Wp Header Logo 1239.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بحران کمبود پزشک متخصص روز به روز عمیق‌تر می‌شود و در سال‌های آینده متخصصین اساسی از جمله در رشته‌ی عمومی و بیهوشی و اطفال به سختی پیدا خواهد شد. این موضوع ضمن به خطر انداختن جان مردم، دولت را نیز با بحران‌های جدی مواجه می‌کند و آنگاه در اثر ناترازی پزشک متخصص، ناچار به واردات خواهیم شد. 

محمد میرخانی، پزشک و مشاور سازمان نظام پزشکی ، درباره کمبود متقاضی رشته‌های اطفال و طب اورژانس و بیهوشی به «انتخاب» گفت:  متقاضیان ورود به رشته پزشکی بسیار بسیار بیشتر از کسانیست که متقاضی ورود به برخی رشته‌های تخصصی است. افراد پس از 7 سال تحصیل باید تعهدات را اجرا کنند و بعد از آن در صورت تمایل امتحان تخصص دهند در سال‌های اخیر با کمبود رشته‌های مادر مواجهیم. یکی از علل کمبود متخصص، علت اقتصادی است. در ابتدا فرد حساب می‌کند که اگر بخواهد با برخی از رشته‌ها زندگی کند، ممکن است آنقدر بیمار کمی داشته باشد که نتواند زندگی کند. قوانین ما به شکلی است که در صورت تخصص، به سختی می‌توانید با پزشکی عمومی کار کنید. 

وی درباره علل عدم تمایل افراد برای شرکت در رشته‌های تخصص پزشکی بیان کرد: یک علت دیگر مشکل اقتصادی متخصصین، تعرفه‌ی پایین است. ما سال هاست با بحران تعرفه دستوری مواجه هستیم. در این حوزه نظام بیمه‌ای ورود می‌کند و قیمت‌گذاری دستوری اعمال می‌شود. مثلاً شما یک محصول می‌کارید، بیمه می‌گوید فقط اجازه دارید به من و به یک قیمت بفروشید. رشته‌های بیهوشی، طب اورژانس و عفونی، بیشترین زیان را از این دیدگاه دیده‌اند. هیچکدام از این رشته‌ها کار اجرایی مانند جراحی ندارند و فقط با ویزیت پول در می‌آورند. رشته طب اورژانس هم فقط در بیمارستان است و روی پول دولت حساب می‌کند که با تأخیر پرداخت بیمارستان دولتی و خصوصی، دیگر صرفه اقتصادی ندارد. فرد می‌گوید اگر 4 سال تخصص داشته باشم و 4 سال هم دوره‌ی طرح را طی کنم و درآمدم از دوره عمومی کمتر شود، چرا 8 سال از عمرم را روی کاری بگذارم که پول ندارد. 

او در رابطه با افزایش دریافت تعرفه‌های توافقی میان بیمار و پزشک (زیرمیزی) گفت: وقتی بیماری عفونی مانند کرونا بیاید، با بحران کمبود پزشک عفونی مواجه می‌شویم. از سوی دیگر تبلیغ می‌کنند که فرزند بیاورید اما پزشک اطفال کافی نداریم. اندک علاقه به تخصص مربوط به چشم پزشکی و رادیولوژی و گوش و حلق و بینی است که تعرفه بیشتری دارند. اصل ماجرا مشکل مالی است. قسمت تلخ‌تر ماجرا اینجاست که برخی از رشته‌ها با توافق مالی بین بیمار و پزشک سرپا مانده‌اند. رشته‌هایی مانند داخلی و اطفال و طب اورژانس نمی‌توانند مدل مالی خاصی با بیمار تعریف کنند و زیرزمیزی در این رشته‌ها وجود ندارد.

او افزود: در سال‌های آینده رشته‌های دیگرمان هم زمین گیر می‌شوند و شاید مجبور شویم از کشور‌های دیگر بیاوریم و پول بسیار زیادی به آن‌ها بپردازیم. ما می‌توانیم یک پزشک خوب را با 700 دلار در ایران به کار بگیریم اما یک پزشک خارجی بیش از 5 هزار دلار درخواست می‌کند. 

میرخانی درباره خطرات کمبود متخصص بهیوشی گفت: دولت از رشته‌های تخصص حمایت نکرده است. با کمبود رشته‌ی بیهوشی، در سال‌های پیش رو ممکن است مریض‌هایی داشته باشیم که بهترین جراح را دارند اما کسی نیست آن‌ها را بیهوش کند. بدون بیهوشی کسی نمی‌تواند به اتاق عمل برود. با این وضعیت دیگر به مرور کسی نیست که به شکل امن افراد را بیهوش کند. ما در آینده پزشکان بسیار زیادی داریم که کار زیبایی می‌کنند. ما زنانی خواهیم داشت که می‌توانند تمامی کار‌های زیبایی را به راحتی انجام دهند اما به علت فقدان پزشک بیهوشی، با یک بیماری عادی از بین ‌می‌روند.

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *