Wp Header Logo 213.png

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: «طوفان الاقصی» عنوان عملیات نظامی نیرو‌های حماس علیه «اسرائیل» و در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار فلسطینیان و هَتْک حرمت مسجدالاقصی بود؛ عملیاتی که در منطقه مرزی میان غزه و سرزمین‌های اشغالی فلسطین در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی به اجرا درآمد و شکست غیرقابل ترمیمی به صهیونیست‌ها وارد کرد. 

طوفانُ الْاَقْصی؛ شکست بی‌سابقه رژیم صهیونیستی

در جریان این عملیات، ابتدا نیرو‌های حماس برای مقابله با ادامه اشغالگری رژیم صهیونیستی، مناطقی از سرزمین‌های اشغالی را با راکت هدف قرار دادند و پس از آن به صورت زمینی وارد سرزمین‌های اشغالی شدند. گفته می‌شود در پی این عملیات، بیش از ۱۴۰۰ اسرائیلی کشته و ۳۰۰۰ نفر از آنان زخمی شدند. این عملیات شکستی بی‌سابقه برای «اسرائیل» ارزیابی شد.

رسانه‌های اسرائیلی این عملیات را بی‌نظیر در تاریخ و شکستی وسیع برای این رژیم دانستند. همچینن بر اساس گفته‌های برخی رسانه‌ها به نقل از سربازان اسیر شده حماس، این عملیات در طول یکسال برنامه‌ریزی شده است. یحیی سِنوار از رهبران حماس که سال‌ها در زندان «اسرائیل» بوده را از طراحان اصلی این عملیات می‌دانند.

انگیزه حماس از این عملیات، آزادسازی فلسطین و مقابله با اشغال‌گری و نقض حقوق انسانی توسط «اسرائیل» دانسته شده است. رسانه‌های حامی حماس نیز دلایل این عملیات از جانب حماس را واکنش به جنایات مستمر اسرائیل در کشتار فلسطینیان، هتک حرمت به مسجدالاقصی، تعدی به محافظان آن و حمایت از یورش شهرک‌نشینان صهیونیست به فلسطینیان عنوان کرده‌اند.

در اطلاعیه فرمانده نظامی حماس که در روز سوم نبرد منتشر شد، در بیان دلیل عملیات، به هتاکی صهیونیست‌ها نسبت به مقدسات مسلمانان، رواداشتن ظلم به آنان و تجاوز به خاک فلسطین اشاره شده است.

چرا شکست «اسرائیل» در طوفان‌الاقصی غیرقابل ترمیم است؟

دستور عملیات را شهید محمد ضیف از فرماندهان گردان قسام صادر کرده بود. در ساعات اولیه عملیات، گروهی از شهروندان و نظامیان صهیونیستی توسط حماس دستگیر و به عنوان اسیر به غزه منتقل شدند. با شروع موج حملات، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام وضعیت فوق‌العاده کرد.

تعداد نیرو‌های شرکت‌کننده در این عملیات از جانب نیرو‌های حماس، نزدیک به ۱۰۰۰ نفر و نقاط عملیاتی ورودی به خاک‌های اشغالی، ۱۵ نقطه معرفی شده است.

پس از این عملیات، نیرو‌های ارتش «اسرائیل» به نوار غزه حمله کرده و در این حملات تا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی ادامه داشت، بیش از ۴۷ هزار تن به شهادت رسیده و ۱۱۰ هزار نفر زخمی شده‌اند که بیشتر شهدا از میان زنان و کودکان است. 

این در حالی بود که کشتار غیرنظامیان و بمباران مناطق مسکونی توسط «اسرائیل» واکنش‌هایی را در مناطق مختلف جهان در پی داشته است. 

پس از انتشار خبر این عملیات در رسانه‌ها، مسلمانان در کشور‌های مختلف همچون ایران، افغانستان و عراق به شادی پرداختند و پیروزی مقاومت را جشن گرفتند. جمهوری اسلامی ایران، حزب‌الله لبنان و انصار الله یمن از عملیات حماس حمایت کردند. آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، این عملیات را شکست غیرقابل ترمیم برای اسرائیل توصیف کرد. همچنین رجب طیب اردغان رئیس جمهور ترکیه حماس را گروه آزادی‌بخش توصیف کرد که برای دفاع از سرزمینش می‌جنگد. علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه ایران، این عملیات را تحولی بزرگ در جهان اسلام ارزیابی کرد.

چرا شکست «اسرائیل» در طوفان‌الاقصی غیرقابل ترمیم است؟

آمریکا که همواره یکی از حامیان و پشتیبانان اصلی رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان است پس از انجام موفقیت آمیز عملیات «طوفان الاقصی» ناو‌های هواپیمابر خود را برای اقدام بازدارنده در حمایت از این رژیم اشغالگر و کودک‌کش به منطقه اعزام کرد.

رژیم صهیونیستی نیز از روز عملیات «طوفان الاقصیٰ»، مناطق مسکونی و نظامی در نوار غزه را مورد حمله قرار داد. قطع آب و برق، بمباران مناطق مسکونی، کشتار غیرنظامیان، زنان و کودکان، بمباران کادر درمان و بیمارستان‌ها و استفاده از سلاح‌های ممنوعه از اقداماتی بود که «اسرائیل» در طول مقابله با نیرو‌های حماس انجام داده است.

در این مدت، «ارتش اسرائیل» بیش از ۵۲ تن مواد منفجره در نوار غزه پرتاب کرده و بیش از ۳۰۵ هزار واحد مسکونی را تخریب کرده و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر آواره شده‌اند. فقط در حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المَعْمَدانی که مملو از مجروحان و آوارگان فلسطینی بود، بیش از ۵۰۰ غیرنظامی شهید شدند.

سرانجام پس از ۱۵ ماه درگیری (۴۷۰ روز) میان حماس و اسرائیل آتش‌بس برقرار شد. این آتش‌بس از روز ۳۰ دی ۱۴۰۳ هجری شمسی برابر با ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی در سه مرحله آغاز شد. در مرحله نخست و در طی ۴۲ روز، نظامیان رژیم صهیونیستی از مناطق مرزی غزه عقب‌نشینی می‌کنند و ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل بیش از ۷۰۰ زندانی فلسطینی آزاد خواهند شد.

ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه نیز در این مرحله انجام خواهد شد. در مرحله دوم نیرو‌های اسرائیلی به صورت کامل غزه را ترک خواهند کرد و درگیری میان دو طرف به صورت کامل متوقف خواهد شد. در مرحله سوم نیز اجساد دو طرف مبادله می‌شود و طرح بازسازی غزه آغاز و گذرگاه‌های مرزی بازگشایی خواهد شد. توافق بر آتش‌بس را با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا دانسته‌اند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *