گزارش|
سرمربی جدید تیم فوتبال استقلال پس از سپری کردن هفتههای کابوسوار با بازیکنان نامدار و گرانقیمت، با یک تغییر گرایش، جوانان را به میدان آورد.
خبرگزاری میزان – روزهای سرد نیمکت آبیپوشان با حضور ستارههای رو به افول، استقلال را به لبه تیغ رساند و باعث خلق نتایجی شد که در تاریخ باشگاه سابقه نداشته، اما در این شرایط راهکار اصلی یک تیم بزرگ برای خلاصی از شرایط دشوار چه چیزی میتواند باشد؟ تغییر تاکتیک یا خرید بازیکنان جدید؟
تقریباً هیچکدام! در چنین شرایط دشواری تنها میدان دادن به جوانها میتواند تحول عظیمی در یک تیم به وجود بیاورد. گرمای انگیزه و روحیه جوانی که میتواند علی رغم پایان دادن به سرمای نیمکت بیروح آبیپوشان باعث جذاب شدن نحوه بازی تیم شود و هواداران بدون در نظر گرفتن تعصبات بیحاصل روی بازیکنان مسن؛ از جوانانی حمایت کنند که قطعاً آینده شگفتانگیزی را میتوانند خلق کنند. حال این تغییر گرایش میتواند ۲ شاخه مجزا داشته باشد که به قول گفتنی؛ یا میگیرد یا نمیگیرد. تمام این تغییرات نیازمند یک ذهن خلاق و تفکرات جدید است. این تغییر گرایش را طی چند سال اخیر از هیچ مربی در ایران شاهد نبودیم و یکی از دلایل افت تیم ملی و آینده تاریک فوتبال کشور میتواند همین موضوع باشد.
پیتسو موسیمانه، مربی آفریقایی و پرافتخار تیم فوتبال استقلال که صاحب یکی از مدارس فوتبال آفریقا نیز است در بدو ورودش به استقلال با مشکلات بسیار زیادی مواجه شد. این مربی که به عنوان فرشته نجات به خدمت استقلال درآمد؛ در گامهای نخست نتایج قابل قبولی کسب نکرد. حتی این مربی در نشست خبری پس از دیدار با خیبر و شکست برابر این تیم، صراحتاً اعلام کرد که پیراهن استقلال به تن بسیاری از بازیکنان این تیم گشاد است و وقت تغییر رسیده. شکست مقابل تراکتور و سپس برابر الهلال عربستان در لیگ نخبگان آسیا او را بیش از پیش مجاب کرد تا فکری اساسی برای ترکیب تیمش کند. بازی دادن به ابوالفضل زمانی، سعداوی و امیرعلی صادقی در دیدار برابر الهلال قدرتمند با آن جو وحشتناک، ریسک بزرگ موسیمانه بود که نمره قبولی گرفت.
سوسوی امید، در شبهای سیاه استقلال؛ جوانگرایی، آخرین امید آبیپوشان
دیدار برابر مس رفسنجان دقیقاً پیش از تعطیلات فیفادی، بهترین فرصت برای محک خوردن بازیکنان جوان استقلال بود. مهدی بهرامینژاد، ضرغام سعداوی، حسام اسکندری، امیرمحمد مردی و مجتبی هاشمی نسب بازیکنان جوانی هستند که در این بازی حضور داشتند. آنها هیچ نام و نشانی از خود در فوتبال حرفهای ندارند و این بیشک یک توفیق اجباری برای آنها خواهد بود تا خود را به هواداران استقلال ثابت کنند. پیش از این صیادمنش، امیرحسین حسینزاده، قایدی، نورافکن و … بازیکنانی بودند که در اوج جوانی در ترکیب آبیپوشان رشد کردند، اما استفاده از آکادمی مسئله مهمی بود که به تازگی پیتسو موسیمانه به دنبال آن است.
نظارت دقیق موسیمانه روی تمام جوانان استقلال
همانطور که موسیمانه پس از دیدار با مس رفسنجان وعده داده بود، روز گذشته (یکشنبه) در محل دیدار تدارکاتی تیم امید استقلال مقابل پیکان حضور پیدا کرد تا از نزدیک عملکرد بازیکنانِ آیندهدار استقلال را زیرنظر بگیرد.
موسیمانه قصد دارد بازیکنان جوانی را به تمرینات تیم بزرگسالان استقلال تهران اضافه کند؛ چرا که از عملکرد بازیکنان اصلی تیم ناراضیست و خریدهای گرانقیمت استقلال برخلاف نامشان در حد یک بازیکن معمولی لیگ برتری هم نتوانستند ظاهر شوند.
موسیمانه در نشست خبری پس از بازی با مس نیز بر این موضوع تاکید کرده بود که تا زمانی که در استقلال حضور دارد، نمیگذارد بازیکن مستعد و توانمندی از جمع امیدها خارج شود یا دوران فوتبالی خود را در استقلال تباه کنند.
پیتسو موسیمانه در آفریقای جنوبی مدرسه فوتبال دارد و مدتی به عنوان مربی تیم نوجوانان سانداونز کار کرده و این نشان میدهد که او به خوبی با طرز تفکر جوانان و کار روی ذهن آنها خُبره است. از آنجا که موسیمانه اعتقاد خاصی روی جوانان دارد در بازی با مس رفسنجان به وضوح دیدیم که روی عملکرد آنها نظارت دقیقی داشت و از جوانان به خوبی استفاده کرد تا آنها را محک بزند. بر اساس نظر کارشناسان بهره برداری مطلوب از آکادمی باشگاه میتواند حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از نیازهای باشگاه را تأمین کند و تا سالها باشگاه را از خریدهای بی مورد، بی کیفیت و پرضرر بی نیاز کند. درست مانند اتفاقی که در زمان حضور قلعهنویی در استقلال رخ داد و بازیکنانی نظیر طالبلو، قربانی، صادقی، جباری و … به تیم اضافه شدند و تا مدتها عصای دست استقلال بودند.
به زودی جایی برای قدیمیها نخواهد بود
باشگاههای بزرگی نظیر بارسلونا و رئال مادرید از این روش به خوبی استفاده میکنند. آکادمی لاماسیا که به کارخانه تولید بازیکن اسپانیا معروف است فصل گذشته با حضور ژاوی هرناندز به عنوان سرمربی آبیاناریها بازیکنان جوان زیادی را به سطح اول فوتبال اروپا معرفی کرد که شاخصترین آن لامین یامال بود که در دوران فلیک از آنها به بهترین شکل ممکن استفاده شد و اکنون رقیبان سرسختی را از پیش رو برداشتهاند.
با این تفسیر فقط معرفی بازیکن مهم نیست بلکه نحوه بکارگیری از آنها و استفاده از یک مکمل خوب در کنار آنها برای کسب تجربه بسیار مهم است. در حال حاضر نبود یک تمام کننده در نوک خط حمله آبیها به شدت میتواند عملکرد سایر بازیکنان را تحت تاثیر قرار دهد. در پایان با این تفاسیر میشود گفت که جوانها در زمانی این توفیق نصیبشان شده که یک مربی جوانگرا و کاربلد مانند موسیمانه میتواند از آنها یک ستاره بسازد. حال باید دید همکاری باشگاه با این مربی برای رسیدن به هدف اصلی تا چه میزان خواهد بود.
انتهای پیام/
source