Wp Header Logo 523.png

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی به بررسی سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران پرداخته و نوشته، شاید بتوان به کسی که فکر می‌کند ایران اکنون تحت «حداکثر فشار» قرار دارد، حق داد. دونالد ترامپ اولین بار در ۴ فوریه ۲۰۲۵ این را اعلام کرد و از بازگشت تحریم‌های نفتی که جو بایدن از اجرای آنها خودداری کرده بود، خبر داد.

وال استریت ژورنال: فشار حداکثری ترامپ علیه ایران، شکست خورده

این گزارش افزود، اعلامیه ۴ فوریه مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ فشار حداکثری بر ایران را بازمی‌گرداند، یادداشتی بود که دستور «کارزاری با هدف رساندن صادرات نفت ایران به صفر» را صادر می‌کرد. در ۱۴ فوریه، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، این هدف را به ۱۰۰ هزار بشکه در روز تعدیل کرد. 

این روزنامه آمریکایی می‌گوید، علیرغم این دستورالعمل‌ها، آنها حتی به این هدف (۱۰۰ هزار بشکه) نزدیک هم نیستند.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری در آوریل ارزیابی کرد که ایران حدود ۱.۶ میلیون بشکه نفت در روز صادر می‌کند. این رقم با آمار اول ماه مه گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» به رهبری مارک والاس، سفیر سابق آمریکا و آمار‌های «تانکر ترکرزم مطابقت دارد. 

این گروه دریافت که صادرات روزانه ۱.۶ میلیون بشکه‌ای ایران در ماه آوریل، نزدیک به ۱.۵ میلیون بشکه در ماه مارس و ۱.۷ میلیون بشکه در ماه فوریه است که نشان می‌دهد نسبت به ۱.۳ میلیون بشکه در ژانویه افزایش یافته است. در پایان دوره اول ریاست جمهوری ترامپ در سال ۲۰۲۰، زمانی که تحریم‌ها به قولی ایران را «به زانو درآورده بود»، صادرات نفت ایران به ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود.

وال استریت ژورنال با بیان اینکه ترامپ در این شرایط به دنبال توافق هسته‌ای با ایران است افزود، آیا کسی فکر می‌کند ایران در حالی که سرشار از پول نقد است، امتیازات واقعی خواهد داد؟

در ادامه این گزارش آمده است، هشدار اخیر ترامپ مبنی بر اینکه تمام خرید‌های نفت ایران یا محصولات پتروشیمی باید فوراً متوقف شود! در همین چارچوب است. ترامپ گفت، هر کشور یا شخصی که هر مقدار نفت یا محصولات پتروشیمی از ایران بخرد، بلافاصله مشمول تحریم‌های ثانویه خواهد شد. آنها به هیچ وجه اجازه تجارت با ایالات متحده آمریکا را نخواهند داشت.

وال استریت ژورنال اضافه کرد، در ماه مارس، دولت ترامپ یک پالایشگاه چینی را تحریم کرد. ما آن را «اولین مدرک واقعی برای بازگشت فشار حداکثری» خواندیم، زیرا می‌تواند به عنوان سرپلی برای یک کارزار تحریمی گسترده‌تر عمل کند و می‌تواند محاسبات ریسک چین را تغییر دهد. در آوریل، ایالات متحده یک پالایشگاه دیگر را هم تحریم کرد. اما تحریم ماهانه یک پالایشگاه تغییری (در فروش نفت ایران) ایجاد نکرده است.

براساس این گزارش، ترامپ برای حمایت از سیاست خود، تهدید کرده است که از حملات نظامی به برنامه هسته‌ای ایران حمایت خواهد کرد. اما ما نمی‌دانیم که آیا ایران این تهدید را معتبر می‌داند یا خیر، اما دولت با تأخیر در اعمال فشار اقتصادی، گزینه‌های خود را محدود می‌کند و این موضوع کمکی به استیو ویتکاف پشت میز مذاکره نمی‌کند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

source

sar-khat.ir

توسط sar-khat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *