به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان امروز گزارش دادند که قرار گرفتن روزانه در معرض تنها یک نوع فتالات میتواند با بیش از ۳۶۵۰۰۰ مرگ و میر در سراسر جهان ناشی از بیماری قلبی تنها در سال ۲۰۱۸ مرتبط باشد.
«سارا هایمن»، محقق ارشد در دانشکده پزشکی گراسمن دانشگاه نیویورک، در یک بیانیه خبری گفت: «با برجسته کردن ارتباط بین فتالاتها و یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان، یافتههای ما به مجموعه گستردهای از شواهد مبنی بر خطر عظیم این مواد شیمیایی برای سلامت انسان میافزاید.»
طبق گفته کلینیک کلیولند، فتالاتها معمولاً در طیف وسیعی از پلاستیکها و محصولات مراقبت شخصی استفاده میشوند و قبلاً نشان داده شده است که هورمونهای انسان را مختل میکنند و به طور بالقوه خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن مانند آلرژی، آسم، چاقی و دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش میدهند.
برای این مطالعه، محققان بر روی یک فتالات به نام دی -۲- اتیل هگزیل فتالات (DEHP) تمرکز کردند که برای ساخت ظروف غذا و تجهیزات پزشکی و نرمتر و انعطافپذیرتر کردن سایر پلاستیکها استفاده میشود.
این تیم تحقیقاتی دادههای جهانی حاصل از دهها مطالعه قبلی را برای تخمین میزان قرار گرفتن در معرض DEHP در ۲۰۰ کشور و منطقه تجزیه و تحلیل کردند. میزان قرار گرفتن در معرض فتالات با استفاده از نمونههای ادرار حاوی محصولات جانبی ناشی از تجزیه افزودنی پلاستیکی تخمین زده شد.
محققان با مقایسه سطح DEHP با آمار قلب، تخمین زدند که فتالات در بیش از ۱۳ درصد از مرگ و میر جهانی ناشی از بیماری قلبی در سال ۲۰۱۸ در بین مردان و زنان ۵۵ تا ۶۴ ساله نقش داشته است.
محققان گفتند که در بین کشورها، هند، پاکستان و مصر بیشترین تعداد مرگ و میر را داشتهاند.
دکتر «لئوناردو تراساند»، محقق ارشد و استاد اطفال در دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک گراسمن، در یک بیانیه خبری گفت: «اختلاف آشکاری وجود دارد که در آن بخشهایی از جهان بیشترین آسیب را از خطرات قلبی ناشی از فتالاتها متحمل میشوند.»
محققان همچنین خاطرنشان کردند که هند دارای یک صنعت پلاستیک به سرعت در حال گسترش است.
تراساند افزود: «نتایج ما بر نیاز فوری به مقررات جهانی برای کاهش قرار گرفتن در معرض این سموم، به ویژه در مناطقی که بیشتر تحت تأثیر صنعتی شدن سریع و مصرف پلاستیک قرار دارند، تأکید میکند.»
source