Wp Header Logo 880.png

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – سولماز پورنعمت: کشوری پویایی و جوانی خود را حفظ خواهد کرد که نرخ رشد جمعیت آن مثبت باشد با اجرای سیاست‌های تنظیم خانواده و کاهش موالید از سال ۱۳۷۰ و استمرار آن به مدت ۳۰ سال در کشور، شاهد کاهش نرخ رشد جمعیت بودیم.

ایران در سال ۱۳۶۵ بالاترین نرخ رشد جمعیتی یعنی ۳.۹ درصد را داشته است که در سال ۱۴۰۰ شاهد کاهش چشمگیر نرخ رشد بودیم. وضعیت روند رشد جمعیت ایران نگران کننده است اگر روند کنونی موالید هر سال کاهش یابد نرخ رشد منفی خواهد شد.

دولت‌ها در ادوار گذشته کوتاهی‌های جبران ناپذیری در ارتباط با نرخ رشد جمعیت داشته‌اند و از دولت قبل طرح‌های تشویقی از جمله اعطای تسهیلات فرزند آوری، تخصیص زمین، بیمه رایگان مادران باردار فاقد بیمه و فرزندانشان تا پنج‌سالگی، درمان رایگان کودکان کمتر از هفت سال بخشی از مشوق‌های قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.

طرح‌های تشویقی در افزایش میزان باروری تأثیرگذار بوده‌اند بطوری که بعد از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ۹ درصد الگوی فرزند سوم افزایش یافته است. ولی این کافی نیست و باید قانون جوانی جمعیت با حساسیت بالا پیگیری و اجرا شود.

کنشگران اجتماعی و گروه‌های مردمی پای کار بیایند

رؤیا کرامتی، فعال جمعیتی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اینکه در شهرستان نمین برخی از زوجین ترجیح می‌دهند فرزند کمتری داشته یا فرزند آوری را به تأخیر بیندازند، اظهار کرد: این فرهنگ هرم جمعیتی را از جوانی خارج کرده است.

وی با تاکید بر اینکه سالخوردگی جمعیت کشور بسیار نگران کننده است، افزود: با پایین آمدن فرزند آوری نیروی کار به شدت کاهش خواهد یافت و این امر کشور و دولت مردان را به چالش خواهد کشید.

جوانی جمعیت و خانواده نیازمند عزم ملی است/ لزوم تسریع در اعطای زمین و وام فرزند آوری

این کنشگر جوانی جمعیت با بیان اینکه کاهش جمعیت جوان علاوه بر مشکلات اقتصادی، مشکلات دفاعی و امنیتی نیز برای کشور به دنبال خواهد داشت، بیان کرد: خانواده‌های شهرستان نمین نسبت به تأخیر در پرداخت وام و زمین‌های طرح قانون جوانی جمعیت و خانواده معترض هستند.

وی افزود: درست نرخ شدید کاهش باروری تا حدودی کنترل شده است اما با برنامه‌های پیش بینی شده فاصله داریم و موضوع جوانی جمعیت و ازدواج جوانان باید برای دولت در اولویت قرار گیرد.

کرامتی با بیان اینکه قانون جوانی جمعیت باید با جدیت دنبال شود بیان کرد: علاوه بر اقدامات دولت، باید کنشگران اجتماعی و گروه‌های مردمی نیز پای کار بیایند و حساسیت موضوع را درک و نسبت به این امر دغدغه داشته باشند.

عدم اختصاص بودجه برای اجرای برنامه‌های جوانی جمعیت

محمد طریقی، معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان نمین در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه مهمترین شاخص فرزند آوری شاخص میزان باروری کل است، اظهار کرد: نرخ رشد جمعیت شهرستان نمین نسبت به میانگین استانی کمتر است. که در تلاش هستیم این وضعیت را بهبود ببخشیم.

وی گفت: پرداخت کارانه فرزند آوری که به ازای افزایش تولد نسبت به سال قبل برای پرسنل واجد شرایط که در ابتدای سال پرداخت می‌گردد از اقدامات تشویقی انجام گرفته در راستای جوانی جمعیت است.

معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان نمین با بیان اینکه از اول سال جاری ۱۱ مورد انصراف از سقط جنین توسط مرکز نفس شهرستان انجام شده است، افزود: در سال جاری از بهورزان و مراقبین سلامت که دارای شاخص باروری کل بالا بودند تجلیل به عمل آمد.

وی با بیان اینکه دیوار نویسی سه مرکز شهری «عنبران»، «نمین» و «آبی بی گلو» با موضوع نفس صورت گرفته است، تصریح کرد: در راستای فرهنگ سازی جوانی جمعیت و خانواده، شبکه بهداشت و درمان شهرستان نسبت به برگزاری جلسه برون بخشی در هلال احمر، فرمانداری و مدارس با موضوع سبک زندگی سالم و حفظ باروری انجام داده است.

محمد طریقی به برگزاری دوره هادیان زندگی با موضوع جوانی جمعیت به صورت دوره دو روزه برای همه پرسنل محیطی اشاره کرد و افزود: جلسه آموزشی با موضوع جوانی جمعیت در کارخانجات و واحدهای صنعتی و برگزار و پوستر سرمایه‌های زندگی به واحدهای مربوطه تحویل داده شد.

وی با بیان اینکه برنامه ابلاغی در حوزه افزایش نرخ رشد جمعیت به طور جدی دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: از ادارات عضو قرارگاه جوانی جمعیت در خواست همکاری بیشتر را داریم و همچنین از مسئولان می‌خواهیم بودجه کافی برای اجرای این طرح اختصاص دهند.

جوانی جمعیت و خانواده نیازمند عزم ملی است/ لزوم تسریع در اعطای زمین و وام فرزند آوری

پیشگیری از سقط جنین بار سنگین باروری را به دوش خواهد کشید

مرادی، کارشناس جمعیت و خانواده شهرستان نمین در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در صورت کنترل و پیشگیری سقط جنین، درصد بالایی از مشکل رشد جمعیت حل خواهد شد، اظهار کرد: هر سال آمار وحشتناک و بسیار بالایی از سقط جنین در کشور داریم.

وی با تاکید بر اینکه سقط جنین عوارض جسمی، روحی و معنوی برای مادر دارد، بیان کرد: سقط جنین در کوتاه مدت عوارضی مانند عفونت‌ها و خونریزی‌ها را به دنبال خواهد داشت.

کارشناس جمعیت و خانواده شهرستان نمین تصریح کرد: سقط جنین می‌تواند ناباروری، سرطان‌های مختلف را در بانوان بالا ببرد. سقط جنین در دیگر ارگان‌های مادر تأثیر گذاشته و بدن مادر را دچار اختلال می‌کند.

لزوم تسریع در اعطای زمین و وام فرزند آوری به خانوارها

محمد آقازاده، سرپرست فرماندار شهرستان نمین در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در شهر نمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت زمین پیش بینی شده است، اظهار کرد: طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به خانواده‌هایی که فرزند سوم به بعد آنها پس از ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰ متولد شده‌اند و همچنین خانواده‌های دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال در صورت واجد شرایط بودن زمین تعلق می‌گیرد.

وی با بیان اینکه از زمین‌های اختصاص یافته در شهرستان نمین ۳۰۰ قطعه تاکنون واگذار شده است، افزود: در حال پیگیری هستیم در سریع‌ترین زمان نسبت به واگذاری زمین به تمام متقاضیان واجد شرایط قانون حمایت از خانواده و جمعیت اقدام شود.

سرپرست فرمانداری شهرستان نمین با بیان اینکه جلسات قرارگاه جوانی جمعیت هر دو ماه در فرمانداری برگزار می‌شود، تصریح کرد: به طور مستمر از دستگاه‌های عضو قرارگاه و بانک‌ها در خصوص اجرای قانون جوانی جمعیت و خانواده گزارش گرفته می‌شود. و بر اجرای درست و به موقع قانون جوانی جمعیت تاکید می‌شود.

آقازاده با اشاره به اینکه بانوان فعال و کنشگر جوانی جمعیت و خانواده در تمامی دوره‌های آموزشی در استان شرکت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: همایش‌های مختلف در مرکز شهرستان، بخش‌ها و روستا با همکاری کلیه ادارات و نهادهای عضو قرارگاه جوانی جمعیت و خانواده، دهیاران، پایگاه‌های بسیج برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون شهرستان به وضعیت مطلوب نرسیده است، افزود: با همکاری دستگاه‌های فرهنگی و ادارات عضو قرارگاه جوانی جمعیت به دنبال فرهنگ سازی برای ازدواج آسان و کم کردن فاصله ازدواج و فرزند آوری و همچنین فاصله بین فرزند اول تا دوم هستیم.

سرپرست فرمانداری شهرستان نمین با بیان اینکه در سال جاری امور بانوان فرمانداری و همچنین ناحیه مقاومت سپاه شهرستان جلسات متعدد در روستاها و شهرهای شهرستان در ارتباط با تبلیغ و فرهنگ سازی جوانی جمعیت و خانواده انجام داده است، ادامه داد: شهرداری‌های سطح شهرستان به طور مستمر در حوزه اهداف قرارگاه جوانی جمعیت و خانواده نسبت به تبلیغات محیطی اقدام می‌نمایند.

ثروت هر کشوری مردم آن است. چالش‌های جدی مانند عدم رغبت جوانان به ازدواج، افزایش فاصله بین ازدواج و فرزند اول و فاصله سنی فرزندان بعدی و سقط جنین اصلی‌ترین و مهمترین موانع جوانی جمعیت کشور محسوب می‌شوند.

آمارهای به دست آماده نشان می‌دهد اقدامات صورت گرفته کافی نبوده و علاوه بر اجرایی کردن طرح‌های قانون جوانی جمعیت و خانواده، باید نسبت به گردآوری و تقویت کنشگران فعال و مردمی اقدام شود. همچنین دولت باید از ایده‌های تأثیرگذار استقبال و حمایت کند تا کشور از این بحران با سربلندی عبور کند.

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *