منتظر هستیم که این به پایان برسد. البته ما بررسیهای خودمان را انجام داده و تصمیمات را گرفتهایم، اما با توجه به اینکه فرآیند کسب سهمیهها هنوز به پایان نرسیده، یک مقدار به مشکل میخوریم.
وی گفت: درباره بازیهای آسیایی جوانان در بحرین، تقریباً اکثر رشتههایی که باید اعزام شوند، مشخص شدهاند یکی دو رشته وضعیت مشکوک دارند که تلاش میکنند که باشند، اما آنهایی که حضور نخواهند داشت، تکبال، شترسواری، اسب سواری، جوجیتسو هستند و عدم حضور آنها قطعی است. تعداد ورزشکاران اعزامی به بحرین نیز در حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ نفر خواهد بود. همچنین پیشبینی حضور ۲۰۰ ورزشکار را نیز در ریاض داریم.
انتهای پیام/
source