مهر: گروه فولادی بائو در چین در جایگاه بزرگترین واحد فولادساز جهان نسبت به رویارویی صنعت فولاد این کشور با بحرانی جدیتر از رکودهای سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ هشدار میدهد. به گفته هو وانگ مینگ که ریاست جلسه نیمسال بائواستیل را بر عهده داشت گویا بحران پیش رو طولانیتر و شدیدتر از چیزی باشد که فولادیهای چینی پیشبینی میکنند.
بر اساس گزارش بلومبرگ این فولادساز چینی حدود هفت درصد از فولاد جهان را تولید میکند و انتشار چنین پیامی از سوی این شرکت میتواند سبب نگرانی رقبای آن در آسیا اروپا و امریکای شمالی شود این رقبا اکنون در تلاش برای کنار آمدن با موج جدید صادرات فولاد چین هستند. بائواستیل بر کاهش ریسکها تمرکز دارد و پیشنهاد میکند که نهادهای مالی در همه سطوح توجه بیشتری بر امنیت سرمایهگذاری داشته باشند و کنترل امور را در این موضوع افزایش دهند دریافت پرداختهای معوق و شناسایی معاملات جعلی راهکارهایی است که بائو پیشنهاد میدهد و تاکید میکند که در شرایط بحرانی نقدینگی مهمتر از سود است.
این شرکت فولادی همچنین خاطرنشان میکند که بازار فولاد چین چندین سیگنال منفی نشان میدهد. رکود بازار املاک و مستغلات و کاهش فعالیت کارخانهها در سال جاری به تقاضای داخلی سیر نزولی داده و قیمت محصولات فولادی به پایینترین حد در چند سال گذشته افت داشته و کارخانهها را متضرر کرده است.
صنعت فولاد چین از انحطاط ویرانگری در طول بحران مالی جهانی سالهای ۲۰۰۹-۲۰۰۸ میلادی و بار دیگر در ۲۰۱۶-۲۰۱۵ میلادی رنج میبُرد با این حال در هر دو دوره معضلات به مدد محرکهایی که مقامات در مقیاس بزرگ اعمال میکردند حل میشد اما اتخاذ رویکرد مشابه در سال جاری چندان واقعبینانه به نظر نمیرسد و از همین رو مقامات چینی در تلاش برای اصلاح اقتصادی هستند.
واحدهای فولادی چین در حال کاهش تولید هستند و در همین حال قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی ریزشی است. ذخایر سنگ آهن این کشور در حال افزایش و قیمت مواد خام رو به کاهش است. صادرات فولاد چین به ۱۰۰ میلیون تن در سال نزدیک میشود و در بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۶ قرار گرفته است. موقعیت بازار فولاد چین پیامدهای جهانی نیز دارد؛ قیمتهای سنگ آهن رو به نزول است چین در حال افزایش صادرات فولاد است و مناقشات تجارت جهانی تشدید میشود.
نوشته فولاد چین در آستانه بحرانی جدی و جدید اولین بار در اقتصاد کلان. پدیدار شد.
source